Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

yax: "a o cem jinem to je? Vsechno je to o fair value a o statistickych principech na jakych trh funguje. Proste MP ti ukaze misto, kde je pravdepodobnost na tve strane."

Tím svým příspěvkem jsem měl spíš na mysli to, že spousta lidí bere Market Profile zase jako ten pověstnej "svatej grál". Pomocí MP si zakreslí úrovně, případně jim indikátor ukazuje úrovně sám a oni pak jedou obchodní styl typu "hele čára, jdu short, hele další čára, jdu long". Tím samozřejmě nepopírám základní myšlenku MP, že trh má jen dva základní stavy: trend a balance (fair value). Chci jen říct, že je třeba brát ještě v úvahu i to, že trh se pohybuje ve vlnách, a že se často do oblasti fair value vrací. Proto je podle mě důležitý brát v úvahu i to, jak se trh na těch předem vyznačených úrovních chová, jinými slovy brát v potaz i price action a vztah mezi cenou a volume.

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

majkll, jak jsem psal, pokud ma do ted vse v pohode, jasne dane vstupy a funguje to, tak si myslim, ze par vytuknutych SL nic neznamena. To samozrejme neznamena, aby nepremyslel nad tim, jak tomu predejit, ale i tak je to vec, ktera se stat muze a stava.
Jinak jit 3 tydny down nemusi byt zase tolik, zalezi od poctu obchodu/den, tyden.

Odesláno

Majkll:

1) vidím tam prečo to poslednú dobu neklape (timeing) len niesom schopný prísť na racionálne riešenie pretože: Chcem vstuúpiť do trh tak aby som nastupoval na low/high nechcem aby mi trh ušiel pretože viem že sa mi zmenšuje RRR zväčšuje risk. Vstupujem na braoch v ktorých bude nieje S/D alebo tam jedna z nich prevláda. Čo mi dáva zabrať je to že trh sa ešte spametá a vyhodí ma.

Skusím dnešný trade: Videl som ten silný down bar hneď po open lenže bol bez výsledku trh šiel do strany vtedy som už začal čakať na signál vedel som že pravdepodobne sa jednalo o nákupné volume. Vznikol lowest vol downbar ktorý zavrel pri high = no supply. SL pod swing. Takto som zatiaľ schopný určiť trh a jeho pravdepodobné smerovanie. čakal som že trh pôjde v najbližšej dobe long no ešte prišiel ten bar na ktorom som skončil. Otázka znie ako v takýchto situáciach vyovým nižšiu cenu alebo lepší timeing.

2) nečudujem sa príspevku pretože sám sebe si prídem tak ako to popisuješ. Len by som ta poupravil nešlo o chlácholanie skorej o to že hladám impulz. Ja mám za toto obdobie zisky (PT) len tie hneď vymažem a o niečo prehĺbim stratou. Tie BE čo som dávnejšie spomínal to bolo niečo na čo som už našiel liek ešte to musím dôkladne zvážiť. Skutočný problém nastal až teraz keď som za tento týždeň dostával do nosa len týmto spôsobom aký tu prezentujem pričom pondelok som bol ziskový ale od vtedy 5 SL. Ale o zisk mi teraz vôbec nejde to fakt nieje podstatné snažím sa zlepšiť v čítaní trhu a to sa celkom darí jediné čo nevychádza je ten timeing. Vstupujem až po vykreslení baru a to je možno problém len neviem spôsobob ako logicky vstupovať napríklad limitom pri štýle akým obchodujem.

Vďaka za príspevky viem že odpisovať na takéto pesimistické a needukatívne príspevky asi nieje sranda...

Odesláno

iigis: podla mna na tych tvojich obchodoch sa opakuje stale ta ista chyba. Idea bola vacsinou dobra, identifikoval si S/R uroven a spravny smer na ktory chces nastupit. Potom prichadza tazsia cast - a to vstup. Na vstupe velmi zalezi!

Napriklad dnes, spravne si identifikoval support 2244-45, a chcel si nastupit do longu. Videl si ze trh okolo toho supportu osciloval 10-15 min, za tento cas sa da pohodlne naplanovat vstup. NEMUSIS sa hrnut zbrklo do obchodu , trh sa malokedy odrazi tak prudko ze ti ujde! Kludne si vyckaj na dobru cenu, uz vies ze chces vstupit okolo 2244-45 , zadaj si limitnu objednavku napr 2244,50 a stoploss, idealne nie hned tick pod low, lebo to trh este zvykne otestovat a cakaj na vyplnenie. Nie je kam sa nahánať. Chces urobit 1,2 dobre obchody za den, tak ich urob dobre. Mozno raz za cas ti trh utecie lebo sa prudko odrazi, ale NO A CO! Pozri sa na svoje predchadzajuce obchody , kolko z nich by skoncilo na PT takymto pristupom.

Odesláno

iigis: a proč nezkusíš vstoupit ještě jednou po tom, co tě to vyhodí? Já jsem měl předevčírem (7. 6.) na FESX tři vstupy na jedné S/R úrovni (cca 2781) - první vytlučenej SL, druhej BE, až třetí PT. Musím říct, že jsem po těch dvou ztrátách byl taky dost otrávenej a váhal jsem, jestli vstoupit znovu, ale udělal jsem to. Když navíc trh dvakrát tu S/R úroveň jen tak lehce "propíchnul" a nedokázal se udržet nad ní, tak to pro mě byla další známka toho, že ta S/R úroveň je hodně silná...

Odesláno

pekny vstup do obchodu, trochu nervy, trh zavaha, ide proti mne, ale drzim, nasledne sa otoci a pomaly, za vydatneho zmykania mojich nervov, ide k mojmu PT. Ten nakoniec zasiahne, huraaa, huraaa, konecne mam poriadny profit. Pozrem na platformu... ze Sim!!!!! Rychlo mi povedzte nieco pekne lebo skocim z okna...

Odesláno

to iigis:
jen par nezavaznych nametu:
trend - HH-Hl, LL-LH -na tvych obchodech je videt ze toto pravidlo pro trend casto nerespektujes
zkus google Better than Candlestick patterns 1-5 - treba ti to pomuze ve cteni ceny
me pomohlo jedno vyssi TF - 1´ vs 5´
kdyz si nejsem jisty, pockam o jednu svicku - nic se nedeje a vetsinou nic neutece
uz to tu zaznelo mnohokrat - kazda rada kterou tady dostanes je nic proti tomu kdyz si na to prijdes sam. Kazdy se divame jinak a pri mozne variabilite obchodniho pristupu je mala sance, ze ti rada vytrzena z konceptu nekoho jineho pomuze vic nez malo. Uvazovat, zkouset to naopak.....
nepocitej s tim, ze to za tebe vymysli nekdo jiny - vim o cem mluvim :-)
"statistiky" o prodelavajicich/zijicich/vydelavajicich ( treba 80/15/5) jsou nesmysly. Jak by to asi slo zjistit? Myslim, ze tyhle udaje nikdo na Stat.urad neposilame
proste pomocnou ruku najdes na svem rameni :-) a nic nefunguje na 100% - ani trading

:) :)

Odesláno

iigis:

nenech se moc rozhodit a neměň moc přístup - z mojeho pohledu na to jdeš dobře a máš lepší přístup než spousta lidí...já ti nechci přesně říct, co a jak máš udělat, protože chci abys na to došel sám, ale je to fakt "triviální"...důležité sou ty dvě slova - timing a cena..každé nabízí samostatné řešení a každé je velmi jednoduché a musíš ho objevit, když nad tím budeš přemýšlet a budeš si prohlížet svoje screeny...

ad to chození pro slevu, co ti lidi radí --- zásadní věc je pochopit, kdy můžeš pro slevu jít a kdy ne...

koukej do grafu, všecko to tam je a až ti to docvakne budeš si říkat, že to je fakt jasné jak facka..

majkll

Odesláno

yamato
Ber to tak, že pracuješ s douhodobě profitabilním systémem ( doufám teda ). To znamená, že do budoucna máš zase určitou pravděpodobnost to zopakovat. Pokud budeš mít teď nějaké ztráty, tak každou ztratou se zase zvětšuje pravděpodobnost, že už přijde ziskový obchod, takže hlavně dodržuj plán a ty profity by měli přijít automaticky. :)

Odesláno

BOBR: ja viem, ved toto bol ten automaticky profit. A ja som na sime. Jak taky... No nic, pokracovat, toto ma tak vytocilo ze uz si asi nikdy nezabudnem skontrolovat na jakom ucte obchodujem...

Odesláno

to Nagini:
Ja beru signaly pokud maji minimalne 2 potvrzeni - v tomto pripade 1. z potvrzeni je trendline - od ni se to opravdu pekne odrazilo a 2. potvrzeni je ema34. Proc se mi signal nelibil, byl fakt, ze nedoslo k cistemu odrazu od ema34, ale spise k prurazu.

Ale krasny signal, dle meho OS prisel 18:02 - potvrzeni trendline, ema34 a hammer - navic by byl ziskovy se skvelym RRR:-)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...