Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak ja dnes -180USD :( 1. obchod 2v s DT me 2x klikl na target a potom si sel pro muj posunuty SL na BE. Nevim co v techto pripadech delat. jestli vystupovat na close svicky ktera se dotkla targetu ci co... 2. obchod 100/v s flipem a odrazem od Emy34. Slo to chvili do strany a potom pro muj SL -80. 3. obchod 2v s flipem a odrazem od TRL. Vstup ale az na 5-tem swingu short, cehoz jsem si jaksi driv nevsiml a bylo za 2min. vymalovano... -90 Verim ze ostatnim se darilo lepe... Uzijte vikendu

16312

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ello borci, po dlhej dobe dnes pridam tiez nieco do plena.. pisem v domnienke, ze by nieco z toho snad mohlo niekomu na zaciatku pomoct, hlavne po psychickej stranke.. mne osobne to pomaha dost aj ked verim, ze skuseny trader si asi potuka na celo.. nevadi, tu je o co ide a vizual na grafoch z dnesneho dna: RTH vs. ETH grafy: vsimol som si, ze tu nie je nikoho, kto by vyuzival grafy bez premarketu. Mozno si spominate, uz som sa tu na to vypytoval. Mne osobne pomaha mat zapnuty aj tento graf a brat iba signaly, ak su obidva grafy (ETH aj RTH) v sulade co sa klzavych priemerov tyka. Stava sa, ze na grafe s premarketom mam uz jasny UP trend (som nad EMA34 aj EMA204 napriklad), zatial co na grafe bez premarketu sa nachadzam medzi. V case, ked som RTH nepouzival, som nechapal ako moze cena po otvoreni tak veselo lietat cez vsetky EMY (samozrejme tie su vdaka premarketu splostene), ani len som si nedokazal tipnut, ci pojdeme UP alebo DOWN. Tiez ked sa trh otoci a jeden by nechapal preco, obcas da odpoved opat graf bez premarketu a jeho klzave priemery. Treba ratat s tym, ze tento pristup vyfiltruje aj plusove obchody, ako naschval som kvoli tomu nemohol vstupit do toho "skromneho" trendu zo stredy (potom sa mi uz trh zdal prilis daleko) vystupy: dalsia vec, ktora mi po psychickej stranke vyhovuje su vystupy na zaklade CCI hook na range baroch, hoci vstupujem na timeframe 3min. Nadeluju mensie zisky ak mame stanovene RRR napr. 1:3, na druhej strane maju vacsie %win. To je samo o sebe logicke, ale tiez casto zabrania tomu, aby som vychytal plny SL, pripadne je lepsie zobrat 70 kaceroviek ako odovzdat 120 ak sa to nedostane k nasmu fixne stanovenemu PT, nehovorim o tom, ak trh minie PT o jeden tick ako by tomu bolo dnes v mojom pripade. Nevyhodou je, ak sa trh hned po vstupe dostane do zahustenej oblasti a CCI hook ma vyhodi napr. na -50, zatial co s pevnym SL napr 120 by som mozno dosiahol lepsi vysledok. V konecnom dosledku vsak momentalne preferujem skor CCI hook (RB12 napr.) pride mi to cele stale amaterske, kym vsak nasprtam market profile co sa mi celkom pozdava, musim vystacit s tymto tu :) na obrazkoch prikladam dnesok (live). Zaciatok som videl v smere uzavretia gapu, co podporil report o 16tej, ked to vsak zacalo padat (z mojho pohladu odraz od EMA16 na timeframe 5x vyssom RTH, S/R moc nepouzivam, moc to s nimi proste neviem) cakal som dalsi pokles, chvalabohu som sa toho nedrzal a vystupil na CCI hook :) pekny vikend ludia

16315

16316

16317

Odesláno

VizMar:

pěkný, jediné co mě u toho napadne, je to, že jsem rád, že už to neobchoduju. To ti sice moc nepomůže, ale fakt bych zkusil do toho zapojit nějaké úrovně a obchodovat kolem nich. Najít si místo, kde je pravděpodobnost na mé straně. Nápovědou může být včerejší webinář na stránkách Mirusu:

www.mirusfutures.com/education/free_webinars/events/2011-06-02/market-profile-webinar-plan-your-trade-and-trade-your-plan

Jinak mi to přijde, že je to prostě buď a nebo. Já bych nebral ani jeden z těch tvých vstupů. Před prvním vstupem byl dlouhý pohyb bez korekce, druhý už byla hodně hluboká korekce po předchozím dlouhém longu a třetí darmo mluvit. Ale moc ty obchody komentovat nemůžu, protože CCI už jsem opustil a teď se snažím na trh dívat úplně jinak.

A jenom tak mimo, zkus si projet oznámení o sazbě nezaměstnanosti a co se dělo v US seanci, když byl v premarketu takový velký pokles. US se ten pokles vždycky snaží uzavřít. Takže dnes to chtělo nastoupit do longu hned na open a čekat. Mě se to na ES nepovedlo, čekal jsem na korekci k open a ta nepřišla, trh pelášil nahoru. Ale naštěstí zaúřadovalo celé číslo 1300, kde se trh odrazil, takže umožnil vstup do longu.

Odesláno

VizMar: s tymi korekciami, to treba pozerat na graf. Pri tvojom druhom obchode do longu to vyzeralo ze trh pojde nahor, a ten tvoj long mal logiku. Ale nakoniec sa cena prudko prepadla v dvoch silnych klesajucich useckach. Toto je signal ! ze moze ist o obrat trendu do shortu. Nasledne okolo 17.15 urobil trh velmi malu korekciu a zasa dve silne usecky do shortu! ktore nam povedali ze naozaj je tam silne momentum nadol.
V takejto situacii je logicke hladat vstup na short. Ten by bol najlepsi na korekcii o 17.25 - toto bol ten spravny obchod. Mame totiz uz silne signaly ze nastal obrat trendu a mame peknu korekciu kde sa da nastupit s potencialom rozvijajuceho sa downtrendu

Rogi: ty si spravne identifikoval tento vstup o 17.25, ale napisal si ze "bral sem to jako bullish patern" co je vlastne nepochopenie co sa na trhu deje a co trh signalizuje - a signalizoval ze naozaj uz ide o obrat trendu do shortu (silne momentove usecky nadol) a ponukal pekny vstup za vynikajucu cenu (ziadny bullish patern, to je nezmysel ! )

No ale aby som to dokoncil, potom siel trh nadol a spravil druhu, ale mensiu korekciu o 17.32.
Nakoniec isla cena este nizsie a spravila poslednu tretiu korekciu kde VizMar a Tomassc vstupovali, ale az na konci trendu!

Takyto vstup na konci trendu uz nebol bohvie co , najma po tom, co trh ponukol 2! pekne korekcie na nastup s dobrym potencialom, ale nikto ste ich nezobrali. Zato ste zobrali tu poslednu, s low probability a mizivym potencialom.

Odesláno

Sirix dik za nazor, ja jsem v ten moment bohuzel uvazoval i o celkove strukture trhu - no asi spatne, ten bullish bar mi spis naznacoval vyssi HL, tak radsi jsem byl stranou. Divam ze tam byl ve 20,00 pekny vstup ,no kdo to mohl tusit ;) uz jsem neobchodoval.

16321

Odesláno

Zdravim Rogi a souhlasim, kolem te 14h ect byla opravdu dobra situace na short. Ani ja jsem ji bohuzel nevyuzil. Nejaky ten dolarek jsem behem prvnich hodin seance vygeneroval a tak jsem to potom zavrel. Je to skoda, tu prilezitost bych dost pravdepodobne vyuzil. Tak at se dari.

romanrak
mimochodem vcera jsem si dal bike okruh po Novohradskych horach a super

Odesláno

to yax
Zdravim yax, s temi vstupy v blizkosti vyraznych s/r urovni neni mozno jinak nez souhlasit. Ono problemem byva, ze valna vetsina traderu se snazi za kazdou cenu najit nejaky sobe oduvodneny vstup do pozice. Mozna proto aby nahodou nejaka ta prilezitost neutekla. Souvisi to s flustraci, kdy na konci seanci vidi zpetne velke pohyby a obcas se docte o tom jak kdo na techto pohybech profitoval a "ja" zrovna ne. Napriste je tedy snaha nenechat si tu "prilezitost" utect. Potom se stava, ze se do pozice muze trader dostat budto po vycerpani znacne casti pohybu, nebo moc brzy.
Druhym duvodem byva pocit, ze je trader dlouho u pocitace a "jeste nenasel" tu spravnou situaci na vstup do pozice. Rika to prece nejde, nemohu ten den nevyuzit a jen se divat jak mi "mizi" potencionalni prilezitosti.
Jinak ten webinar jsem shledl, a jiste bylo co si z neho vzit. Diky za prispevky.

Peknou nedeli a hodne uspechu vsem.
romanrak

Odesláno

to sirix:

diky za komentar. Ja podle meho OS potrebuju ke vstupu potvrzeni jako flip, odraz od trl, DBDT ap. A vstup v 17:25 pro me zadne potvrzeni nemel, proto jsem nebral. Dalsi podminku mam i tu ze EMY museji byt ve smeru trendu coz tady jeste nejsou. Vim ze tyto pravidla moc nekoresponduji s celkovym pohledem na trh v teto situaci...
Na druhou stranu ten vstup 17:44 ktery bral i Vizmar je uz hodne mimo protoze je na pate korekci short a jak rikas trend uz byl ten tam.
Muzu se zeptat jak resis situace kdy ti trh klikne na target ale nevyplni ho a nasledne se otoci proti tobe? Viz muj prvni patecni obchod kde jsem vylezl dle meho OS na BE+1 ale moc nadsenej sem z toho nebyl... Diky

Odesláno

to yax:

obchoduju velice podobne jako Vizmar, takze diky za komentar. Muzu se zeptat jaky trh a jaky timefr obchodujes a kolik mas cca obchodu za mesic? Jestli to dobre chapu tak si pred seanci zakreslis SR urovne ( asi na vyssim timefr ) a hledas vstupy pouze na techto urovnich je tak? Diky

Odesláno

Tomáš: s tymi PT ktore sa nevyplnia o tick , alebo tesne, je to komplikovane. Moj nazor je, ze ked mas obchod ktory dojde tesne k PT, je to vlastne winning trade, lebo si bol na spravnej strane trhu a cena ti dosla k PT, preto treba z takehoto obchodu vybrat zisk. Tvoj target je vzdy priblizna oblast, tick hore dole by nemal rozhodovat. To je cisto len tvoja psychika, ze mas naplanovany okruhly PT 200 usd, a islo to +190 , tak cakas a cakas lebo chces 200 rovnych. A nakoniec cakas dlho, a cena zatial klesne na +100 usd, a zrazu nevies co mas robit, lebo uz si tam mal skoro plny PT, a ten si tesne nevybral, tak sa chces biť s trhom štýlom "buď +200 alebo nic! " a nakoniec to vzdy dopadne tak že nič na BE.

Preto podla mna to treba brat tak, ze mam naplanovany cca PT 200usd, ak to tam pride hned, mam ho, ale zaroven sledujem trh, a ked sa mi to blizi k PT, musim byt ostrazity. Uz viem ze je to winning trade, a ze chcem z neho vytiahnut zisk. Sledujem ci trh nestraca momentum, ak prestane tahat mojim smerom, uvazujem aj o vystupe za mierne nizsi PT. V piatok tam vznikli dve opacne usecky, co sigalizovalo ze si trh minimalne oddychne a zacne konsolidovat. V takejto situacii si posuniem PT nizsie a snazim sa vystupit na nejakom poslednom vystrele mojim smerom na dlhom knote. Takyto knot bol cca okolo hodnoty 816,0.
zakladne pointa co si treba uvedomit ze z winning tradu spravit BE+1 nie je optimalne a robi to velky rozdiel v equity. Napr. za mesiac sa ti stane 2-3 krat, ze nedosiahnes PT 200 a skoncis na BE, to mas mesacny rozdiel v equity cca 500 usd ktore si trhu lahko odovzdal naspat. Aj mne sa to stavalo, ale teraz si uz davam bacha, aby som zobral zisk ked je na stole:)

Odesláno

taky se přidám svou troškou do mlýna. v pátek jsem bohužel obchodovat nemohl, proto jsem si seanci sjel poctivě teď doma z market replaye. Musím říct, že začátek mě pěkně vycukal, po marném patternu 0/v výstup na plném SL pod vstupní úsečkou (150 hrášků - au!), druhý obchod trocha zmatků a nesmyslného vstupování do obchodu (opět 0/v tentokrát do shortu). Naštěstí jsem se včas probral a co nejdřív vystoupil na BE +1. Toto jasně dokazuje, že bych neměl obchodovat hned, jakmile sednu k počítači, popř. si dát půlhodinku nějakého backtestu na rozjezd, ptž takto akurát dělám zmatky. No rači jsem dal ruce pryč, sledoval, jak mi to pěkně roste a po odražení od pátečního open si počkal na protitrendový pattern 100/0, PT po zralé úvaze umístil na low z půl páté a o půl hodiny vystoupil se ziskem 400 hrášků. sumasumárum nějakých 270 hrášků minus komise. parádní den, už se nemůžu dočakt pondělí :-)

16327

Odesláno

to sirix:

v prvnim odstavci si presne popsal moje patecni pocity a myslenkove pochody. Diky za nazor, taky si myslim ze by clovek nemel z takoveho obchodu vystupovat na BE, nedejboze na SL. V ten patek jsem si rikal ze vznika korekce a pujde to jeste nahoru. Trocha mista tam jeste byla.
Problem v mem pripade je kdy teda vystoupit. Jak rozeznat korekci od zmeny trendu. V ten patek jsem poznal zmenu trendu az na hodnote cca 815 kdy trh prorazil tu korekci smerem dolu. To uz ale bylo jen asi 4 ticky pred mym BE...
Ikdyz potom jsem tam stejne znovu skocil na long :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...