Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Vcera tu byl nejaky dotaz na 3U. Pokud ji clovek dobre uchopi, je to velice dobra a snadno obchodovatelna formace. Ja vstupuju stylem, ze cekam na pruraz a beru 1. Rh. Ten musi byt ale max. ve vzdalenosti 1/2 celkove velikosti formace a max. 2xATR10. Samozrejme mam jeste par dalsich filtru, ale pouze tenhle zaklad by zhruba stacil pro profitni obchodovani. Dale pak musi 3U nebo alespon RH protinat EMA34, aby se nekupovalo napr. v shortu do trhu, ktery si alespon trochu neodpocnul. PT stanovuju na 2xSL. Je to velice jednoduche a mam s tim dost vysokou uspesnost a nekolik obchodu denne. Trojuhelnikum se podle me vyplati venovat. Dale obchoduju 3U i na CL a tam je ten potencial po prorazeni nejakeho vetsiho 3U zase uplne jiny, je pak mozne si jit klidne pro 1000 USD/kontrakt.

16352

Odesláno

můj dnešní vstup na YM..vystoupil jsem diskréčně dřív, protože trh začal být hodně nejistý, navíc na té úrovni došlo k obrovskému nárůstu volume a bylo nebezpečí korekce short, kterou jsem nechtěl přečkávat..původní PT by byl zasažený o pár minut později, ale stálo by to hodně nervů...i tak stále velmi pěkné RRR 1:4,5... majkll

16353

Odesláno

Pridám svoju trošku z mojích demotivačných týždnov. Posledné týždne je to fakt o čistej demotivácií nervoch a hádam všetkých zlých pocitoch ktoré spôsobujú chyby a to že ak sa dostanem do wineru tak som bol 4x zo 6 chamtivý a na pt mi to nedosiahlo. Momentálne tvorím DD (aspoň rozšírim štatistiku). Je to fakt super kedže som chcel ísť od začiatku júla live no ak sa nedostanem naspäť kde z kade som odbočil tak neviem. Tento týžden začal fajn pondelok som uzavrel zisk a dneska ... Keď sa takýto deň objaví po tak demotivačnom období tak fakt neviem čo som komu urobil. 1. obchod v obdĺžniku: Milion krát som čítal že signál sa objaví vtedy ked akurát odideš (toaleta) 2.obchod BE plán dodržaný logický vstup. 3.ocbhod renentry kedže trh nechcel ísť long o tick SL... 4.obchod naskakoval som do trendu chcel som si vylepšiť pocit malým ziskom ale nevyplnil sa mi limit... Max 3 obchody ale kedže som prvú situáciu nebral mal som ešte 3. Majkll, Pavel: Aspoň vidím že sa dá profitabilne obchodovať a nemusí to byť len CCI vďaka za to! Ja si musím prejsť týmto skvostným obdobím a snáď sem budem pridávať live obchody už o mesiac... :S

16354

Odesláno

Zdravim Rogi,

na uplne stejnem miste vecer jsem mel take vstup, a nakonec SL -80$. To jen, aby jsi nemyslel ze jsi se nechal vtahnout do obchodu jen ty. Samozrejme, ten dalsi pohyb mne minul, uz jsem pro vcerejsek neobchodoval.
romanrak

Odesláno

to majkll,
diky za vyčerpávající odpověď. Musím si to přebrat v hlavě. Čím dál víc sleduji volume avěci začínají zase o něco víc zapadat.
Jinak dnes YM 17:03 short za 12151, SL 12161, výstup na PP 12129

Odesláno

Pavel: to máš pravdu lenže vieš ako to je uvedomil som si to až po tom.. Veď vieš po vojne je každý generál:)

Prešiel si si podobným obdobým že sa ti dlhodobejšie ( 3 týždne) nič nedarilo?. Potrebujem dáky impulz neberiem to až tak tragicky ale štve ma na tom hlavne to že som chcel začať live a prišlo toto.. za akuúkoľvek radu som nesmierne vdačný. (tu)

Odesláno

iigis: Ber to pozitivne, niektori ako napriklad ja testujeme DD az v LIVE, a to je este len panecku deziluzia :)
Mne pomohlo na tyzden oddych a len literatura o tradingu. Inak, prispieval si svojho casu do vlakna Al Brooks PA, aplikujes nejake jeho myslienky?

Odesláno

iigis:

1. zlepší se ti výsledky, pokud nebudeš chodit tak urputně proti trendu (viz první obchod, druhý už byl logický, ale první ee)..prostě pokud trh udělá takový megapohyb bez sebemenší korekce, tak je prostě nemožné (relativně), aby se okamžitě prudce otočil a změnil trend....vždy má tendenci udělat ještě minimálně jeden swing nahoru a buď retestovat nebo prorazit a ještě kousek povyskočit...přesně jako to bylo dnes...ta druhá oblast byla pro vstup fajn, ale nastupoval si hodně brzo - trh nedal jasný signál, že fakt nahoru už ne...a taky jsou tyhle vymetačky na tick totálně frustrující...a to se dostávám k bodu 2..

2. projdi si svoje obchody a podívej se na obchody, které ti vyšly a nebo které by vyšly, ale byls vymetený a trh se posléze rozjel tvým směrem..podle toho můžeš upravit velikost (rezervu) SL..a taky tě to může přivést k dalším myšlenkám ohledně vstupů..nebuď lenoch a pracuj..že budeš jen zkoušet pořád stejně klikat do grafu, to tě nikam neposune!!! nediv se, že jsi frustrovaný, pokud neděláš žádný research a obchoduješ stále stejně, když prostě vidíš, že tomu něco chybí, že to neni optimální...ono se to samo nezlepší tím, že budeš mít na kontě jen víc stejně špatných obchodů....pro to zlepšení musíš udělat něco ty sám...a musíš to udělat mimo obchodní seanci!

PS. na závěr rada pro všechny, která extrémně pomohla a pomáhá mně samotnému --- nikdy se nenechte ukolébat, nikdy se s ničím nesmiřte jen tak...pokud chytnu třeba tři ztráty po sobě, tak to prostě nemůžu přejít jen s "to se stává, je to součást systému"..dokud si opravdu neověřím, že vše bylo ok a opravdu pouze pravděpodobnost zafungovala v můj neprospěch, tak to nemůžu hodit za hlavu...a i když to byla součást aktuálního systému, vždy se z toho můžu něco naučit, přemýšlet jak to šlo udělat, aby to ztráta nebyla...zkrátka když vidím, že se opakuje situace ve které ztrácím, tak musím přemýšlet, jak by se to dalo udělat, abych v té situaci neztrácel..takhle se objevuje amerika..bezduchým klikáním na double top/double bottom ne...samozřejmě ztráty k tradingu patří, ale ne všechny jsou nutné..a je potřeba přemýšlet například už jen nad tím, že nemusím třeba nutně snížit počet ztrát, ale obrovský rozdíl mi udělá pouze to, když se naučím ztráty snižovat..

majkll

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...