Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Aha , no ale i když všechny neveme, dá se z toho vysledovat jak o trzích přemýšlí, jak jsi byl s Dukasem spokojen a kde jsi ted ?, já jsem doted demoval vlastně jen u Dukasů a přemýšlím, že účet otevřu u nich, s tím orderem to nechápu, když otevřu dvě pozice s polovičním objemem a každou řídím zvlášt nevidím v tom problém.

• Odpovědí 843
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Jasně, to je na tom super, já jen, ať si nemyslíš, že to jsou všechno live trady, co tam dává. S těma dvěma pozicema, musíš právě řídit každou zvlášť, to už se pak zase trochu komplikuje a raději to dělám jako Nial all in all out s jednou pozicí, jinak je tam právě rozdíl, že s tou druhou pozicí buď vezmeš menší RRR nebo budeš cílit výše, koneckonců to až takový problém není, ale já se rozhodl dělat to takto na jednu pozici z čehož pak bude zřejmý přehled o celkovém RRR, winR atd.

Dukas byl super v platformě, JForex jsem si nemohl vynachválit (až tedy zase na občasnou pomalost při přepínání mezi grafy a taky mi to párkrát zamrzlo), měli právě ten OCO order, možnost volby bid/ask ceny atd. ale přišli mi jako dost drazí a nejvíc mi pil krev support, když jsem měl původního tuším polského acc managera, tak vše ok, pak mě ale přehodili k nějakému čechovi a to byl děs, bez odpovědí na maily, slibované telefony se nekonaly, spíše taková ignorace no a když jsem tam v té jejich soutěži vyhrál 500 babek, tak to se se mnou nebavil skoro nikdo, na dotaz co a jak odpovědi nepřicházely, nakonec jsem se tam s někým spojil, udělal jsem co po mě chtěli, poslal jim okopírované dokumenty do litvy či kde to bylo a pak mi stejně nic nevyplatili a ani neodpověděli, proto jsem to tam zavřel, zaplatil 15 USD za výběr a sbohem a šáteček. Tohle bylo cca před půl rokem, třeba už to tam vypadá jinak, já už ale k DS nepáchnu.

Odesláno

No oni myslím mají nějakou pobočku právě v té Litvě, ale pokud si založíš účet ve Švajcu-myslím už od 5000Usd, mělo by to být ok, česká podpora zatím u mě funguje v pohodě a to mám jen Demo, takže prodlužování a nějaký dotazy fungují bez problémů, ten Jforex je fajn i když je to na zvyku, horší je to s časovým pásmem, na 4h je to jedno, ale Daily má zavíračku myslím v 01:00 nebo 02:00 abych nekecal, mě láká ta česká podpora, přece jenom se může hodit.

Odesláno

Jo, v litvě je to DS Europe, k těm časům, právě u 4H je to klíčové, protože svíčky vypadají zcela jinak než u NYC (jestli teda obchoduješ i 4H) a i ty daily vypadají jinak, proto mám grafy u NY brokera na demu a u svojeho brokera jen zadávám příkazy. Ta česká podpora nevím no, pokud neumíš moc anglicky, tak je to plus, ale běžně si myslím, že podporu nebudeš potřebovat.

Odesláno

Já na 4h zkouším odrazy od S/r natvdo, bez ohledu na vzhled svíček a cena při odrazu by měla být stejná, bez ohledu na přesný vzhled svíčky, taky mi ale víc vyhovuje NYC, takže bych přes ně zadával příkazy na 1D a sledoval u nich 4h grafy, ty už se mi nějak dostaly pod kůži, u koho máš ten účet, jestli to není tajný at mám nějaký srovnání.

Odesláno

To demo mám u AxiTrader pokud se ptáš na tohle, jinak jestli ti rozumím správně, zkoušíš touch trading, zkrátka "naslepo" vsadit na odraz od S/R úrovně, toto jsem taky jednu dobu zkoušel, ale nějak jsem od toho upustil, ačkoliv to pořád nosím v hlavě a chci to ještě prozkoumat, jestli je to tedy ono, jaké máš pravidla pro vstupy, výstupy, stopky, MM atd. jestli se ti chce, klidně se o tom rozepiš.

Odesláno

Demo mám u Axi taky, myslel jsem přes koho jedeš live, testuju dvě věci první je že jednoduše nakreslím silný S/r úrovně na 4h a zkusím odraz nebo Rolereversal pokud prorazí s malou stopkou kolem 20-30 pips a RRR normálně 2-3:1, ale hlavně Bubbleho to je moje srdeční záležitost :-), ale o tom je tu toho myslím napsáno dost, takže nemá cenu nějak rozvádět, nemám ale čas u toho pořád sedět, tak se snažím mít hlavní Tf ten 1D .

Odesláno

Belier: objednavka OCO s dvema plnyma pozicema jednu do 50% a druhou na nos pinu je presne ten zpusob, jak to delam ja. Jak mam rad jednoduchost, tak tohle mi vyslo jako nejefektivnejsi metoda. Nial vidi jednu i druhou moznost tak 50:50, jednou vyjde jedna, podruhe druha.

Nohavica: Nial je v tech komentarich dost opatrnej.... vsimni si, ze pouziva obraty jako "mozna prorazi", "mohli bysme ocekavat" atd. Nikdy nerekne... tohle vemte to je dobrej setup. A tyhle informace nedava ani svym membrum. Taky by me zajimalo, co konkretne obchoduje. Jeste k tem korelacim, vygoogli si currency correlation table. Hodne se to lisi podle timeframu a dost se to taky meni v prubehu casu.

Odesláno

No popravdě čistý odrazy bez ničeho dalšího nic moc, někdy to vychází a pak dlouhá šnura ztrát, čím dal víc věřím tomu že to chce další potvrzení jako třeba tím pinem, zase se tím ale rozhodí RRR, je to takový začarovaný kruh.

Odesláno

Taky mam Dukase v Litve a zatim vsechno ok. Jako accounta mam taky Cecha, ale zatim jsem spokojenej. Je pravda, ze jsou trochu drazsi. Belier: Muzes srovnat poplatky u Oandy a Dukase?

Jinak to nastaveni casu (NY close) se da udelat u Dukase v Jforex. Chvili mi trvalo nez jsem na to prisel, ale jde to, stejne jako se treba da nastavit libovolny timeframe. Podle me ten Jforex vyborna platforma.

Odesláno

Ano, JForex byla zatím nej platforma, se kterou jsem měl tu čest, ale nenapadá mě, jak se ti to podařilo změnit, leda snad nějak posunout vykreslování svíček, protože GMT jim neposuneš, ale i tak, mě to nečinilo potíže, protože jsem analyzoval grafy jinde.

Jinak u Oandy si nemůžu vůbec stěžovat, ta jejich online platforma je sice k ničemu, mají pak i MT4, tu ale nepoužívám, obchody zadávám v té online, která má taky pár skvělých věcí, jako např. kompletní kalkulačku, vyhazuje to risk v USD, profit v USD, margin atd., pak taky možnost obchodovat s jednotkama, takže se dá pěkně dodržovat risk a obchodovat i některé dražší trhy (indexy, komodity atd.). Pak taky správa účtů, je možné si zdarma a rychle vytvářet podúčty, pro nějaké testování atd., samozřejmě převody peněz na těchto účtech taky instantní a zdarma.

Co se týče poplatků, tak platíš pouze spread, který je u majors dosti nízký a při obchodech na daily ani nevíš, že tam něco je (1-3-4 pips, záleží dle páru), toť vše, vklad a výběr kreditkou je zdarma, jinak je tam ještě zdarma na PP účet, ale pro UK oandu to jde jen v GBP, takže pro mě nepoužitelné. Používám od nich i android appku na sledování otevřených pozic a ta je taky v pohodě, pro případné zrušení příkazu, posunu na BE atd. U dukasu jsem obchodoval ve svých začátcích, takže to bylo hodně obchodů a neměl jsem tam ani žádný cashback či tyhle ptákoviny a ty komise jsem pociťoval no, ale takto, pokud je jen pár obchodů měsíčně, je to docela jedno. Jinak Oandy má ještě denní úročení zůstatku a taky swapy se mi tam zdají být výhodnější.

Odesláno

Nohavica: Ohledne toho NY Close, Belier ma pravdu, ze je tam fixne cas GMT. Takze vylozene zmenit cas nepujde. Ja jsem to myslel tak, ze u Niala byl problem na dennim grafu s nedelnima svickama a je pravda, ze daily vypadalo v zakladnim nastaveni u Dukase jinak nez u Axitraderu (MT4), kde mam demo. Byl to ten klasicky problem s NY close, jak ho popisuje Nial. Tohle se da vyresit v zalozce Nastroje/Predvolby/Graf a tam si odskrnes Nedelni filtrace svicek. Po tomhle nastaveni je pak graf u Dukase totozny s tim, co chce Nial, takze pro me na daily problem vyresen. Snad Ti to pomuze

Belier: ta Oanda nezni vuber marne. Asi stejne ted Dukase menit nebudu, ale dobre vedet do budoucna. Trochu mi vadi, ze Dukas obchoduje jenom meny a zlato, stribro. Jestli se daji z Oandy primo delat i indexy a komodity, tak to je urcite velke plus navic.

Odesláno

Já si teda nejsem zcela jistý a už se mi nechce otevírat demo u dukasu, ale ta nedělní filtrace to stejně nezachrání ne? Sice ta nedělní svíčka ok, budeš mít 5 svíčel, ale vzhledem k tomu, že každá daily svíčka zavírá v jiný čas (tj. nezavírá v 23:00 našeho času), tak zákonitě musí mít jiný tvar, byť jen třeba o kousek, záleží, jak se v tom rozdílu času mezi NY a GMT ceny hýbou. Protože tohle jsem zkoušel i u Oandy, nedělní svíčky jsem si sice vypl, ale daily se i přesto liší a s tím už nejde nic udělat podle mě.

• Vytvořit...