Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tak ja dnes 1xBE v 14:49 a pak uz zadny signal, i kdyz ten pohyb nebyl na zahozeni..
Co ostatni?

Jinak dnes jsem si udelala male vanoce a na zaklade dnesniho clanku tu na financniku objednala 4 knizky (Steenbargera, myho milacka L.Williamsa a Eldera). Bohuzel i kdyz mi anglina necini zadny problem, tak zjistuji, ze jak dojde na odbornou literaturu, tak kdyz ji ctu v cestine/slovenstine, tak mi poznatky utkvi v pameti lip... mate nekdo stejnou zkusenost?

PetraSR

Odesláno

S trochou taky do mlýna, u mě dnes dobrý TP+ 1tick skluzu v plnění, ale mým směrem :), vstup 14.36 2v long, výstup 14.43 na NQM11, a pak už nic. V pátek jsem neobchodoval, nemělo to cenu. :) Čau Jirka

"Je lépe zapálit svíci než proklínat houstnoucí tmu"

Odesláno

To: Nagini

Můžeme diskutovat nad obchody v tomto večerním čase? Moc by mi to pomohlo i z psychologického hlediska. Mám tu přečtenou celou diskuzi, ale většina traderů obchoduje v hlavním čase, což já si nemohu dovolit, protože jsem zaměstnaná. Obchoduješ live nebo paper?

Odesláno

Bowrider : obchoduji NQ live. Používám více tf , Ema 34 pivoty a kontroluji současný vývoj ES,TF,YM . Ve večerních hodinách se mi NQ obchoduje velice špatně - velmi malé pohyby, náhlé zvraty. Takový boj s větrnými mlýny... Jestli můžu poradit, /neznám vůbec Tvůj system/, zaměř se na vyšší tf. Podle mě je to na tomto trhu jediný způsob, jak ho večer obchodovat. Na vyšším tf lépe uvidíš místa, kde se cena v minulosti zastavila a obrátil se trend, tzn.nejvhodnější místa k nákupům.Z mého pohledu jsou to místa, kde je jediná šance vlézt do trhu a dosáhnout rozumného RRR . Doufám že Ti můj příspěvek pomůže :-).....

Odesláno

To: Novafashion

Díky za reakci. Obchoduji TF na 3min. grafu, základní FinWin. Po 10 měsících každodenního večerního paper obchodování mám výsledek cca 800 USD/kontrakt/měsíc. Pak jsem udělala pár live obchodů a zažila 3xSL a psychický blok. Nyní jsem se vrátila k paper a zároveň hledám chyby, které jsem udělala v live obchodech a znovu studuji knihy o psychologii obchodování a programuji své podvědomí.

Odesláno

Bowrider:

Obchodujem NQ live niekedy aj vo vecernych hodinach ako som pisal. Suhlasim s novafashion vecer su pohyby mensie, chodim si pre profity najcastejsie okolo 100usd. Na druhej strane staci relativne maly SL 40-50 usd, cize da sa ziskat aspon trocha zaujimave RRR. Samozrejme niektore dni sa trh hybe viacej a da sa zobchododvat aj vacsi profit. Primarne obchodujem v smere trendu (EMA204, EMA34). Trh sledujem na 5min TF a vstupy casujem na zaklade FinWin na 1min TF.

DJ

"Na co sa zameras, to dostanes".

Odesláno

Psychický blok po prvních live SL je naprosto normální, nevyčítej si ho. :-)... Backtest nepřeceňuj, používej ho k hrubému ověření, zda system funguje, k hrubému výpočtu velikosti SL a poznání systemu - tj.kolik SL v řadě je normálních. Jak jsi zjistila , live kontakt je náročný , mozek je třeba vytrenovat, aby si zvykl na zátěž, zvyknout si na emoce a nedovolit jim, aby Tě ovládaly. Nejde to ze dne na den. Nikam nespěchej, buď vytrvalá,sleduj grafy, trenuj denně... Burza je umění,kterou přirovnávám ke hře na klavír - je třeba se s ní sžít a to vyžaduje DLOUHÝ čas.... Opatruj kapitál - neriskuj v obchodech , kterým nevěříš, buď vždy připravna na to, že i 100% obchod dle plánu může skončit SL, to prostě neovlivníš. Pokud svému systemu dostatečně nevěříš,dej si na čas , zkoumej ho, vylepšuj , ale vždy zůstaň u jednoduchých pravidel - nekomplikuj si situaci, dokonalý system neexistuje ... Burza neuteče, bude tu za týden i za rok . Výsledek stojí za to :-).
Vstupy také ladím na 1min.tf, SL 35-40 USD,ale průběžně kontroluji 3,5,15, dokonce 60 i 240 min. tf, - mají větší vypovídací schopnost.
Moje dobrá rada na závěr: nenech se zlákat vysokými PT na trhu TF - zůstaň na NQ. Psychika je skutečně základním kamenem úspěchu a min.dvojnásobný SL na TF jí nesvědčí.:-) A neboj, vládneš to - holky jsou v tradingu lepší :-)

Odesláno

Ještě jedna důležitá věc: cena VŽDY může jít pouze nahoru, dolů, do strany - přičemž pak se stejně musí vydat směrem nahoru nebo dolů. Víc možností přece není - takže je to vlastně velice jednoduché . ;)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...