Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Benes: tak ja jsem vcera konecne opet vstupoval dle planu - celkem 2 obchody, jeden s mirnym ziskem, jeden BE+1 - zde jsem vystoupil proti planu, jinak by to byl taky mirny zisk. Ale aspon jsem uz (doufam) prekonal ten psychicky blok ohledne vstupovani.

Vypozoroval jsem na sobe takovou vec - predpokladam, ze to tak nemam jen ja: jakmile se mi dari dodrzovat plan a ten funguje (tj. jsem v zisku), ziskavam sebevedomi a tim padem zacinam polevovat s ostrazitosti a zacinam po uplne malych kruccich porusovat plan. Napr. tak, ze vicemene vedome prehlednu nejaky detail, ktery bych mel podle planu sledovat, ale vnitrne si reknu "sak co, vydelavam, uz jsem velkej obchodnik - jedeeem" :)
Tim se pochopitelne dostanu do DD a nastava opacny problem - strach ze vstupu. 10x zvazuju vsechna pro a proti, vyhodnocuju jestli jsou signaly opravdu, ale opravdu spravne vykreslene a nez se rozhoupu, vstup mi utece. Pak to chce znacne usili, aby se clovek znova odvazil "kliknout"..

Pokud jste si tim nekdo prosli, mate nejaky tip, jak zustat i pri rostoucim uctu a dodrzovani planu stale dostatecne ostraziti a nepolevit? Nerad bych si tyhle kolecka prozival casteji, i kdyz se jim clovek asi uplne nevyhne..

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

yamato: ja u replay nebo papertradingu nemam problem dodrzovat dlouhodobe plan na 100%. Ona ta psychika je svina, jakmile se clovek prepne na live a specialne pokud je clovek zrovna v DD. Me aktualne pomohlo, co jsem vycetl jak ze Steenbargera, tak z knizky "One Good Trade" - vytesnit z hlavy myslenky na $ a plne se soustredit pouze na to, aby clovek udelal one good trade a potom one good trade atd.. pricemz one good trade je takovy, ktery je presne podle planu.
Vypozoroval jsem u sebe, ze jakmile zacnu myslet na prachy, zacnu o ne prichazet..

Odesláno

ickis:

já osobně nedokážu pochopit, jak lidi, kteří horko těžko bojují v live můžou v papertraadingu obchodovat naprosto brilantně - alespoň podle jejich slov...přijde mi to, jako by se spíš z nějakého vnitřního předsudku na základě posměšků ve fórech papertradingu posmívali a pod tímto tlakem říkali, že to je brnkačka, aniž by to bylo skutečně tak, že obchodují na demu naprosto geniálně bez sebemenší chybičky...osobně mi to přijde jako trošku obelhávání sebe sama..ale nechci nikomu nic podsouvat, je možné, že ta skutečně ta obrovská spousta lidí, která live ztrácí na demu obchoduje na úrovni polobohů:-)

každopádně bych určitě doporučoval přečíst si Trading Coach od Steenbargera..najdeš tam řadu technik, které můžeš na zvládnutí svojeho problému zkusit, resp. hlavně najít, v čem je původ tvojeho problému..s jinýma obchodníma psychologama nemám zkušenost, takže doporučuju právě tohle..

majkll

Odesláno

ickis:

mas peniaze na dalsi ucet?
ono to tak byva, ze veci na ktorych ti velmi zalezi proste nevyjdu. Lahko ziskas pracu, ktora "sa naskytne", ale tu ktoru chces ne a ne ziskat. Ked si zalubeny, spravas sa pred tou vyvolenou jak debil, ale pred vsetkymi ostatnymi si lev salonov. A ked velmi tuzis zarabat dolare a kazda strata ti pride jak nozom do ziveho, tak just robis hlupe chyby.

Ja som sa k tomu postavil takto: Mam na haku, kludne rozprasim ucet. Je mi to jedno. Pojdem podla planu. Ak bude treba, doplnim cash a idem dalej. Bud to pojde, alebo ne. A ono to (zatial) ide :)

(konieckoncov, mamnahakizmus zabral aj pri dievcatach, aj pri praci :))

Odesláno

majkll: nerikam, ze na paperu obchoduju jako buh, ale ze nemam problem s tim, dodrzovat plan a vstupovat/vystupovat presne podle nej. To jsou dve pomerne dost rozdilne veci.. A taky jsem nikde nepsal, ze horko tezko bojuju v live. Za mesic a pul jsem 9% v plusu, coz sice nemusi byt nijak oslnujici cislo, ale na zacatek si myslim, ze to neni vubec spatne. Co jsem rekl je, ze jsem u sebe vypozoroval jisty vzorec chovani, ktery jsem na paperu nezazil, tot vse.

Yamato: mamnahakizmus vypada dobre :) Na trading jsem se pomerne dost upnul a chci v nem uspet, protoze me moje prace - prestoze je dobre placena - nebavi. Mozna ze opravdu bude stacit, ze proste nebudu tak tlacit na pilu ve smyslu vydelavani penez, ale budu jen dusledne dodrzovat plan..

Odesláno

zdarec all,
to jsem rad ze s tym psycho a blokem nebojuji sam, potesili jste mne musim sehnat knihu Trading Coach od Steenbargera jak doporučuje majkll, no hlavne mrknout zda je v cj.
zatim 780,9 LIM vstu pro up nevyplnen a druhy obchod 789,2 short 15:57 a vystup 787,2 16:06 screen dam pozdejc.
Na 5´se rysuje neco jako DT a na 1´HaS ? mozna

Odesláno

Hoši skuste mysliet skor v % ako v USD.Aj ked to tu uz zaznelo mnoho krat zrejme si to stale neuvedomujete.
Mne osobne prijde znesitelnejsie ked si pomyslim ze som stratil 1% uctu ako ak by som mal mysliet ze som prave stratil 100usd a potom mysliet ze co som si za to mohol kupit sak ja debil som na to musel robit x dni a co ja viem co este.

Odesláno

to je sila, muzete mne poucit co se stalo 16,51 ze TF udelalo jeste 10 bodu? Ja dle planu zadny obchod. Dnes teda TF cca 20 bodíku. Nevim proc, protoze nesleduji fundamenty do podrobna. Dnes jsem mrknul na US/EUR a je fak ze TF dolu a dolar up a pak toto. ( a to cely den slisim v radiu ci muze amerika zbankrotovat :) :) ) Co se tyce meho vstupu je zajimave obchodovat dle VOL a S/R Pekny vikend! At se dari!!!

16794

16795

16796

Odesláno

filip44: (tu)
uz jsem prepl DOM na procenta, a zacal premyslet jak pises, diky tady na foru.
No presne tak jak to popisujes jsem premyslel, nebo jeste premyslim a z toho se asi pak uvaril,vyrobil blok z LIVE.
Uz neobchoduji vubec po tak velkem pohybu.
At se dari!

Odesláno

Dnes jsem zkusil obchodovat dle rady, kterou sem nedávno vložil Slaughter. Nejdřív jsem si myslel, že grafy TF a 6E korelují v podstatě přesně dle časového posunu - 7,30 hod., a tak jsem prodělal 1000 USD. Pak jsem si uvědomil, že takto jednoduše korelace nefunguje, že je třeba sledovat podobnosti křivek grafů, ne zcela dogmaticky dle uvedené časové souvislosti a vydělal jsem 1000 USD za pár minut zpět. Každopádně mi to připadá jako epochální myšlenka, za kterou patří Slaughterovi dík. Který trader by netoužil podívat se alespoň po očku do budoucna, jak se budou cenové grafy vyvíjet? Ani toto není jistě dokonalé, ale každopádně je to NĚCO. Doporučuju všem vyzkoušet.
Zdraví Martin

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...