Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To yamato:

každý kdo vstoupil do jednotky kamikaze (v japonštině zkráceně Tokkótai) byl okamžitě povýšen.

Snad to pomůže, ale už to není tak rychle. Alespoň jsi měl perfektní trénink na situaci kdy uzavřeš ziskový obchod a cena letí dál a dál a dál a dál. :)

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Vizmar, jeste aby se ti libil, kdyz vstupujes long po tom, co trh udelal pohyb kolem 90 ticku. To jestli se cena emy dotkla nebo o neco prorazila, to rozhodne neni prvek, ktery by ti mel prinaset nejakou zasadni vyhodu ve hre.
Je to jednoduche a spousta lidem tady by to podle me zlepsilo obchodni vysledky. Kdy myslis, ze budes mit vetsi sanci, aby trh dosahl tveho PT. Kdyz udelal pohyb 20 ticku pred tvym vstupem nebo 100 ticku? Je to vzdycky o moznem potencialu, u kazdeho trhu je to jine, ale rozhodne neni tezke ho zacit brat v uvahu..

Odesláno

Vizmar:

přesně jako píše Pavel. Vstoupil jsi strašně pozdě. Psalo se to tady za posledních pár týdnů několikrát, že trh po 1000 USD pohybu už nemívá potenciál pro long, nýbrž skončí v chopu nebo naopak koriguje a je spíš prostor pro protitrendový obchod. Já včera vstupoval už v 15:53 na protitrendovém Rh, zvolil jsem ale limit, který nebyl vyplněn. Počkal jsem na další korekci v 16:28, která nadělila plný PT. Následnou jsem už nebral, přestože nakonec nabídla slušný pohyb. Důvod byl právě ten výše zmíněný, že trh už urazil pěkný kus cesty směrem vzhůru.

Berry

Odesláno

VizMar:

souhlasím se vším co Pavel a Berry řekli ale ta absolutně nejdůležitější a stěžejní věc je následující:

to, že ti chlapi řeknou, že takový a takový pohyb už je moc velký a potenciál na další rozumný pohyb už tam není ti může sice hodně pomoct, ale naprosto nejlíp si to zažiješ a dokonale pochopíš jedině tak, že si seženeš EOD data svého trhu za posledních několik let, nebo alespoň rok a nahážeš je do excelu a vyjedeš si průměrné denní rozpětí trhu za dané období, průměr v daných měsících, extrémy a šikovné je taky hodit si to v klouzavém průměru do grafu (plus se dál fantazii meze nekladou)....

až teprve po tomto jasně pochopíš, proč tohle nebyl dobrý obchod a neměl ten správný potenciál.....

obchodování prostě není jen o samotném obchodování...to z mých zkušeností a ze zkušeností mnoha profi traderů navíc činí tu menší část byznysu...větší část tvoří mimoobchodní research, analýzy, testování, hodnocení, cvičení atd...

majkll

Odesláno

jj, rozpětí trhu jsem si začal vést cca před rokem a hodně mi to pomohlo. Sám si ještě třídím den na další časové úseky 15:30 -18:00, 20:00-22:00, 15:30-22:00, open - close za 24 hodin.. Pak si to ještě rozděluju pro zajímavost pro jednotlivé měsíce.. Rogi: Larryho vedu ve své pozornosti :-) Už několikrát jsem se chtěl tady optat, kdo se tam chystá.. ale radši jsem nechtěl dělat nějakou reklamu a přít se tu pak s adminem, když to nepořádá finančník :)

16389

Odesláno

To lordberry, ALL: Alexander Elder šel ještě o kousek dál a s Close cenou si za 13 dní vyrobil Emu a pak měří ochočenost býků a medvědů podle toho jak daleko se od Emy dokážou rozutéct než to s ní pohne. On tedy používá rozpětí od Emy na jednu a na druhou stranu. Říká tomu Elder Ray a založil na tom obchodní systém.

16393

Odesláno

Vazeni pratele, kamaradi a kolegove, Dnes uzaviram mesic obchodovani na paperu a vysledky vcetne equity jsou nasledujici: xxx Paper xxx vcetne slipu a komisi xxx Profit: +236$ Pocet obchodu: 40 Prumer na obchod: +5.6$ Prumerny zisk: +124.6$ prumerna ztrata: -81.9% Ratio: 1.5 Win: 42.5% DD: -690$ Celkovy slip: 520$ xxx BackTest xxx vcetne slipu 10$ a komisi xxx Profit: +1881$ Pocet obchodu: 44 Prumer na obchod: +42.8$ Prumerny zisk: +155$ prumerna ztrata: -69$ Ratio: 2.2 Win: 50% DD: -586$ Pocitany celkovy slip: 440 Vzhledek k tomu, ze bych chtel system spustit na zivo jiz za mesic, tak to nejsou upne nejlepsi vysledky, nicmene prodelavat bych nemel. Vzhledem k tomu, ze vstupuju na limitu, nezda se Vam vyse uvedeny slip 520$ po 40 vstupech hodne vysoky? Zadam vsechny diskutujici o pripominky k equity a k vyse uvedenym vysledkum Dale bych chtel podekovat vsem diskutujici za podnetne pripominky, ktere mne hodne inspiruji k dalsi praci na OS.

16395

Odesláno

2VizMar:
Nezamerujes se az moc na penize a malo na samotne umeni tradingu a trading plan? Ja kdyz jsem sel poprve do live tak jsem mel vydelano na paperu vic a stejne to dopadlo dost neslavne :).

Brett Steenbarger tvrdi (a ja s tou myslenkou souhlasim), ze trader rozhoduje jen o tom zda dodrzi svuj plan. Potom az trh rozhodne zda dostane trader zaplaceno. Proto si myslim, ze je mnohem dulezitejsi mit v sobe vedomou a taky hlavne podvedomou duveru ve svuj system a v svoje schopnosti, nez tisice dolaru vydelany na paper uctu.

Odesláno

lordberry:

já se chystám, sobota je jistá a neděli musím ještě pořešit, protože to by byla škoda nechat si ujít zlatý hřeb víkendu.
A je škoda, že tady na to není aspoň stručný odkaz třeba v krátkých zprávách. Příležitost vidět naživo LW se asi v ČR opakovat nebude.

Odesláno

VizMar

Nechápu proč se spokojíš se ztrátou, resp. propadem téměř 700$. Podle mě je lepší než slepě následovat nějakou strategii a propadat se neustále hloub a hloub , stopnout ztrátu, když je ještě v malých hodnotách a pak pokračovat dále v obchodování. Jako strateg jsi mě neoslnil, tak bud alespon dobrým ředitelem. ;)

Odesláno

to Nagini:
Vstup na live neuspecham, ale taky nebudu dlouho odkladat. Na live uz jsem v prubehu casu, co se tradingem zabyvam, byl 3x a ucet mi za tu dobu vzrostl o 3000$ a pak nasledoval pad asi 5000$, tzn. ze v soucasne dobe mam na mem obchodnim uctu dostatek prostredku na live obchodovani. Muj risk v prubehu casu klesl z 2% na 0.5% na obchod, tzn., ze dostat se na nulu by vyzadovalo temer 200 ztrat v rade, coz by byl nadlidsky vykon:-) Z toho duvodu se domnivam, ze live muzu risknou i v tomto stadiu, kdy si zvykam na novy OS, ktery je narocnejsi na pozornost nez ten predchozi, protoze jsem presel z 3min TF na 1min TF a vstupy nejsou na close, ale nekde uprostred svicky v zavislosti na H/L predchozi svicky.

to MNovak:
Muzes mi prosim Te vysvetlit Tvoji myslenku - nejak jsem to z Tveho prispevku nepochopil.diky;-)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...