Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

jakubpolo:

1) za sebe doporučuji z pohledu risku US emini - YM, NQ a z Evropy jsou potom ještě lepší i z pohledu komisí FGBL dluhopisy, FESX index apod.

2) kontraktní měsíce jsou pro všechny tyto inštrumenty EU i US - 03, 06, 09, 12
V prvé řadě jsou to produkty, produkty burzy. Takže jejich parametry studuj na stránkách burzy
www.cmegroup.com - US
www.eurexchange.com - EU

3) nemá cenu testovat pokud nerozumíš věcem jako je supply and demand, proč se hýbe cena apod. Neznám tvou stragegii, ale s případným obchodováním (následováním) indikátorů (véček, céček a bůhví čeho ještě) se ti pěkně zpotí čelo

4) jak data načteš, tak se ti uloží a pak už jsou přístupné i bez připojení. Využij tedy demo a "zásob" se daty případně si založ účet u retail brokera (např. AMP) 500 USD a budeš mít live data k dispozici po dlouho dobu gratis

Ať se daří (tu)

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ad 1) "nějaké ty mini" nejpřesněji vypisuje Ninja, stačí dát v okně jeho Instrument Manageru do políčka Type: "Future" a do políčka Description: "mini" a pak zmáčknout Search.

ad 2) buď 3, 6, 9, 12 a u některých by měly jít i ty ostatní měsíce. Ninja tam má v Instrument Manageru možnost Edit a pak se zobrazí info s odkazem na Internet a tam se dá zjistit které kontraktní měsíce se vyhlašují. V tom info se dá zjistit (ale i nastavit) hodně věcí, třeba tik a jeho cena apod. Indexy jsou většinou po třech měsících.

ad 3) pokud je to 3-měsíční, tak 4 měsíce a kousek, u 1-měsíčního pak 2 měsíce a kousek (kousek kvůli indikátorům co potřebují víc než týden).
Např. u 3-měsíčního bych zvolil jako End date poslední den v jeho expiračním měsíci a zadal 4*31 dní zpět. Např na NQ 09-11 se zřejmě rolovalo 13.06.2011(Po) ale s mizernými objemy se obchodoval i dřív a expiraci bude mít asi 16.09.2011pá(uvítám když to někdo potvrdí) ale od 12.09.2011(Po) ho většina asi obchodovat nebude neboť přeroluje na NQ 12-11.
Se spojováním dat do jedno celku zkušenosti nemám.

ad 4) si myslím, že by to tak mohlo fungovat jen jsou asi data oříznuta na minutový graf pokud není zvolen graf tikový. Avšak Ninja má na to Historical Data Manager kde to lze přímo volit a není nutný kvůli tahání dat expirovaných měsíců otevírat ještě graf což ale také může u tikových chvíli trvat. Každopádně v grafu se dá použít pro data přes pravé tlačítko myši Reload.

Jinak většina tu má spíše buď vygumovanej účet, nebo ho gumuje, nebo se k tomu právě připravuje. Jen menšině se to nějak nepodaří za což jsou asi určitě rádi když se jim také něco nepovede, že? :)

Odesláno

jakubpolo:

podle toho dotazu jsem předpokládál, že se ptáš kolik si máš stáhnout dat na backtestování. Tak jsem ti napsal něco k backtestování :) Jinak pokud už se na to dáš, tak doporučuji zahrnout celý rok. Ale nezačínal bych lednem, ten u mě býval velice vyživný a pak když přišly další měsíce, tak jsem měl potřebu leden "dohánět" a některé obchody v btst nezahrnout ... třeba :)

Odesláno

syrda: ohledne zaplaceni full verze NT - z tradingoveho uctu se neda nic platit (alespon u Mirus Futures, ale predpokladam, ze to bude podobne i u jinych brokeru), da se z nej pouze prevest nejaka castka zpet na ucet, ze ktereho jsi jej fundoval. Platba za NT je pak idealne pres paypal - neplatis tam zadne poplatky bance, ani za prevod do zahranici - jen je tam samozrejme skryty poplatek PayPalu v podobe o fous vetsiho kurzu, ale nic zavratneho, v radech promili/jednotek procent. Licencni klic k plne verzi pak obdrzis obratem do mailu - radove minuty od dokonceni platby.

Odesláno

Ahojte
chcem sa opytat ak napriklad obchodujem komodity poskytuje mi niekto data, napriklad CQG cez brokera AMP.
kto poskytuje data naprikald slovenskemu brokerobi trimbroker, alebo inym CZ brokerom?
AK napriklad si otvorim spominany trimbroker ucet cez platformu metatrader, kto je poskytovatelom dat? Ako viem ze dostavat naozaj kvalitne data ako CQG alebo ZEN FIRE (ine nepoznam)

Odesláno

Jiří S.:
Téměř vůbec nerozumím tvému ad 3). Myslel jsem, že s kontrakty to je jednodušší, ale nejspíš o nich mám nedostatečné informace.
Mohl by mě to prosím někdo vysvětlit, abych v oblasti "kontrakty" měl již jasno? Články na toto téma jsem našel buď velmi začátečnické (z on-line manuálu) nebo takové, kde se již předpokládá, že člověk tyto znalosti má.

Odesláno

jakubpolo:
Kontraktní měsíc vyjadřuje, kdy ten kontrakt "vyprší". Pokud mam 03-2011, pak to znamená, že vyprší v březnu. Tady v březnu se ukončí obchodování a pak ti tu kukuřici dodají, pokud si to i po tom necháš :)
Pokud jde o rollování, tak to neni nic jiného, než že obchodníci přejdou z jednoho kontraktu na druhý. Tedy pokud se už 03-2011 blíží ke konci, tak obchodníci přejdou na 06-2011 a jedou dál.
Uvedu konkrétní příklad:
Řekněme, že u 03/2010 byl rollover 11.3.2010. To znamená, že od 11.12.2009 do 11.3.2010 obchoduju 03/2010 a od 12.3.2010 obchoduju 06/2010. Ten obchoduju, dokud nebude další rollover, tedy až do 10.6.2010.

Samozřejmě po určitou dobu jedou kontraktní měsíce souběžně. Např. E-mini S&P 500 Futures - 09/2011 se obchoduje od 18.6.2010 do 16.9.2011, ale obchodovatelný je teprve, až se tam vyrollují obchodníci z 06/2011, až když je tam dostatečné volume.

Co se snažil Jiří říct, je to, že některé indikátory potřebují určitou historii, aby byly spočteny přesně. Třeba EMA204 potřebuje předchozích 204 close hodnot, aby byla přesná. Tedy pokud bych dělal backtest 03/2010 a stáhnul si jen data pro tento kontraktní měsíc v rozmezí 11.12.2009 - 11.3.2009, pak bych měl první den indikátory naprosto rozhozené. Ovšem pokud si pro 03/2010 stáhnu několik dní před tím, větší rozmezí, tedy stáhnu třeba 1.12.2009 - 12.3.2009 a začnu backtest od 11.12.2009, pak mám jistotu, že i EMA204 je zobrazena dobře, protože je tam dost dat zpět pro její výpočet.

Jesli i teď nerozumíš, napiš mi mailíka a vysvětlím ti to nějak podrobněji ;)

Pokud se podíváš třeba sem www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/e-mini-sandp500_product_calendar.html, uvidíš např. u S&P500, jak je to s datama u jednotlivých kontraktních měsíců.

Pribinacek

Odesláno

To jakubpolo:

Je to stejný jako se SPORTKou - chvíli máš možnost vypisovat tikety, ale když se táhne tak už ne. Samozřejmě většina sází na nejbližší tah či zápas, ale někteří co v tom nemají Hokej sází také klidně až na další. Na koňských dostizích to je také tak, jenom u rulety (a pod.) to nejde a také nelze sedět u dvou stolů najednou.

Viz Komoditní manuál zdarma:
www.financnik.cz/komodity/manual/futures-podrobneji.html
;)

Odesláno

Zdravim,
chcem sa opytat ci nepoznate nejakeho forex brokera co ma platformu ninja trader, je spolahlivy teda overeny ma vklad cca 200 - 500 usd. plusom by mohla byt ceska ci slovenska podpora.

Vsimol som si na stranke ninjatrader ze je to platforma aj na forex nie len na futures,. ale kazdy forex broker co som nasiel pouziva najcastejsie MT4 alebo VT

Vdaka za pomoc

Odesláno

Stranger:
Co vím, tak AMP futures používá Ninju a kromě komodit umožňuje otevření i forex účtu od 500,- USD a dokonce mají i slováka v teamu. :) Jmenuje se Miro Sabo, tak ho pozdravuj a zeptej se ho na podrobnosti.

• Vytvořit...