Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To VizMar.

Nevedel som, ze si uz live bol. Pokial uz mas skusenost urcite budes Ty sam najlepsie vediet kedy prejst v tomto pripade ....

Vidim, ze money manazment mas pod kontrolu :).

Vela stastia ...

DJ.

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

VizMar
No tak co já vím. Jde to zařídit různě. Třeba po dvou ztrátách, třetím nebo dalším obchodem nejít po "předepsaném" zisku, ale snažit se stáhnout ztrátu do nuly a teprve pak zase dalšími obchody usilovat o zisk.
Totiž propad se nahraje celkem rychle, ale zpět se pak vracíme velmi poomalu.

Odesláno

to miking:
live bude nejdriv za mesic a jen v tom pripade, ze budu nad nulou s mirne rostouci equity, coz tento mesic splnuje tak na pul:-):-) A jak jsem psal v predeslem prispevku, riskuju na obchod cca. 0.5% uctu, coz se psychicky da zvladnou celkem dobre - to uz mam vyzkousene v minulych vstupech na live, kdy jsem obchodoval kolem 2% uctu na obchod

Odesláno

yamato

Pokud nemáš signál ke vstupu do takových pěkných pohybů, pak bude asi něco špatně. Zřejmě máš strategii dost utaženou z obavy před ztrátami. BBohužel s takovým utažením strategie se obíráš hlavně o zisky a ztráty stejně přicházejí. Ztrátové obchody jsou součástí tradingu, tomu se nejde vyhnout. S tím se musí každý vnitřně a mentálně poprat jinak nemohou přicházet celkově profity.
Až kolikrát žasnu, když sem občas mrknu co lidé vymýšlí za strategie. Kolikrát mají v grafu tolik čar, že ani nemohou vidět kam vlastně trh směřuje. Všechno takové je zbytečné a k profitovému obchodování není třeba. Snad každý vidí pouhým okem zda graf klesá nebo stoupá. No a když vidím pokles tak si vsadím na short, zadám stopku a čekám. Pokud to vyjde shrábnu přiměřený profit (podle RRR), bokud ne tak přijmu stopku a snažím se znovu vlézt do toho shortu v nějakém jiném logickém místě.

Odesláno

MNovak souhlas a usuzuji ze to uz mas v oku, snad brzo jiz vypustim CCI ja tady porovnavam moje trapne vstupi a za 14 live jsem zas sul nul, jen tak screen z 2.6 a 9.6. rekl bych skoro stejny a hledam kdy proti LOD,HOD muzu jit a kdy ne. Pekny víkend vsem

16398

16399

Odesláno

MNovak, signal som dostal, ale v mieste kde by pripadny obchod skoncil s malym ziskom. Blizko bola SR uroven, kde trh skutocne zavahal a vratil sa skoro az na uroven vstupu. Ak by som bol v trhu, vyhodil by ma s RRR
Z mojho pohladu je strategia OK, do vacsiny takychto pohybov sa dostanem, len vcera to proste nesadlo (ledaze by som prizmuril ocko, ale pri risku 2,5 bodu uz moc nezmurim :)). Prednedavnom tu bol pekny clanok o tom, ze nie kazdy krasny trend ponukne signal, to sa proste stava.

Tych strategii som testoval uz vela, vratane takych ktore v takychto trendoch davali x signalov. Problem bol ze ked trh netrenduje, tiez davali x signalov - do strat. System ktory obchodujem je zatial suverenne najlepsi. Samozrejme to nevylucuje dalsie vstupy do buducna - zatial mam len dva dotrendove vstupy, chcelo by to este aspon dva protitrendove a mozno este nejaky breakoutovy na taketo padajuce trhy, ale zatial som to blizsie neriesil.

Odesláno

yamato

Nevím , kde jsi měl vstup, ale já šel do shortu v 15:50 na S&P. Byla tu smyslná korekce "praku" jak já říkám. Potenciál tu byl dost velký. Záleží na tom jak má kdo vyřešené výstupy a pro jaký profit si jde.

Odesláno

mne sa ponukal vstup o 16:22 na NQ. Vstup by bol na 2238,25. Na 2234 mam SR uroven. Trh sa tam skutocne otocil a vystupal az pol bodu pod vstup - to uz by som bol z trhu vonku na SL pritiahnutom k SR urovni.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...