Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

jakubpolo:
U Global Futures můžete otevřít účet bez spodní hranice. Od pana Kužela vím, že tam jsou klienti jen s několika sty dolary. Ale je otázka, co se s tím dá reálně obchodovat. Možná mini currencies nebo mini grains. Podívejte se na stránky GF, popř. kontaktujte pana Kužela - zařídí vám demo účet + obchodní platformu, abyste předem věděl, do čeho jdete.

Odesláno

Jakub Kovarik:
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :)

Ty ceny se neustále mění, nejsem si jistý, zda se dá pro tento účel WSJ použít.

Zkuste se podívat na internet, najdete aktuální ceny jednotlivých měsíců, odečtením získáte premium. Třeba tady:
www.insidestocks.com/mktcom.asp?code=BSTK&section=grains

Nebo přehledněji - zobrazte si graf příslušného spreadu.
www.barchart.com/chart.php?ss=1&spread=ZCU12-ZCZ12&p=DO&d=H&sd=&ed=&size=M&log=0&t=LINE&g=1&po=1&x=36&y=8&sh=100&indicators=&addindicator=#

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim,

všimol som si že keď sa pozerám na futures kontrakty tak konkretna komodita má rozličné ceny a to podľa jej kontraktného mesiaca dodania. Napr. iná je momentalna cena zlata s expiráciu v říjnu a iná je s expirácou v prosinci. Ako potom hovoríme o cene vo všeobecnosti? Forex chápem peniaze sa nepokazia a termín dodania nie je. A ešte mi tam hrá faktor že cena na každej burze je odlišná (aspoň myslím). Majú burzy rozličné algoritmy a fundamentálne vyhodnotenia?

Odesláno

BladePikachu:
O ceně má smysl hovořit jen ve vztahu ke konkrétnímu futures kontraktu. Pak existuje ještě spotová cena, to je cena při okamžitém dodání a to by mohla být ta cena "vo všeobecnosti".
Na každé burze se typicky obchodují odlišné komodity. Samozřejmě na burzách v různých zemích se obchodují shodné komodity, ale pokud si člověk vybere konkrétní burzu, třeba v USA, není obvykle potřebné řešit, co dělá cena na burze v Japonsku.

Odesláno

Zdravím,

poslední týden jsem začal studovat burzy a komodity o něco důkladněji, za sebou mám kurz pro začátečníky. Vlastně se ani na nic neptám, spíš si jen tak stěžuji a posteskávám...

Vadí mi, že je všude vyzdvihované, jak je obchodování komodit a indexů pro všechny, při tom to není pravda. Že je třeba do začátku aspoň něco přes 90 000,- Kč, to už je jakési tabu, které jsem zjistil na kurzu a zde na fórech až to, že pod tuto částku začínat vlastně ani nemá cenu. A kdo si v tomto státě si může dovolit dát stranou 90.000,- s tím, že je musí už raději považovat za ztracené? Jako 23letý programátor můžu říct, že mám vyšší než průměrný plat v ČR (odečtěte pražský nájem, základní potřeby...) ale jen tak si šetřit stranou 90.000,- ? Nemějte mi to za zlé, trading mě fascinuje už dlouho (důvod: touha po finanční nezávislosti jen za pomoci sebe sama), zároveň mě ale poněkud frustruje ta všudypřítomná iluze přístupnosti.
Souhlasím s tím, že každý, kdo má těch 5000 USD do začátku má úplně stejné podmínky a zbytek je jen a jen na něm, na jeho píli, vůli a sebevzdělání atd.
Jenže 5000 USD prostě každý nemá. A ne každý, kdo si takovou částku našetří, má možnost ji do tradingu investovat. Tudíž trading není pro každého.

(Ještě jednou, nechci začít flamewar, když už tak diskuzi. Pro mě konkrétně to znamená, že s ostrým tradingem nezačnu dřív jak za rok...protože těch $5000 si na to našetřit chci. Aspoň mám dost času na backtesting a papertrading...)

Odesláno

Motig:
Neexistuje činnost, která by byla pro každého. Ať už z důvodu talentu, dispozic, financí, nebo prostě jen proto, že něco člověka nebaví a nehodlá s tím ztrácet čas.
90000,- Kč je vysoká částka pro bezdomovce nebo nezaměstnaného, ale pro člověka s průměrným platem to je cca 5 měsíčních platů. Každý má samozřejmě nějaké životní náklady, ale jak tady už několikrát zaznělo, je to otázka priorit. Člověk, který nechce slevit ze svých nároků a veškeré příjmy utratí, si pochopitelně nic neušetří. Nechci radit, zdá se, že máte realistický plán a jestli to uspoříte za rok, je to úplně v pohodě, trhy nejspíš neutečou :)

Jinak mám pocit, že dnešní doba obchodování přeje. Před cca 10 lety byly platy poloviční a dolar víc než dvojnásobný. Takže byste nešetřil jeden rok, ale čtyři.

Odesláno

Suhlasim s paja1.
Clovek si musi vybrat co chce a ist za tym.
Neda sa letiet na vsetky strany naraz. A pokial sa clovek pozrie na zivoty uspesnych ludi takmer vzdy je to zamerani sa na ciel a usili.
Clovek je traderom mozno uz vo chvili ked sa rozhodne tuto cestu vobec podniknut a nie az ked urobi prvy obchod.
Tak isto tazko povedat ci Da Vinci bol maliarom pred alebo po namalovani Mony Lizy.
Dufam ze netrepem bludy :)

Vela zdaru

• Vytvořit...