Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vzhledem k tomu, že trh TF už prorazil hranici 650 vypadá to, že dneska popř. zítra otestuje 600... osobně se mi to jeví jako vcelu silná psychologická bariéra... jestli bude proražená cesta k druhému dnu je otevřená a zas o kousek blíž... jaké to famózní, ohromné a zároveň děsivé představení se nám tu před očima odehrává... :D jaké jsou vaše pocity ohledně hranice 600 na TF? Vím, že pro většinu z nás to v OP nehraje příliš velkou roli... jde mi spíš o to, jestli ji vnímáte jako hranici, kde se bude lámat chleba z hlediska celkového vývoje na trzích... podobná S/R je totiž blízko i na ostatních trzích, teda na těch, co jsem koukal :D

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Myslím si, že i v tomto období se dá velice slušně profitovat se standardním stopem. Jen nemít strach a počkat si na to. Podobné situace vidím v grafech každý den i v období paniky na burze a podle toho jak cena reaguje je nás víc.. :) Jen je potřeba přizpůsobit timeframe..

16872

Odesláno

no som rad ze nie som jediny co je nuteny drzat sa mimo. Uz som rozmyslal aj nad navysenim obchodneho kapitalu, aby som mohol obchodovat s vacsim rizikom, ale to je na zaciatocnika moc odvazne. Ostava len dufat ze vypredaj coskoro skonci a situacia sa ukludni.

Odesláno

Zdravim vsechny,

po tydeni dovolene jsem mel vcera moznost obchodovat a dopadlo to velice spatne. Na neco podobneho jsem nebyl dobre pripraveny a spojil jsem radu chyb pri obchodovani. Nebyl jsem v souladu s trhy, nedisciplinovanost a to v drzeni pozice( velice ukvapeny vystup s progfitem 100$) namisto drzeni se planu ( ten by koncil s vice jak sedminasobkem), po zcela OK vstupu dle OP a jejim pozdejsim hladkem prubehu dle puvodniho predpokladu. Tato skutecnost mne potom emocionalne ovlivnila a tak jsem se pokusil do trhu jeste vstoupit na slabsich signalech, coz se mi vymstilo. Dnes budu jiz velice opatrny v rozhodovani a v kazdem pripade nedovolim opakovat vcerejsi chyby. Jen pro zajimavost ten obchod o kterem jsem psal byl short v 16.14 na 695,20$. Pred tim jsem mel dve ztraty. kdyz jsem se pokusil vstup s vyuzitim TTE u 1,2,3 5tf. Oba samozrejme SL.

Preji vsem mnoho uspechu.
romanrak

Odesláno

to Marxtone: určitě snížení timeframe v období větší volatility může být řešení... ale asi ne pro každého... např. já mám rád svůj klid a 1 min timeframe je už dost velké tempo, moc mi to nevyhovuje... :D u alternativních grafů (range, volume...) zatím zkušenosti nemám = jsem stranou a testuju :D ale máš recht, příležitosti jsou tam krásné a dokážeš-li rozumně a smysluplně korigovat risk, tak gratuluji :))

Odesláno

to Yamato: já teda prostředky postupně navyšuji, ale jen do původně plánované úrovně... mno a i s tou plánovanou úrovní bych si aktuální TFko mohl dovolit jen výjimečně :D

Odesláno

..ještě sem hodím 2 screeny ze soudku PA, možná to někomu otevře oči, jak dobré je využívat vysokých TF na predikci pohybu ceny i v panice. Pak už je to samozřejmě otázka citu pro určování trendlines a jak má obchodník šikovné ruce při jejich zakreslování a záleží samozřejmě i na velikosti a rozlišení pracovních panelů.

16873

16874

Odesláno

marxtone,

si velice sikovny s tymi TL, ale to nie je jadro problemu. Ja napr. vobec nemam problem hladat obchodne signaly, nejde o paniku, ide o to ze pri tom signale mi vychadza stoploss proste prilis daleko. Usecky su 3 krat vacsie nez je standard. Takze teraz riesim, ci neobchodovat vobec, obchodovat s velkym rizikom, alebo obchodovat na nizsom TF, ovsem s provizorne upravenym planom, ktoreho funkcnost moze byt diskutabilna.

Odesláno

yamato,

jen se dělím o poznatky, jak v panice na skoro "pixel" :) přesně funguje PA a trendové čáry a tím pádem jde určit i velikost SL, pokud obchodník ví, kde přesně vstoupit a jít si pro opravdu krásný PT. Samozřejmě tohle osloví převážně jen tradery, co PA důvěřují a mají k ní blízko a dokáží na jejím základě vstoupit do pozice. Co jsem chtěl naznačit je hlavně to, že i v panice si cena nedělá co chce, jen se stačí přizpůsobit a v klidu obchodovat dál a chodit si pro mnohem větší profity. Jinak řečeno v PRICE ACTION mě zajímá pixel na obrazovce a né velikost úsečky.

Odesláno

yamato: souhlas, resim velmi podobne dilema :)
Napr. na 20sec grafech mi vychazi optimalni SL, ale take predpokladam mnohem vice sumu a je velmi pravdepodobne, ze to nebudu stihat.
Dokud se tedy volatilita aspon trochu nesnizi, obchoduji pouze na demu a trenuju rozpoznavani signalu a spravnou exekuci. Dnes to zkusim na nizsim TF, abych vyzkousel, jestli to budu stihat. Nepredpokladam ale, ze s tim pujdu live.

Odesláno

marxtone: ono to dost zalezi na stylu obchodovani, resp. vstupech, ne? Pokud obchodujes odrazy od TL, pak se tvuj SL prilis nemeni, protoze bud dojde k odrazu a ty ziskas nebo bude TL prorazena a zasahne ti SL. Pokud ale vstupujes napr. na vnitrnim dne korekce (napr. ross hook s TTE), kde se pocita s tim, ze cena muze jeste nejakou dobu jit proti tobe, pak musis SL prizpusobovat volatilite.
Ale vyzkousim si dnes zakreslit a pozorovat i ty odrazy od TL - jen ciste jako cviceni

Odesláno

ickis,

PA obchodovat v time grafech je vražda, nevidíš vyjádření ceny v časové úsečce a to je špatný, proto mám wicked RENKO bary, abych viděl jasný úsečky podle vyjádření ceny a pak je potřeba provést exekuci v řádě sekund. Je to náročný na psychiku a na oči, mě samotnému ty obchody utíkají, ale proč si alespoň něco neukrojit z tak krásných pohybů, než stát s rukama za zády.. ty pohyby jsou vražedně rychlé, za 10-20 sekund už bývá zpravidla posun na BE, pokud se jedná o flipy na čáře. Je tam hromada limitů, nikdo se s tím nepáře ...:)

Odesláno

taky bych připomenul, že ne vždy jde všechno řešit pouze snížením timeframu....některé systémy to může uplně zabít, když je to udělané takhle uměle, a lidi se pak jen budou divit proč ztrácí..."vždyť kopečky a stříšky vypadají stejně i na nižším timeframe"...a to jsme opět u toho slepého následování nějakých patternů bez vnímání trhu jako celku...je potřeba si uvědomit, že pokud beru průrazy trendline na 5min timeframe a poté přepnu na 30s tf, tak průrazy linek které si budu subjektivně na obou tf kreslit nebudou mít uplně stejnou váhu...to je jen příklad...u řady strategií to může být mnohem komplikovanější...

tj. osobně bych byl velmi opatrný s takovým umělým snižováním tf jen kvůli velikosti SL..mnohem spíše bych pouvažoval nad vstupy se slevou, nebo úpravou timingu...tak aby "core idea" nebo "core edge" mojí strategie zůstaly stejné...tj. reagovaly na zásadní změny v poptávce a nabídce..

majkll

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...