Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat jak mám chápat názor Karla Janečka, že obchodování stelem : zkoumám graf, zakresluji indikátory atd. je již minulostí a že tatko vydělat nelze? Docela mi tento názor vzal vítr z plachet... díky za vaše názory.
stačí naq youtube zadat : Karel Janeček: Počítače jsou stále na straně drobných investorů

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pan Janeček je sice génius, ale obchoduje úplně jiným způsobem. Pokud se držím trendu, který obchoduje celá planeta, nebo nastupuju do protitrendu tam, kde celá planeta, nenadělá s tím nic ani pan Janeček ;)

Odesláno

tomas262: Jde na to sice možná moc vědecky, ale vydělává ročně tolik že jenom zlomek by mi stačil ke svobodnému životu ;) Jinak podle mě na to nejde moc vědecky ale protože je matematik a v matiku věří dokáže se držel jednoduše svojí edge protože mu to matematicky nakonec bude fungovat.

Odesláno

2david123:
Taky me to tenkrat rozcarovalo. Jenze Karel Janecek jede uplne jinou ligu. Spis tim chtel rict, ze pokud by to takhle delali instituce, tak to je minulost. Tam uz jedou AOS a nebo prave HFT. To se nas jakozto "malych" spekulantu netyka :) Naopak, diky temto lidem se vytvari likvidita, takze se lip prodava a nakupuje. A jak psal Slaughter, kdyz je trend tak je trend. Nebo jak rika Joe Ross, "graf je graf, protoze je to graf" :). Mozna diky nastupu HFT se trhy staly vice roztekanymi (muj nazor), ale to je prave zpusobeno velkou likviditou, kdy se s cenou casteji hyba.
Jinak receno, pokud tvuj system bude vykazovat zisk, tak neni co resit, ne? :)

D.

Odesláno

Ještě doplním, že HFT a AOS obecně dělají v trzích v tradičním chápání bordel - obrovské rtc v rámci trendu, které se okamžitě vrací na původní úrověň - to dřív nebývalo - jde jen a jen o to vymést SL všech, kteří se do trendu přidali, možná trend otočit, když ne, nevadí, pokračujeme původním směrem a to vše v řádu vteřin. Je to sice nepříjemné, ale dá se proti tomu zajistit. O AOS skoro nic nevím, ale jijich logika je mně po tisících hodin u monitorů jasná - prozatím. Až to přestanu chápat úplně a nebudu to umět uchopit a využít, budu halt muset vymyslet jiný přístup ;)

Odesláno

Dobrý den. Chtěl bych poprostit ty zkušenější z vás o vysvětlení následujícího problému. (Jestli tato otázka již padla tak se omlouvám)
Většina lidí na tomto serveru obchoduje nějaký typ derivátů. Každý derivát má nějaké podkladové aktivum od něhož je odvozen. A já se ptám jaký je rozhodující faktor pro cenu daného derivátu. Je to poptávka/nabídka po derivátu samotném nebo je to změna ceny podkladového aktiva?
Děkuji

Odesláno

Zdravím,
potřeboval bych něco objasnit.....Jedná se o trh TF a o kontraktní měsíce. Něco jsem špatně pochopil. Myslel jsem si že když se blíží kontraktní měsíc tak se obchody přesouvajéí na další kontraktní měsíc pomalu....Ale tady je naprosto stejné Volume u TF09-11 a TF12-11...Což moc nechápu. Myslel jsem že když kontraktní měsíc teď je 09, tak že se blíží i FND a LDT day, a tudíž se přesouvá většina obchodníků na další kontrakktní měsíc.....Díky moc za objasnění...

Odesláno

Zdravím Vás,
úspěšně používám na německé burze (broker- IG Markets) 4 patterny BigV, 2V, 0/v a 2x0 cross. Chtěl jsem se zeptat, jestli by mi stručně některý z Vás nevysvětlil patterny extremcross, 0/100 a 100 cross + ještě nevím co jsou tyto patterny opožděné. Moc předem děkuji. Přeji všem hodně úspěchů a hlavně profitů....

Odesláno

Zdravím,
v tomto rušnějším období jsem se chtěl zeptat, jestli by mi někdo doporučil nejaký trh podobný TF, kde by mi stačil menší SL. Do 100$. Vím že to je na každém jaký systém obchoduje, ale určitě se dá o tak říci. Aktuálně používám 150 SL. Což bylo odeální pro mě před zvýšenou volatilitou, i teď to je pro mě obchodovatelné, ale jelikož mám LIVE účet chvíli, bylo by pro mě lepší na psychyku kdybych na chvíli přešel na menší trh. Díky za odpověď.

Odesláno

syrda:

1) fascinuje mě, že člověk, který se takto laicky ptá, obchoduje live :(
2) zejména když obchoduješ naostro krátce, bys neměl dělat takové zásadní - hlavně pro začátečníka - změny jako je změna trhu naostro..

majkll

• Vytvořit...