Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,
chtěl bych se poradit se zkušenějšími tradery, sleduju trh GBP/USD, snažím se obchodovat "malé" pohyby - resp menší vlny.
Mam problém vyhodnotit vstup v případě, kdy na 15M TF se trh odráží ode dna a vykazuje tendenci k růstu, což mě nabádá k tomu, abych vstoupil long za BUY a prodával, když je trh nahoře.
Tentýž trh, ale v daný okamžik na Denním TF se tvoří cenový vrchol a trh obrací směrem dolů, tzn. že mě jakožto málo zkušeného nabádá vstoupit short. Tj. SELL prodávat, počkat až vytvoří nové dno a tam nakoupit.
Když totiž tato situace nastane, jak by jste ji řešili?
Předem děkuju za cokoli vás napadne.

přeju dobré obchody všem

Zdravím

• Odpovědí 843
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ked sa cena odrazi od 15m dna/vrcholu, nemusi to znamenat ze trh pojde hore/dole, moze to znamenat aj pokus o prerazenie dna, napr. dneska sa GBP/USD odrazil od 15m supportu 1,6235 , ale urobil len malu korekciu a sup dole :) Samozrejme ze vsetci zaciatocnici videli ze trh ide hore a vsetci boli vystopovani :) Na trhu je nakoniec vsetko inac ako sa zda.
Este som si vsimol screen co si dal 10.februara, ocividne trh rastol (vsetci amateri isli mozno long) a zrazu sup - prudka otocka nadol, kde vsetkych vystopovalo :) Tam to bol odraz od predchadzajuceho dna do shortu.

• 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj hooky,

z mojho pohladu to dnes vidim bud na korekciu alebo otocenie trendu (nerad vestim z gule a preto cakam). Inak o 2:00 sa utvoril na 1H PINbar a o 4:00 a 5:00 su tam 2x INbar s LOW na 1.4219, na 4H tiez PIN s low 1,4216. Tak neviem, snazim sa obchodovat do trendu, ak sa situacia nejak zasadne nezmeni budem dnes bez obchodu.

Odesláno

hooky,

cena nakonec isla short ako som predpokladal :) a pekne kopirovala pivoty. Postupne chcem zapojit i protitrendove obchodovanie, ale potrebujem tieto vstupy poriadne napozerat lebo v nich este nemam istotu. Aby som upresnil moje nastavenie grafov, zaklad je 1D potom 4H a 1H, dnes rano to na vsetkych aspom mne ukazovalo short. Denny: vcera INbar, 4H PINbar+INbar, 1H PINbar+INbar a posledny filter bola cena pod PP. Zaver je taky, ze dnes rano sa dal spravit protitrendovy short a zopar pipov mohlo byt doma. Prednesok vypinam grafy a cakam na zajtrajsie rano.
Nech sa ti dary

Odesláno

kdyžtak napiš i o jakym páru mluvíš ;) já dneska otevřel dva obchody na gbp usd a na usd chf. na usd chf mam pin a odraz od S/r a fib 50 vstup mam na high levého oka. a na gbp usd neni pořádnej pin ale moh by to bejt odraz od s/r.

15766

15767

Odesláno

hooky, dnes bola pekna situacia na GBP/USD a hned o 9:00. Pekny vstup na PIN bar 1.6129, ale bezo mna (td). V tom case som bol so synom u lekara a ked som sa vratil, uz som nechcel naskakovat. Skusim vlozit obrazok, snad sa mi to podari :).

15775

Odesláno

pohyb to je pěknej taky mě přines pěknejch pár pips :) ale já osobně bych to jako pin nebral uzavřelo to tak nějak uprostřed, mam radši pin kde to uzavírá u high nebo low svíčky :) já nemam signál žádnej jenom na eurusd a audusd bych řek že bude pohyb dolu protože by moh bejt odraz od S/R

Odesláno

mas pravdu ze tento PIN nebol "uplne idealny", ale u mna mal podporu v S/R a vstup sa konal nad EMA cize do trendu. Inak u EUR/USD sa taktiez utvori PIN a IN na 1H sucastne, smer short a o 10:00 sa dalo vstupit, ale dnes s tym uz nic nespravim, tak uvidime co bude zajtra. Drzim ti palce ak si v obchode (tu)

Odesláno

tak na gbpusd sem venku s 180pips a na usd chf sem ukončil dřív protože dvě svčky nešli mojim směrem takže asi -70pips
a včera sem měl signál na Aud USD kterej sem nebral kvůli kulatýmu číslu kde se cena předtim zastavila a na eur usd sem zatim long a vstup je kousek nad vrcholem předchozího zastavení. SL v půlce pinu. tady vstupuju i kvůli mžonýmu odrazu od ema8 beru to jako takovou krátkodobou plovoucí S/r. taky držim palce ;)

Odesláno

ahoj, obchoduju jenom 1D graf pro potvrzení používám 4h a nebo týdení, tam koukam kde je hlavně trend nebo jestli neni nějaký signál třeba i tam. Myslíš ten inside bar co uzavřel 6.4. v 8:00 ? před tim velkym poklesem ? :) Jinak včera byl pěknej inside pinbar na S/R a do trendu s možnym RRR 1:3 alespoň podle mě protože další S/R bych tipoval na 1.4600. Já tuhle formaci ale neobchoduju ještě takže sem ji nebral :)

15818

Odesláno

hooky, tiez sledujem hlavne S/R a pozeram na EMA a na 1H som sledoval i pivoty, ine filtre neriesim. Ale chcem tiez prejst na denne grafy i Nial mi to na zaciatok doporucil, preto pivoty vynecham. Len som sa ta chcel spytat na cas kedy si nastavujes vstup do obchodu, cakas na koniec dna o 0:00h a potom nastavujes vstup, alebo ako to robis? Denne grafy som totiz este neobchodoval a nemam v tom celkom jasno. Inak na ten PIN EUR/USD som i ja pozeral a taktiez na dennom USD/CHF sa utvoril IN bar podla mna s RRR tak 1:2.

• Vytvořit...