Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny, jestli můžu tak bych se připojil, obchoduju FW na RB 1.3 a 0.8. Dnes tři obchody první skončil na SL - porušenej plán vstup byl brzo a čekal jsem agresivnější sešup , druhej obchod na PT +310, třetí jsem ukončil předčasně, trošku mě vycukalo low včerejška tak +160, další vstupy byly možné na těch dalších šipkách všechny odpovídají mému OP. Jirka

16293

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

přidávám se k Pavlovi. Vstupovat za 4. korekcí a dál je šílenost z dlouhodobého pohledu. Od nového roku je průměrný pohyb mezi 15:30 a 18:00 okolo $960. Osobně rád nastupuju na druhé a třetí korekci. Ty mám nejradši, protože ty už definují určitý směr

Odesláno

kocista, ja hlavne za ten rok zacal trochu jinak uvazovat nad trhy a obchodovanim celkove. Neobchoduju ciste trendovy system a dost se diky tomu zvysila stabilita a velikost zisku. Ono jedna vec je, ze pri RRR 1:3 muzes brat obchody po 1000 dolarovem pohybu a nemusis jit nutne do minusu, ale proc to delat, kdyz muzes brat obchody pred tim, nez bude trend takhle rozjety a mit mnohem priznivejsi %win. Je mozne se dostat klidne na 50-60%win pri takovem RRR. A pak neni treba spatne pouzit trochu agresivnejsi PS, ktery ti bohate vykompenzuje nizsi celkovy zisk na 1 kontrakt.
Nehlede na to, ze kdyz jsi ty vstupoval, tak cena byla uz docela dlouho v dobre viditelnem 3U. Schvalne si zkus zhustit graf, na takhle roztazenem to jde spatne rozeznat.
Nechci tu byt za nejakeho vseznalka, jenom to jsou takove zakladni veci, ktere me osobne dostaly o dost dal, tak bych byl rad, kdyby to pomohlo i nekomu jinemu:
1. Nenaskakovat do pohybu, ktery uz je opravdu dlouhy bez vyraznejsich korekci
2. Nebrat obchody, kdyz je trh v congestion.
3. Pochopit, ze trh se vetsinu casu pohybuje mezi congestion, cenovymi zahustenimi (princip balance vs. disbalance)... A to tak, ze cena se chvili mota kolem jednoho mista, pak prejde zase jinam a tam je zase nejakou dobu. Nejlepsi signaly jsou prave po tom, kdy si trader pocka na vytvoreni takoveho zahusteni, pak se koukne na jakou stranu se cena zacala pohybovat a v tom smeru najde signal, dokud ale cena moc neutece. Dobre je zpusob pohybu ceny popsan napriklad v knize Market profile od Daltona.
Samozrejme tohle je jenom jeden z mnoha obchodnich pristupu. Ale je nejblize beznemu trendovemu obchodovani a tak si myslim, ze i pro vetsinu lidi tady nejsnaze pochopitelny a hlavne uchopitelny.
At se dari!

Odesláno

vizmar:

jenom k tomu napadu posunu po EMA204, zkus se podivat na grafy, kdy to vyuzijes. Ja bych prepokladal, ze pri trendovem dnu jako byl vcera a jindy moc ne. A tech trendovych dni do mesice nebo spis do roka moc neni.
Jestli chces posunovat po necem pohyblivem, tak si vyzkousej PSAR nebo HiLoAktivator, to bude mit asi vetsi smysl. Ale spis bych zvazil, jestli jses chopny to v soucasnem stavu pouzivat. Protoze PT mas na TF necele dva body, coz by mel byt chvilkovy obchod a vcera si psal, ze i presto si PT zmensoval, tak jestli nebudes v daleko vetsim pokuseni s tim hybat, protoze tim, ze budes posouvat SL po necem, tak se ti obchody prodlouzi a hlavne ubude profitu. Podle me je lepsi chodit si rychle pro ty dva body nez spolehat na to, ze trh parkrat za mesic ujede a ty dostanes vetsi profit. Timhle smerem neni podle me dobre se do zacatku vydavat.

Jinak vcera byl moc pekny den, uz v premarketu trh rekl, co bude nasledovat a open to potvrdilo a stavu tomu pridal druhy negativni report. Jinak pro milovniky aukce a levelu maly pribeh poslednich dvou dnu. Uz v utery byl vyprodejni den, kde na konci dne prisel zoufaly pokus kupcu zvratit prevahu na svou stranu. Coz se jim podarilo, ale vcera prisel negativni report a velky prulom dolu, ktery se zastavil na urovni, kde v utery zacal ten posledni zoufaly nakup, takze nakupci branili sve pozice. To se jim podarilo, ale uz nemeli po US open silu dostat trh vyse nez na uroven, kde zacal po negativnim reportu prulom dolu. Takze kdo videl, ze premarket mel velike volume, velikou negativni deltu a ze kupujici nemaji silu prorazit dulezity level mohl nastupovat do shortu. Jeste pred reportem trh klesl opet na uroven low premarketu a uterniho startu poslednich nakupu, ale to uz byl jenom zoufaly pokus udrzet uroven, ktera padla to negativnim reportu a pak to byl sesup, ktery se zastavil opet na urovni, kterou jsem tady 3x zminoval minuly tyden, ze se u ni dalo spekulovat na odraz. Tak to jenom takovy maly pribeh tykajici se trhu ES a trochu jiny pohled na trh, nez z pohledu minutoveho grafu a finwinu. Ale nikomu nic nenutim, abych nebyl spatne pochopen, protoze v posledni dobe je tady trochu averze, kdyz sem prijde nekdo s necim trochu jinym a zpochybnuje tady tu jedinou spravnou pravdu.

Odesláno

jenom doplneni k bodu 3., co napsal Pavel.
ty cenove zahusteni jsou pro me levely a ty nejsou diskrecni, ty jsou jasne s grafu videt (napr. ten mnou porad dokola omylany level s nejvetsim poctem obchodu letos - ted na ES aktulne uroven 1312.75). Takze neni vubec zadny problem si ty urovne v grafu najit a spekulovat tam na odraz.

Ten muj pribeh vyse to jenom potvrzuje a roli tam vcera hraly dve urovne. Pocatek nakupu pred uternim close (ES tu uroven 2x respekovala, vcera v premarketu po negativnim reportu a po US open znovu, nez prisel dalsi negativni report). A dalsi uroven byla pruraz low premarketu vcera, po 1. negativnim reportu - po US open se trh od ni odrazil na tick presne. Kdyz si jde nekdo pro dva body na TF, tak ho to nemusi zajimat, ale pokud chce vetsi profity, tak je potreba vedet, proc se co na trhu deje. A je dobre vstupovat na urovnich, ktere v minulosti neco znamenaly. Vstupuji pak na miste, kde nekdo, kdo ma silu, uz jednou vstupoval a da se predpokladat, ze tu uroven bude branit a ja se tak svezu s nim a ziskavam tak za mensi risk vetsi uspesnost.

Odesláno

Zdravim,

me vysledky dnes byly sice nakonec plusove, ale ne uplne dle mych predstav. Na rope jsem skoncil na malem minusu, vice ve vlakne ropa. Na trhu TF je vysledek prozatim plusovy. Dnes dva vstupy short v 17.06 po prurazu big 3u, ten nakonec skoncil jen BE +30 ( nepresvedcila mne sila pohybu na to abych vydrzel v pozici., vstup tr.2 v 17.28 se skluzem pri vstupu, exit v blizkosti 816 $. Vstup 2 byl po prolomeni low vcerejsiho a dnesniho dne. Dnes se nakonec nejaky ten pohyb ukazal, ale sila ktera s nim hybala mne moc nepresvedcila. Nakonec tedy TF + 200$/c.

Preji mnoho uspechu!
romanrak

Odesláno

VizMar
Myslím, že ti každý bude opovídat dle svého systemu, co má kdo natestováno a co mu sedí, takže nevím jestli to bude mít odpovidající výpovědní hodnotu.
Pokud mám zdělit můj osobní názor na tuto situaci, tak byla pro mě nezajímavou. Z dlouhodobeho hlediska vím, že proti S/R, H/L Globex pro mě znamená zbytečný risk.

:)

Odesláno

zdarec BOBR: ted jsem na vaskach zda jsem do doho mel jit nebo ne, je fakt ze malý potencial k LOD, ale pekny pruraz 3U s korekci. Kdyz to trochu trenduje a trh nedivoci tak 1´je asi lepsi na vstup, nevim mam ted hokej, nemohu se do toho jaksi dostat.

16303

16304

Odesláno

no tak já nevim. ze začátku to vypadalo tak slibně a teď je z toho taková marmeláda všelijaká. Najde se někdo fundovaný a to dnešní TFko mi prosím vysvětlí?
Jedu 3 min timeframe, vstupoval jsem do shortu v 17:30, vyhodilo mě to na posunutým SL po protnutí LH na úrovni 818,2. Ok, sice už tam předtím byly tři kial zisk, ale stovka taky dobrá, žejo. pak se utvořilo krásný DB, vstoupil jsem do longu po potvrzení patternem 100/0. ovšem, samozřejmě to vyhodilo ze sedla na pozdějí korekci! naštěstí SL byl hned pod vstupní úsečkou, takže ztráta "pouhých" 80 dolců..
otázka: co to sakra následuje potom? fakt to nestíhám, je nějaká možnsot, jak zachytit ty brutální pohyby, které nastaly? EMY jdou doprava, ale trh je strašně volatilní.
Zajímají mě názory zkušenějších, jak a jestli vůbec se toto dá obchodovat.

Odesláno

gumaczek:
po tom včerejším propadu to šlo hnusně do strany až se cena ustálila v úzkém pásmu. Trh se nedokázal rozhodnout co s tím zkaženým světem, jestli to utnut a poslat níž a nebo korigovat včerejší ztráty :S Čísla z reportů vyšla sice špatná, ale i tak se na to dnes nějak moc nehledělo. EURUSD je poblázněně až na téměř 1,45, MMF, EU a ECB se ne a ne dohodnout co s tím Řeckem vlastně chtějí provést. Každou chvíli vyjde protichůdné prohlášení z jiné strany, tady se dá těžko o něco logického opřít ;) Ale prý je dohoda už na spadnutí...otázkou je, na jak dlouho jim to zase vydrží než si řeknou zase o další prachy :(

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...