Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 843
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tak dneska vidim 3 pinbary a všechny jsou proti trendu, konkrétně USDCHF, USDCAD a EURUSD. Na EURUSD vstupuju ze dvou důvodů, pin je na čísle 4600 kde se cena předtim zastavovala a kvůli fundamentu, který jak jsem se dočetl by měl trochu zhoršit stav eura. usdchf neberu protože tam neni žádná S/R nebo něco kde by se cena někdy otočila. usdcad je v oblasti kde se cena otočila v roce 2007 takže ho beru i když to neni přesně na SR jedná se pouze o oblast kde by se to mohlo otočit. Problém mam s platformou a to že mi nejde zadat příkaz, píše mi to že mam špatné hodnoty :-/ Jenom pro info kdyby někdo věděl tak mi řekněto proč to mam prej špatně : Buy stop na cenu : 0.9537 Stop loss na cenu : 0.9472 PT na cenu : 0.9672

15903

15904

Odesláno

nespíš proto, že stop cena je příliš blízko marketu. Záleží, jak to tvůj broker povoluje.
Copak že to bylo za fundamentální událost, kvůli které podle tebe € oslabí do protitrendu proti tak slabému dolaru? (jen jsem zvědav)

Odesláno

Zprávu mám ze stránek komerční banky - investiční bankovnictví, nemyslim si že přímo oslabí do protitrendu ale že by mohl být trochu pokles nebo i propad. Konkrétně to je napsáno takhle :

Dnes se dočkáme zveřejnění německého dubnového IFO indexu z průmyslu, který by se měl mírně zhoršit. Kolegové z SG jsou oproti trhu pesimističtější, když vidí výraznější propad. Ve Velké Británii pak budou zveřejněny březnové maloobchodní tržby, které by měly po očištění o pohonné hmoty poklesnout o 0,4 % m/m. Nakonec v USA se dočkáme pravidelných nových žádostí v nezaměstnanosti, které by se opět měly dostat pod hranici 400 tis., a průmyslového indexu z okolí Philadelphie, který by se měl snížit. Dubnová průmyslová data budou ovšem ovlivněna výpadem výroby v Japonsku, proto z nich bude těžké usuzovat, zda doopravdy dochází ke zhoršení situace ve světovém průmyslu či jen k dočasnému zpomalení. Aktivita na trzích bude v dalších dnech slábnout s tím, jak se blíží Velikonoce.

Odesláno

Podle toho se nedá obchodovat. IFO skončilo pouze o 0,2 hůře než předpoklad a je to zpráva 3.řádu důležitosti. UK RS dopadly o dost lépe než se čekalo. US IJC byly skoro jako předpoklad (opět zpráva nižší důležitosti). A opravdu špatně pro dolar skončil Philly index (-18,6). Pokud by toto všechno mělo mít vliv na grafy, už by to bylo večer výrazněji vidět. Ale jistě jsi už někde slyšel pořekadlo Trend je tvůj friend....

Odesláno

Já to nebral přímo jako signál ale jako něco podpůrného je fakt ale že když je to 3. řádu ( což jsem se nepodíval ) tak je hloupost podle toho se řídit. To pořekadlo jsem slyšel samozřejmě :) Ty neobchoduješ vůbec proti trendu ? třeba na tom eur/usd mi to přijde i celkem pravděpodobný cena se tam v minulosti zastavila víckrát + kulaté číslo.

Odesláno

tak doteď US sazby nepředstavovaly velkou hrozbu, nicméně těch zítřejších se mi zdá, se nějak všichni bojí. Taky budou v jiném formátu, čili vyhlášení a následná konference, takže něco nového. Spíše nevstupuju na vrcholu rally.

Odesláno

Já dneska 3 vstupy na aud/usd h4, stejně na usd/chf h4, usd/jpy h4, všechny maj stín v oblasti kde se cena obracela a jsou do hlavního trendu na D1 jenom na usd/jpy se ti spíš motá v S/R zoně takže uvidíme zatím jsem neměl tolikrát tuhle situaci takže tenhle obchod beru taky:)

15935

15936

15937

Odesláno

Opatrně s tím USDCHF, SNB v minulosti už mnohokrát zasáhla proti silnému franku. Stejně tak BOJ proti silnému jenu. A brát tyto pozice po tak dlouhém pohybu..... ostatně na UJ je již na D1 krásný bulish outside bar přes 4 předcházející svíce.

Odesláno

volf: co myslíš na gbp usd ? vím že nevstupuješ proti jak jsi říkal ale je to pěkná shooting star v s/r zoně z konce roku 2009 a u trendové linky. Zároveň na Eur Usd se podle mě vytvořila malinká svíčka nejistoty. Ale na druhou stranu, co se týče fundamentu, pokud mi nic neuteklo, tak nic co by nasvědčovalo obratu trendu se nikde nevyhlašovalo.

15947

15948

• Vytvořit...