Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

yax:
již delší dobu jsem konsternován z patternů CCI typu véčko dole plus překřížení jinde znamená vstup atd. Nechci nikoho podezřívat a věřím, že pánové T+P tímto stylem mohou obchodovat, ale dle mého názoru jen proto, že oni mají vhled na trhy jako celek. Že chápou kdy, jak a proč se ten trh tímto směrem pohybuje. Proto jim systém může fungovat a ostatním ne. Koupil jsem si obě knížky i ebooku, pročetl snad všechny články na serveru, ale nikde ani zmínka o tom - PROČ - se tak věci dějí.
Teď hltám český překlad MP od Daltonů a Jonese a jak to říct - až mě to dojímá, jak vše krásně zapadá, jakou to má logiku a jak je to vlastně simple. Nejde jen o to, že poskládám písmenka, ale jak je vysvětlen princip tržní aukce, kdo a kdy a..... Jsem unešen. Studuji, vštěpuji si do paměti a snažím se dávat si do souvislostí.
Druhá věc je ale ta, jakým způsobem na tom postavit obchodní systém.

Omlouvám se za offtopic, nevěděl jsem, kam to šoupnout, aby si to přečetli pánové yax a další :-)

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tomassc:
Jmenuje se to Market profile, strategie vysokých zisků. Je to překlad Mind over markets od Daltonů. Spousta věcí z toho už neplatí, ale jako základ pro pochopení trhů naprosto fascinující.

Odesláno

>> @Slavo:

To znamena, že pánové Dalton a Steidlmayer napsali svoje nejznamejsi knihy relativne "davno" a od te doby se zakonitosti a struktura trhu dost zmenila (globalni narust a obmena traderu, HFT a elektronicky trading, zmeny v burzách, zmeny ve volatilite, atd atd). Tudiz to co autori vypozorovali v dobe psani těchto knih o trzich uz nemusi být vůbec platné (a také často neni). Prostě a jednoduše trhy tvoří lidé (počítače a algoritmy tvoří a udržují zase lidé) a lidé se mění, přichází a odchází, vyvíjí se, mění přístupy, způsoby a objemy obchodování.

Odesláno

Vazeni kolegove,
Poteboval bych informace od tech, kteri jiz obchoduji live u interactive brokers a pouzivaji vstup limitou, jake slipy ve skutecnosti maji? Nevim, zda muj paper mne muze dat presnou predstavu o skutecnych slipech.

Odesláno

zury:
aha takto, okej dik

co sa obchodov tyka, dnes som tam videl long po korekcii len o 16:21 ktory som vsak nebral, jednak sa mi nepacil dost velky GAP a trh uz tiez nieco usiel, nechal som to teda tak, aj ked na paper by som sa s tym nemaznal.. co uz :/ neskor mi to uz zavanalo pomalym otacanim..

cest

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...