Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, Financnik.cz jsem objevil teprve před nedávnem, velmi mne to zaujalo, ale nejsem zase bláhový, že bych zítra nebo za týden vydělával bůhví jaké jmění. Mám pár dotazů, které vám zkušeným budou asi připadat velmi směšné, ale mě to leží v hlavě. Děkuji za vámi případné odpovědi. Ještě podotýkám, že diskuzní fórum už jsem proběhl snad celé a některé odpovědi mi tak nějak nestačili.

- Již jsem prohlížel vámi uvedené odkazy na grafy, stáhl jsem si i to "Gecko" TNT, ale nechápu jak mám na tom procvičovat papertrading, když se to aktualizuje u určitých komodit jen někdy. A už vůbec ne pro intradenní obch.
-Jaký musím mít počáteční kapitál abych mohl obchodovat komodity? Např Corn na CBOT. Jaká je opravdu ta minimální částka, se kterou bych si tam mohl později otevřít účet?
-rozumíte, já chci začít trénovat, ale nerozumím tomu jak, když se to neaktualizuje každou chvilku, možá to chápu špatně, tak mě předem omluvte.
-jak je to s těmi daněmi? Tady z diskuze jsem to nepochopil. Ta brokerská společnost to pak vyřizuje sama nebo si mám pak počítat daně sám doma na lednici? Prosím o podrobné vyvětlení protože bych se později nechtěl namočit do nějakých dluhů jako neplátce daní.

díky za případné odpovědi

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Literus:
Ahoj,
1) pro intradenní obchodování je lepší něco jiného, co má větší volume, např. akciové indexy.
2) Počáteční kapitál přímo závisí na obchodované strategii, většinou se počítá tak, že na 1 obchod bys měl riskovat maximálně 2 procenta velikosti účtu. Tedy pokud mám stoploss na 1 obchod 100 dolarů (maximální ztráta otevřené pozice, při které ji uzavřu, tedy moje maximální ztráta v 1 obchodě), pak tedy těchto 100 dolarů by měly být 2 procenta mého účtu. Pak bych měl mít minimálně 5000 dolarů na účtu, abych mohl takovou pozici otevřít.
3) Znovu souvisí s volume. Pokud se cena nemění (je nízké volume), pak se ti to "neaktualizuje". Tedy opět zvol lepší komoditu pro obchodování.
4) Brokerská společnost daně za tebe nezaplatí. Ty si podáváš každý rok daňové přiznání. S jeho vyplněním ti pomůže jakýkoliv profesionál (účetní, daňový poradce,...).

Odesláno

Pribinacek:

Nemyslím si, že by měl Corn zrovna malý volume. Má vyšší volume než některé indexy:)
Problém je spíše, že kolega nebude mít přístup k živám datům.
Jinak souhlas.

Odesláno

Znamená to tedy, že stačí platit potom ty daně tedy jednou za rok a je to bez problémů? A z jaké částky se to daní, pouze z toho výdělku? A ještě jak mám postupovat (co mám udělat) abych mohl začít s papertradingem pro intradenní obch. konkrétně třeba na tom TNT Gecko, který jsem si stáhnul.? Jaké jsou ty komodity s velkým volume? Díky za odp.

Odesláno

to Literus
Ráda bych Ti do začátku dala radu. Jestli se jí budeš řídit je zcela na Tobě, ale z mé strany je to myšleno pouze a jen v dobrém.
Tento server se dá číst roky a najdeš zde mnohé odpovědi, během toho hledání samozřejmě vznikne mnoho nových otázek. Užívej si celý tento proces s vědomím, že vše má svůj čas a nic se nedá uspíšit.

Začni třeba tímto odkazem: www.financnik.cz/wiki/jak_na_intradenni_obchodovani
Najdeš tam vše co hledáš a věřím, že i mnohé užitečné navíc:)

Tuším, že jsi na začátku cesty a ráda bych Tě ubezpečila, že než přijde na řadu papertrading a daně, je toho ještě k studiu mnoho a mnoho:)

Krásný den, R

Odesláno

Majkl:
Obchodoval jsem pouze na TF, ale teď jsem raději přestal ve zvýšené Volatilitě, i když jsem nějak neprodělával, jen jsem se necítil dobře v trhu v tomto období...a nikdo neříká, že hned začínám obchodovat LIVE na novém trhu ;-) jen v tomto období kdy neobchoduju, tak jsem se chtěl podívat i na jiný trh, jelikož mám více času ;-) tak v tom nic nehledej, a opravdu nechápu proč to je podle tebe tak zásadní, že jsem to nevěděl....

Odesláno

zdravím začínám se zajímat obchodování na burze zatím začátečník mám demo-účet u XTB platforma MetaTrader a nevím si rady když chci zrealizovat nějaký obchod (komodity) tak mě naskočí jen tahle tabulka a není tam žádný FND ani LTD jak to je možné komodity přece kupuju na nějakou určitou dobu a jak mám vědět kdy je poslední prodejní den dané komodity možná jsem jen udělal někde chybu ale nikde to nemůžu najít jestli má někdo stejný software poprosil bych o radu nebo vysvětlení

17073

Odesláno

Zdravím,
existuje nějaký spolehlivý broker, který otevírá account i s malým finančním obnosem? Nějakou dobu jsem se kvůli nedostatku financí věnoval FOREXu, ale ty trhy jsou neuvěřitelně volatilní, lítá to nahoru a dolů, nejsou tam takové ty "hezké trendy", jen šílený chaos. Proto bych se chtěl "vrátit" k futures. Nepotřebuji obchodovat s velkými obnosy, stačí mě řídit osud pár dolarů. Malými obnosy myslím maximálně stovky dolarů.
Jakub

Odesláno

Zdravím jakubpolo,
nechci Vás kritizovat, ale myslím, že jste nepochopil základy tradingu, jelikož příliš malý kapitál je jedním z hlavních důvodů neúspěchu začínajících traderů.Doporučil bych Vám studium zdejších článků, kde naleznete užitečné informace o
potřebném kapitálu, což obvykle bývá 5000 USD.

Přeji mnoho úspěchů.

• Vytvořit...