Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

cappuccino:
Pokud chceš odpovím ti za sebe. Také jsem se zaplatil NT. Jelikož v Live obchodování, pokud chceš obchodovat přímo z grafu na NT, tak musíš mít placenou verzi. Jinak ti není tato funkce dostupná, a musíš obchodovat z DOMu. A to si nejsem taky jistej jestli to jde v neplacený verzi, ale na 99% si myslím že ano.

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravim,
existuju aj nejake uplne free platformy s ktorymi sa da obchodovat z grafu live zadarmo? Kedze sa snazim studovat PA, tak by to bolo fajn keby nieco take existovalo, kedze pri PA je vymakana platforma so sofistikovanymi indikatormi zbytocna.

Odesláno

fenomen,

skúste sa pozrieť na OEC Trader od Open e Cry. Kedysi, keď som ho používal, tak bol zadarmo - predpokladám, že sa na tom nič nezmenilo. Kým nemáte reálny účet, tak je platforma len na skúšku na 14 dní. Ak účet nafundujete, máte ho zadarmo.

S účtom u Open e Cry môžete zároveň používať aj Sierru, ak by ste chceli využiť nejaké jej prednosti.

Odesláno

shany:
OEC vyzera celkom zaujimavo, ked som skusal o nich googlit nejake recenzie alebo skusenosti ostatnych traderov, tak niektori ich vrelo odporucaju, ini zase nie. Ake si mal s nimi skusenosti ty? Preco si prestal OEC pouzivat? To demo si skusim, ked mi vyprsi aktualne co mam.

Odesláno

Ahoj, můj problém s daty do NinjaTrader pokaručuje. Jak se ukázalo, CQG mi dali leda tak intradenní data na tu elektronicky obchodovanou kukuřici a tím to hasne. Anebo jsem ještě větší počítačoví amatér. Některé trhy se mi zobrazí (TF, YM), některé jen vyšší TF (třeba SUGAR) a některé vůbec (GOLD, ER2, eurodolar a další). U zen-fire mi nešlo heslo a z podpory mi neodepisují. Naposledy tedy, protože jsem si vědom že už s tím pomalu spamuju, ale neměl by někdo ještě nějaký tip na free data? Děkuji!
Jakub

Odesláno

fenomen,

s OEC som mal len dobré skúsenosti, žiadne problémy neboli - všetko, čo sľubovali, som aj dostal. Zmenu som urobil len kvôli tomu, že som potreboval mať možnosť spravovania klientských účtov - teda to, aby sa dalo obchodovať z jedného accountu a príkazy by sa replikovali aj na ďalšie. To bol v OEC problém, a tak som to vyriešil prechodom k inému.

Ale to nie je teraz podstatné. OEC je dobrý broker, aj napriek nejakým kritickým ohlasom. Kritika sa nájde vždy a všade. Pozrite si dostupné pozitívne aj negatívne názory a zvážte, čo pre Vás môže byť problém, a čo nie. Každopádne sa opýtajte brokera, či budete mať možnosť sám si manažovať riziko - teda o možnosť nastavenia maximálnej dennej straty, poprípade maximálnej veľkosti pozície. Nie je to vždy možné, a pritom je to veľmi cenná možnosť, ktorá Vám do začiatku môže skvelo poslúžiť a uchrániť účet v prípade blbnutia.

Nech sa darí

• 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

Konečně jsem se dokopal a dal dohromady nějaký obchodní plán, který chci nyní zbacktestovat. Backtest bude na datech za poslecích 12 měsíců. Mohlo by mi to trvat, několik týdnů. Okolo 6-7 týdnů. Nedělám si naděje, že to bude OP, který bude fungovat. Jde mi to zjistit, jak se to dělá, co mě přitom napadne, apod... Systém [ital](asi)[/ital] nebude fungovat, tak jej upravím a zase jej zkusím zbacktestovat. Takhle to chci udělat, dokud nebude systém, který má nějaké výsledky. Jenže to může být za 6 nebo taky za 12 či 18 měsíců.

Jde mi o to, zda mám backtestovat vždy posledních 12 měsíců. Aktuálně backtestovat 1.9.2011 - 1.9.2012. A za půl roku 1.2.2012-1.2.2012. Nebo to nějak posouvat či upravovat ty historická data na kterých chci testovat....

Díky za odpovědi. :)

Odesláno

Zigiman,

len taká malichernosť - ale obchodný plán budete mať až vtedy, keď všetko otestujete, vyladíte podľa svojich predstáv a požiadaviek a všetky pravidlá spíšete do jedného celku. Zatiaľ máte len myšlienku, ktorú si idete overiť.

No ale pri myšlienke sa to vždy začína, tak Vám prajem veľa šťastia a vytrvalosti...

• Vytvořit...