Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Že brokeři chtějí tolik informaci, je normální a většinu informací nechtějí oni sami, ale mají povinnost je chtít. Samozřejmě i oni se chtějí chránit pro případ, že tradingem ztratíte víc než dodáte na účet a budou muset najmout právníky, aby to od vás vymohli :) Krom toho jsou tam požadavky zaměřené proti praní špinavých peněz, zastírání vlastníků účtu, vyhýbání se placení daní, snížení rizika padělání jedné listiny apod... Pokud jdete k známým brokerům, které využívá hodně traderů, a kteří jsou prověřeni léty, tak bych se nebál.

Odesláno

Patrně myslíš margin call který používá brokerská firma a nebo SL, který používáš sám a který také chrání jedince předtím, aby se dostal do mínusu. V běžných tržních situacích tyto způsoby opravdu fungují jako jistá pojistka. V reálu ovšem je třeba počítat s limitními pohyby, resp. událostmi, které nejsou předpověditelné a vyvolají obrovský pohyb trhu jedním směrem - v takovém případě se můžeš, pokud máš otevřenou pozici, opravdu ocitnou ve větší ztrátě, nežli jsi zamýšlel resp. než je velikost tvého učtu.

Odesláno

Dobrý deň, narazil som na túto stránku a chcel by som trading začať študovať, kedže je to tak trochu aj predmetom môjho štúdia na VŠ. Prečítal som si už na webe zopár článkov. Rád by som sa dostal k tomu backtestingu a papertradingu, lenže ešte mám o tom veľmi málo informácií. Neviem kde presne mám začať, mám si najprv prečítať ten manuál o komoditách? Je ešte vôbec aktuálny? Vidim, že bol napísaný v rokoch 2004/2005. Alebo sa mám prihlásiť na niektorý z online kurzov, či kúpiť nejakú knihu? Ďakujem za odpovede

Odesláno

White:

řekl bych, že vše, co jste vyjmenoval, je ok :-) začal bych určitě tím manuálem..ten vás tak nějak trošku vtáhne do problematiky..poté bych doporučil např. knihu: www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/kompletni-pruvodce-uspesneho-financnika.html která obsahuje úvodní přehled různých směrů tradingu od intradenního obchodování přes poziční obchodování opcí nebo spreadů..

michal

Odesláno

White - můžu se zeptat - studujete na VŠE? Jenom by mě zajímalo, jestli se trading na VŠ vyučuje jako nějaký volitelný předmět nebo jestli se na studiu tradingu dá postavit studijní plán na nějaké katedře atd.
Jinak pokud míníte trading zkusit i naživo, nikoliv jen teoreticky pro studijní účely (pokud byste psal byť diplomku o tradingu, jsem si jistý, že reálný trading by onu diplomku povýšil o jednu až dvě úrovně výše), doporučil bych to co Tomáš, nezavrhoval bych ani semináře, mě to sice minulo, vše jsem se učil sám, ale věřím tomu, že dobrý seminář vás posune tolik jako několik měsíců samostudia.
Hodně štěstí

Odesláno

Honza K. - študujem na slovenskej škole, konkrétne Technická Univerzita v Košiciach - Ekonomická fakulta, odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Nie je to študijný plán zameraný na trading, ale dotýka sa ho. Máme napr. predmety ako: Technická analýza, Finančné deriváty, Obchodovanie s menovými pármi (Forex), Finančné inžinierstvo - niečo o opciách. Posledné 2 menované sú povinne voliteľné. Písať diplomovku o live tradingu by bolo super, ale budem ju písať už o rok tak neviem či sa dovtedy k live tradingu dostanem.

Odesláno

Aha, díky. No záleží, jaký jste student :) Někteří si užívají studenstkého života a věci typu diplomka řeší na poslední chvíli a pak jsou tací, co zaberou a během roku jsou schopní vyplodit práci, že by se s ní nemuseli stydět ani jako doktorandi. Tak držím palce, pokud budete mít dobrého vedoucího, který vás nasměruje, mohl byste podle mě stihnout i reálný trading.

Odesláno

to tomnes:

nejak me to porad nejde , zkousel jsem predelat vsechny carky tecky datumy a nic

Neznáte prosím nejaky jiny program nebo neco podobneho tady tomu jak vypocitat PT/SL ?
vyrobit si vlastni exely neumim

Odesláno

Zdravím

Tradingem se zabývám jen několik měsíců, po špatných začátcích (hledání trendu v chopu, špatné stop-lossy, zapojování emocí testování různých strategií s cílem najít bezchybnou a snahy obchodovat intra, které mi nesedlo a ještě na na to nevhodné platformě) jsem s 3500 CZK začal obchodovat pozičně a hlavně podle zde uvedeného manuálu, kterého se snažím držet. na platformě PLUS500.
Nechci zde diskutovat o platformě, ale o strategii !

Mojí současnou strategií je najít trh, který má již stabilní trend bez výrazných skoků a vstoupit pokud možno na konci korekce, s nízkým stop-lossem a doufat, že trh vydrží ještě několik korekcí. Plánuji zkoušet hledat změnu trendu jako dvojité vrcholy a dno, ale zvolil jsem si prozatím tuto strategii.

Vím, že tzv. diverzibilita je důležitá, na začátku obchodování s touto strategií(od 12.9.2013) jsem měl otevřeno 10 pozic zahrnující komodity, forex, různé akcie a indexy, trochu jsem ztratil ale v současné době jsem v uzavřených pozicích na svém a v otevřených 15ti +600CZK přičemž je většina v plusu.

mé postřehy:
-FOREX přinesl hlavně ztráty.
-při 15ti pozicích se celkový zisk pohybuje ve velkých skocích
-v jednu chvíliy byla jedna pozice tahoun, který byl, pracujme s čísly +600, potom 2-3 +100 a zbytek nic moc, spíše ztrátový který vyváží ty 2-3 +100.

Moje otázky na zkušenější tradery:
Myslíte, že počet pozic je správně zvolený?
Mám se snažit zkoušet forex i když se mi neosvědčil?
Dají se někde nalézt nezávislé rady, jaký trh zrovna začít? Případně poradil by někdo, zcela nezávazně?
Na mojí platformě se objevují jednoduché názvy , nevím co to je napříáklad e-mini Russel, vysvětlíte, mají tyto trhy souvislost??
Mého tahouna"" stříbro , který jsem krátil vyřídil velký skok nahoru, podobně jsem to pozoroval u petropavlovsku a několika dalších, které jsem ale neobchodoval, naštěstí jsem měl stoploss nízko a uzavřel s + 500CZK. Jak vysvětlit tyto skoky?
Poradíte nějakého kvalitního brokera, pokud možno českého, kde by se dalo začít tak s 5000-10000 CZK?

Jakoukoli kritiku rád přijmu a snad v ní najdu ponaučení .

Dekuji Gunguy

Odesláno

ZdendaVyzila - u historických dat, pokud máte uvedenou cenu a hodnotu ask/bid, využijete ponejvíce k odhadu slippage, pokud byste v daný moment šla market příkazem na trh.

Gunguy - asi moc neporadím, české brokery už léta nepoužívám a používal jsem je pouze pro českou burzu (dejžto jí lehké odpočinutí), spíše mě zarazilo, že můžete s částkou 3500 CZK otevřít někde 15 pozic najednou. Já jsem futures hráč a tak můžu max. odpovědět na otázku, co to je e-mini Russel - akciový futures index obchodovaný na burze ICE, bližší info zde: www.theice.com/russell.jhtml. Docela by mě zarazilo, kdyby vám nějaký broker umožnil otevřít na něm pozici s kapitálem, který tu píšete. Můžu se zeptat, u koho teď obchodujete?
díky

• Vytvořit...