Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Nevim, jak vy, ale ja dneska zustavam mimo - jen trenuju na demu spravne rozpoznavani signalu/exekuci objednavek. Na Russelu je extremni volatilita a prumerna velikost 1min usecky pres 250$ je pro me moc. Ten vystrel nahoru o 18 bodu hned po open byl ale krasny - zucastnil se nekdo tohohle vytahu?

Odesláno

yamato: taky kvuli volatilite? Mas v tomhle smeru nejaka striktni pravidla typu "kdyz ATR(10) presahne 20, pak prepinam na demo" nebo to resis spise podle pocitu?
Ja se priznam, ze zatim jsem se timhle prilis nezabyval, hlavne proto, ze volatilita se drzela vzdy v nejake rozumne urovni. Ale ten dnesek byl na me prilis drsny, takze zitra projedu sve backtesty a nastavim si pravidla, kdy neobchodovat kvuli volatilite.

Odesláno

yamato:

to mně stoupl počet obchodů za den aspoň na 5. Přesně jsem to teď nepočítal. Dneska jsem jich zvládl 7. Akorát z toho bylo 6 BE. Ty moje automatický posuny po +100 v tomhle neměly šanci. Až na sedmý pokus mi vyšel PT, když jsem shortoval v 16:54 z 689 k 685,4.

I s tím zbytečným posouváním na BE v tom trhu radši jsem. Kdybych dneska zavíral už po 100, tak skončil +700 místo 400 :-) Při současné volatilitě jsou průrazy +10 ticků za 5 vteřin

Odesláno

zdarec all,
ja dnes prosvih vstup v 16,11, kdyz jsem dal LIM na 695,6 (3U+1-2-3+cg) trh mi zdrhnul a uz se pro vyplneni neunavoval vratit, tak v 16,25 short po prurazu +130 a tak v 16,55 0/v a z +300 nakonec BE, mel jsem PT na pate swingu :( celkem +150
at se dari

Odesláno

ickis: ano, kvoli volatilite. Moje SL sa riadia ATR alebo predoslymi highs/lows, a bezne to vychadza 1,5 az 3 body, pricom 3 body povazujem uz za vysoky risk a len nerad to beriem. No a teraz to vychadza na 6-7 bodov, co je inokedy hodnota velmi slusneho profitu :(
Jediny sposob by bol dat SL napevno na 2-3 body, ale v tejto volatilite je to hlboko v trznom sume a moj vstup by bol cisty hazard, ziadny edge, ziadny system, nic...

lordberry - tisko zavidim ze mozes obchodovat ;)

Odesláno

Zdravím, jsem nová a s takovou sílou trhu jsem se na sim nesetkala, tak mě to minulí týden stálo -700$. Teď jsem na sim a učím se. Účet už se pěkně zmenšil a toto tempo je vražedné. A nervy jsou taky pomuchlané. Přeji všem hodně úspěchu, já se jdu učit kázni, jelikož stále ještě mám tendenci porušovat OP. :)

Odesláno

2 honzina:

Pokud nemas v planu SL 500 tak se v tomto obdobi do zadnych dobrodruzstvi nepoustej. Dej si pauzu a trhy jenom sleduj. Neni to ani prohra, ani na tom neni nic tezkeho. (Jeste ze jedes SIM...) Neobchodovat kdyz k tomu nejsou proste podminky patri k zakladnim i kdyz k nejtezsim dovednostem...

At se dari ;)

Rob

Odesláno

2 MixaJ:

Mas pravdu, to mi uniklo. No ale i tak se to da brat jako "dobra lekce" ne ? :)

Resp. ted asi opravdu neni vhodna doba na to, aby se zacatecnik vrhl do viru velkomesta a zacal obchodovat. Prijde o ucet nez dvakrat lusknes...

Rob

Odesláno

teda to se bude zase parádně jezdit autem zalevno, masakr na ropě i indexech pokračoval i v Asii. A zlato doslova nenažrané pořád nahoru, bez korekce!!!V Asii ho vyhnali přes noc až na 1770, přitom se zavíralo pod 1700!! Taky proto jsme dostali ode dneška ten dáreček od CME v podobě zvednutých marginů, paráda!! :(

Odesláno

to all: osobně beru v potaz při určování SL především velikost účtu a aktuální volatilitu (měřeno ATR 14 v daný den a v úvahu beru i hotnotu ATR z předešlého dne kolem 16:00, což se hodí především pro první půl hodinu obchodování, kdy je ATR zkresleno noční seancí), když mi vzoreček (tušim, že se mu zde říká fixed fractional - počítá s velikostí účtu, velikostí SL a procentem riskovaného kapitálu na jeden obchod), co používám pro money management ukáže, že si za to nemůžu dovolit otevřít ani pozici s jedním kontraktem, jsem mimo :D což se ostatně děje už druhý týden ::D s fixním SL který jsem testoval dřív bych v současném trhu inkasoval jednu ztrátu za druhou, teď ale jen sedím a koukám, dokud mi vzoreček neukáže zase hodnotu 1 (znamená jeden kontrakt) a více... :D na aktuálních trzích bych potřeboval dle plánu SL cca 300-450 dolarů (TF) a 200-300 na (YM), záleží na denní době a aktuálních pohybech... to si zatím se svým účtem dovolit nemůžu :D každopádně je zajímavá zkušenost už to jen sledovat :) signály byly, jsou a budou... otázka je, jestli si je můžeme dovolit obchodovat :D :D

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...