Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tu sa asi dostavame k tomu rataniu, brooks by ti urcite povedal, ze toto nebolo L2 kvoli velkemu bull baru, ktory reversol 7 predchadzajucich barov. z chartu to vyzera ako den ked sa ani neoplatilo obchodovat, kvoli malym pohybom, ale ci sa to dalo spozorovat v case ked si vstupoval do obchodu to neviem. teda viem, ze ja by som to spozorovat nevedel

• Odpovědí 741
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dejv0 Napsal:
-------------------------------------------------------
> tu sa asi dostavame k tomu rataniu, brooks by ti
> urcite povedal, ze toto nebolo L2 kvoli velkemu
> bull baru, ktory reversol 7 predchadzajucich
> barov. z chartu to vyzera ako den ked sa ani
> neoplatilo obchodovat, kvoli malym pohybom, ale ci
> sa to dalo spozorovat v case ked si vstupoval do
> obchodu to neviem. teda viem, ze ja by som to
> spozorovat nevedel

Ja co jsem vypozoroval, tak on pocita H2 nebo L2 tak dlouho, dokud neni prekonany predchozi swing high nebo low, a nebo leda ze by byl treba opravdu velky bar, ale ten ktery tam byl vcera, ten se mi nezdal nijak vyznamny.

Abysme to rozlouskli, tak zde prikladam Brooksovo vlastni vnimani tehoz baru (cislo 3 na mem screenu, u nej to je 18. bar dne): LH(lower high) MTR(major trend reversal), BT(breakout test or bought) 7, L2(two legged pullback in a bear move), ok swing S(sell or short), but middle of TRD(trading range day) so NHEP(not high enough probability) for scalp. Bulls want channel up to all time H(high).

Spravne jsem to teda povazoval za L2 a dokonce to bylo i major trend reversal, pravdepodobnost ale 40% takze nedostatecna na scalp, nicmene OK swing short - hacek je ale v tom ze ten short nebyl vyplnen protoze se nepreobchodovalo low signal baru, coz jsem ja zvoral a vlitnul do toho limitem. Vstupoval jsem opravdu jen kvuli tomu ze byla vyznamna formace na vyssim timeframe, odrazilo se to vlastne od all time high a to dost zretelne i na 5min (nekolik klesajicich usecek za sebou, docela solidni obrat trendu).

Odesláno

Dnes jsem s vysledkem mimoradne spokojeny, trh jsem spravne cetl a i kdyz dvakrat cena minula muj profit target o tick, tusil jsem ze se tam opet vrati a vydrzel jsem i pres korekci ktera umazala vice nez polovinu otevreneho profitu. Kez by mi to takhle slo kazdej den (tu) .

26319

Odesláno

Skoda ze jsem dnes vystoupil z toho shortu na RRR 1:1.5 coz je jinak rozumny target pro scalp. Potencial tam byl petkrat tak velky, ale po tolika dnech v range se cloveku nechce verit ze by trend vydrzel az do close :) .

26335

Odesláno

Jeste screeny z vyssiho timeframe s komentarem. Na 60min je zakresleno jak jsem urcoval vystup (coz se mi zjevne moc nepovedlo). Zacina se nam pomalu obracet trend a jelikoz mame konec roku, myslim si ze instituce zacnou prodavat dlouhodobejsi pozice pred uzavrenim ucetnich knih a ruzova cara na screenu by mohla byt definitivnim high tohoto roku. .

26336

26337

Odesláno

detroit Napsal:
> Skoda ze jsem dnes vystoupil z toho shortu na RRR
> 1:1.5 coz je jinak rozumny target pro scalp.
> Potencial tam byl petkrat tak velky, ale po tolika
> dnech v range se cloveku nechce verit ze by trend
> vydrzel az do close
> .

vstupoval si nakoniec na market so SL 8 tickov a PT 12? to chce velku istotu :)

Odesláno

dejv0 Napsal:
>
> vstupoval si nakoniec na market so SL 8 tickov a
> PT 12? to chce velku istotu

Vstup byl limitem, nejdriv na close a v zapeti posunuty jeste o tick. Zakladni SL 8 ticks ale po chvilce se uz dal o nekolik ticku bezpecne snizit, actual risk byl jen 3 ticky (nevim jestli tohle je jasne - Brooks o tom v knizce nepise, ale v kursu to je). Pravdepodobnost byla tak 60-70% tudiz staci male RRR. Pokud porovnas aktualni risk s profitem, je to 3:12 cili RRR 1:4 a to uz je velmi dobre. Na tom screenu to vypada jako unahleny vystup, ale myslim ze jsem uvazoval spravne. Samozrejme me ten usly profit mrzi :)

Odesláno

Screen z patku, nekonaly se zadne reporty a cekal jsem pohyb do strany, s mirnou prevahou nakupujicich. Nakonec bych rekl ze je poznat spis prevaha prodavajich a pristi tyden se nejspis podivame dolu. Prvni vstup nebyl zrovna nejchytrejsi, ale to jsem si uvedomoval. Neslo to ale nevzit, byl to jasny breakout, jen s malym potencialem, tak nakonec B/E -1 a vynahradil jsem si to tim nasledujicim shortem.

26377

Odesláno

ten prvy vstup bol naozaj nepodareny, ale ten druhy velmi dobry, ja by som urcite vstupoval neskor.

btw robil som si cez vikend take kratke statistiky, vychadza mi na tyzden priblizne 19 obchodov (co chcem znizit) so 40% uspesnostou. este robim zbytocne obchody, takze uspesnost by mala ist hore., lebo zisky su zatial slabe

Odesláno

Tyden do vanoc, necekal jsem dnes zadne rozumne signaly, a predpokladal spis pohyb do strany, coz se nakonec stalo. Ale premarket naznacoval vyraznou prevahu nakupujicich a totez se potvrdilo po open. Zkousel jsem do trendu trikrat naskocit, ale nic z toho nebylo. Mel jsem prece jen zustat stranou, tak jak jsem mel puvodne v planu. Alespon myslim ze se mi povedlo docela slusne vystoupit ze vsech tri obchodu, takze nakonec jen mala ztrata. Mohlo to byt horsi. Do konce roku si davam zavazek neobchodovat pokud nebude nejaka vyjimecna situace, ktera by za to opravdu stala. Jak se znam, tak to urcite nedodrzim :) Disciplinovany trader ze me hned tak nebude (td) .

26386

Odesláno

detroit Napsal: ------------------------------------------------------- > Tyden do vanoc, necekal jsem dnes zadne rozumne > signaly, a predpokladal spis pohyb do strany, coz > se nakonec stalo. Ale premarket naznacoval > vyraznou prevahu nakupujicich a totez se potvrdilo > po open. Zkousel jsem do trendu trikrat naskocit, > ale nic z toho nebylo. Mel jsem prece jen zustat > stranou, tak jak jsem mel puvodne v planu. Alespon > myslim ze se mi povedlo docela slusne vystoupit ze > vsech tri obchodu, takze nakonec jen mala ztrata. > Mohlo to byt horsi. Do konce roku si davam zavazek > neobchodovat pokud nebude nejaka vyjimecna > situace, ktera by za to opravdu stala. Jak se > znam, tak to urcite nedodrzim Disciplinovany > trader ze me hned tak nebude > . toto si chytil tazky den, nakoniec dobre, ze si udrzal stratu na minime. pozeram co by som robil inak, ale prvy obchod by som vstupil asi o bar neskor H1 a druhy asi o par tickov skor, ale tiez by skoncil by som rovnako neslavne ako ty. treba sa naucit rozoznat taketo dni hned na zaciatku. ja som dnes obchodoval 26.11 a islo to dobre, aj ked tazko odvodonit obchody racionalne. prvy som zobral hned na prvom bare ako som spustil replay, comu sa snazim vyhybat a na protitrendovom bare, comu sa tiez snazim vyhybat a este tomu market na close co vobec nerobim. ale citil som, ze od toho micro supportu to pojde hore (cely den soft trend) co sa aj stalo. vyletel som na trailing stop. druhy obchod som bral opatrne (bal som sa o zisk) a vstupoval az po prekonani micro resistance co ma pripravilo o 5 tickov. nevedel som kedy vystupit, tak som siel podla casu, od 21:00 zacinaju vacsie pohyby a cakal som korekciu smerom dole. EOD +25t co som zabudol dat do obrazku, ale dnes to bolo viac stastia ako rozumu

26395

Odesláno

Dnes jsem obchodoval pod mirnym tlakem - nedostatek casu, a nepovedlo se mi dodrzet zavazek ze budu brat jen mimoradne prilezitosti (krome tretiho obchodu). Nakonec 110 dolaru profit, ale nadseny z toho nejsem. dejv0: Jo, vcera to byl narocny den. Mohl jsem to predpokladat, ono kdyz trh udela velky pohyb v premarketu, a pak jeste dalsi kus urazi stejnym smerem hned po open, vetsinou to pak dopadne tak ze zbytek dne uz to je uplne o nicem. Uz jsem to pozoroval nekolikrat v minulosti. K tvemu screenu - taky si myslim ze to bylo velky stesti, sam jsem takovych dnu mel v minulosti az az, jeste dodnes se mi to stava. Koukal jsem na svuj screen z 26.11. a skoncil jsem 13 ticku v minusu, ale ES mel trochu jinou strukturu nez TF, byl to stezi bull channel a nakonec trh zavrel presne na open. Takovej bull trend jako jsi chytil vcera, posledni dobou malokdy byva. Tak pozor na dalsi dny az ted budes delat replay, pravdepodobnost dalsiho trendu se po takovym pohybu relativne snizuje. .

26399

Odesláno

detroit: celkovo takychto trendovych dni (ci uz bull alebo bear) byva max 20% a vtedy treba nastupit do trendu a zobrat co najvacsi profit. moja nevyhoda je, ze skor nez o 6 vecer sa k obchodovaniu nedostanem, takze vacsinou zmeskam najvacsi pohyb.

ten tvoj posledny obchod bolo pekne rozoznanie otocenia trendu, take byvaju velmi vynosne, skoda toho pullbacku

Odesláno

dejv0 Napsal: ------------------------------------------------------- > ten tvoj posledny obchod bolo pekne rozoznanie > otocenia trendu, take byvaju velmi vynosne, skoda > toho pullbacku Kdyz jsem si to potom porovnal s Brooksem, tak on to moc na obrat v ten danej moment nevidel, prikladal vyznam tomu big bull baru, coz je z hlediska technicky analyzy spravny. Ja jsem ten breakout bral jako past, kterejch je posledi dobou trh plnej. Nahodou jsem se trefil, ale asi je fakt ze to byl "low probability short". Dnes to byl mazec, obchodoval jsem s trikrat vetsim stop lossem, ale taky tomu odpovida profit ktery jsem inkasoval. Samozrejme jsem trh ani nesledoval az do FOMC reportu a pak jsem vstupoval jakmile se dalo odadnout kterym smerem to pujde. Necekal jsem na close baru, aby uz pak nebylo na vstup pozde. Byl to silenej fofr, mel jsem tam limit order a posouval ho furt o nekolik ticku nahoru, ale cena mi porad ujizdela. Nakonec jsem koupil temer presne na HOD, ale pri takovym momentu bylo vysoce pravdepodobne ze denni high prolomime. No nakonec dobry, ale byl to hazard. Jenze podle me se tyhle reporty podle zadnyho planu obchodovat nedaji. To chce bud stat uplne stranou, nebo se prizpusobit dle situace. Aspon muj nazor. dejv, ty budes muset asi tenhle den na replay vynechat, kdyz ted uz vis ze to prorazilo na dalsi all-time-high :) To pak neni zadny prekvapko ;) .

26411

Odesláno

detroit Napsal:
> dejv0 Napsal:
> --------------------------------------------------
> -----
> > ten tvoj posledny obchod bolo pekne
> rozoznanie
> > otocenia trendu, take byvaju velmi vynosne,
> skoda
> > toho pullbacku
> Kdyz jsem si to potom porovnal s Brooksem, tak on
> to moc na obrat v ten danej moment nevidel,
> prikladal vyznam tomu big bull baru, coz je z
> hlediska technicky analyzy spravny. Ja jsem ten
> breakout bral jako past, kterejch je posledi dobou
> trh plnej. Nahodou jsem se trefil, ale asi je fakt
> ze to byl "low probability short".
ani Brooks nemusi vediet vsetko spravne, ak dokazes byt na takychto obchodoch dlhodobo ziskovy, tak kludne nech su pre Brooksa low probability. ja napr viem, ze neviem rozoznat zmenu v pociatku a preto idem do obchodov az neskor a snazim sa tomu prisposobit svoj system. na zaciatku som skusal podobne obchody ako ten co si spravil, ale bol som stratovy.

kym sa dostanem k 18.12 tak na to all time high mozno aj zabudnem :) mam teraz sice 14 dni volna, ale ak mozno sa vobec nedostanem k tradingu, takze mozno cely december preskocim a konecne zacnem obchodovat aktualny datum. na TF vlakne citam diskusiu 6 stran dozadu a uz ma stve, ze nemam co povedat k tomu co vidim (ked sa napr mne podarilo nieco lepsie).

> dejv, ty budes muset asi tenhle den na replay
> vynechat, kdyz ted uz vis ze to prorazilo na dalsi
> all-time-high To pak neni zadny prekvapko
> .
>

• Vytvořit...