Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Bavite se nekde na foru co se aktualne deje na svetovych trzich? Ted je to prece mazec. Uz jsem slysel o dnesku neco jako cernej patek a rad bych si precetl nazory traderu na to co se deje a jak se jim ted obchoduje. Najdu to tu nekde? Nejsem zadnej makroekonom, ale mam pocit, ze tyhle dny- nebo spis celkova situace vubec- mi nejak predznamenavaji, ze to jde globalne cely do kopru skoro tak, jak to predznamenavaji filmy o konspiracnich teoriich. Mam z toho proste blbej pocit a rad bych si proste precetl nazory lidi, kteri se v trzich leta pohybujou, ale nic jsem nenasel. Mozna ale hledam blbe. Diky. Jde mi i o to, ze v tyto dny musi obchodnik barat fundamentalni analyzu na zretel vic nez obvykle.

Odesláno

Zdravím,
mám na Vás snad jednu z posledních várek otázek :))
První by se týkala možné fin. recese, která hrozí....akcie,indexy padají, možné problémy některých bank atd....chtěl jsem se Vás(zkušenějších) zeptat, co to pro mě může znamenat/stát se, jelikož se m,i právě převádějí peníze na úšet do banky v Chicago....
Druhý typ otázky by se týkal Vás zkušenějších traderů co obchodujete live....chtěl jsem se Vás zeptat na co bych si měl u prvních obchodů dát pozor...určitě se najdou některé věci, jako je například kde je uložen Stop Loss atd....prostě všeho co se týka live...raději se 3x zeptám, než abych to totálně zpackal.... ;-)
Děkuji moc za každou reakci...Vy co už obchodujete určitě si také vzpomenete na to počáteční vzrušení a zároveň obavu před prvním obchodem, a tak se teď cítím já...:)

Odesláno

to syrda:

ad) recese; recese je tady uz 3 roky, nejvetsi hrozbou pro tvuj ucet budes ty sam, externi faktory ve srovnani s tvym individualnim "lidskym faktorem" jsou zanedbatelne

ad) na co si dat pozor;
1) nech penize lezet na ucte a pokracuj v papertradingu, soucasne peclive zapisuj, kolik jsi takhle usetril, po roce mi das za pravdu
2) pokud ti to neda a zacnes live, nepridavej si kontrakty, cim dyl to vydrzis, tim vic penez usetris

--
Milos

Odesláno

to milosh:

nevím proč bych měl zůstávat na paperu ještě rok....mě přijde hodně moc dlouho, navíc ani nemůžeš vědět jak dlouho dělám paper...zvláštní mi to přijde. A k těm kontraktům, to by mě určitě nenapadlo přidávat kontrakty, nejdříve po roce tradingu live bez velikých měsíčních výkyvů bych o tom začal uvažovat. Ale díky za tvůj názor :)

Odesláno

to syrda:

doporucil bych ti pokracovat jeste nejakou chvili v paperu, mimo jine abys:

a) na ty svoje penize, co zrovna prevadis, trochu pozapomnel (cim vic se o ne budes bat, tim driv o ne prijdes)

b) mezitim nasel odpovedi na vsechny otazky, ktere te v mezicase jeste napadnou.

c) prekonal to vzruseni, ktere, jak casem poznas, neni na miste

hodne zdaru

--
Milos

Odesláno

syrda:

Ať víš co dělat pokud máš otevřenou pozici a něco se stane, že ji nemůžeš ukončit (ať už výpadek internetu, shoří ti počítač, výpadek konektivity z datafeedu apod.) -> tedy vědět telefonní číslo kam zavolat a přesný postup, jak zavřít všechny svoje pozice, tedy co říct, jak se budeš identifikovat apod. Tohle si vyřeš se svým brokerem, on ti rád poradí.

Kde je uložen SL, jestli u tebe, u brokera nebo přímo na burze, ti zodpoví tvůj broker.

Měl by sis projít všechny možné katastrofické scénáře, které tě jen napadnou, např.:

Co dělat pokud vstoupím do pozice mimo plán?
Co dělat pokud vstoupím do pozice a nevidím tam SL (čekající pokyn)?
Co dělat pokud mi vypadne elektrika a telefon mi taky nejde?
Co dělat pokud vstoupím do pozice s velkým skluzem? (Kde bude SL? Nebo to radši uzavřu na BE? Nebo rovnou?)
Pokud vstupuju limit příkazem, jak dlouho budu čekat, jestli bude vyplněn?
Co dělat pokud se mi udělá během obchodní seance zle? Ukončíš obchodování? Uzavřeš hned pozice?
Co dělat pokud jsem během seance vyčerpaný? Odejdu na půl hodiny od grafů? Ukončím ten den obchodování?
Co dělat pokud mě ztráta velmi rozhodí? Ukončit ten den obchodování? Jít se na půl hodiny projít ven a vyčistit hlavu? Něco rozmlátit?
Co dělat pokud uzavřu obchod, ale v platformě ho pořád vidím otevřený?
Co dělat pokud zruším čekající pokyn a v platformě ho pořád vidím?
Co dělat pokud se trhy najednou zblázní a mají brutální volatilitu?
Co dělat pokud nevstoupím podle plánu (přehlédnu signál). Mám se pokusit vstoupit limitem na korektní vstupní ceně, nebo obchod vynechám?
Jak řešit pokud budu mít výrazně horší výsledky oproti paperu?
Jak si budeš zaznamenávat každý obchod na live? Jak budeš dělat screeny v průběhu seance, aby tě to nevadilo při obchodování? Budeš si nahrávat video ze seance?
Jak máš ošetřeno, aby tě nikdo při obchodování nerušil?
Budeš na konci seance kontrolovat, jestli přece jen nejsou ještě otevřeny nějaké pozice nebo čekající pokyny?
...
Takhle bych mohl pokračovat na dalších několik stránek.

Věnuj tomu nějaký čas a napiš si všechny tyhle věci a hlavně si naplánuj, co budeš dělat. Klidně se poraď tady na fóru, pokud si nebudeš jistý, jak některé věci řešit.

Odesláno

cituju milose> doporucil bych ti pokracovat jeste nejakou chvili v paperu, mimo jine abys: a) na ty svoje penize, co zrovna prevadis, trochu pozapomnel (cim vic se o ne budes bat, tim driv o ne prijdes)

Pokud mi penize u brookera lezi, plati se nejaky poplatek? Nebo jestli je to zdarma, ale s podminkou x uskutecnenych obchodu v mesici. Je to to posledni co zrovna potrebuju vedet, ale napadlo me to pri tom co rekl Milos.

cituju Pribinacka: Kde je uložen SL, jestli u tebe, u brokera nebo přímo na burze, ti zodpoví tvůj broker.

Co si pod tim mam predstavit? Nerozumim poradne vlastne te otazce kde je ulozen stoploss. Napadaji me ruzny veci, ale treba jsem uplne vedle, tak budu rad, kdyz mi to co se za tim skryva vysvetlite.

Odesláno

Pribinacek: Diky moc, docela dost hodně mi tvůj příspěvek pomohl!!! Je čas si klást takovéto otázky. Kdybys chtěl ještě k tomu něco přidat(nemusí být otázky jenom) tak kldině, ale díky...

Radovan111: Zeptej se svého brokera, vše Ti určitě zodpoví...Jinak se neplatí poplatky když Ti leží na účtu, a nemusíš udělat ani X obchodů do měsíce.

A ten Stop Loss...Jedna se o to, že u někoho když zadáš Stop Loss(měl by jsi ho mít v každém obchodu), je uložen u tvého brokera...V případě výpadku internetu, shoření PC atd. je tvůj Stop Loss pořád uložen na trhu, takže v případě otočení trhu, bude tvůj kontrakt při protnutí SL ukončen(vyplněň příkaz). V případě že SL je uložen na tvém PC a stane se něco s připojením atd. nadále zůstáváš v trhu, stejně jako v prvním případě, ale tvůj SL(příkaz) není v trhu. Tudíž v případě otočení trhu, můžeš místi tvého SL prodělat 100násobně více...záleží na pohybu trhu.

Snad jsem to vysvětlil dostatešně srozumitelně :)

Odesláno

Pribinacek: Docela me zaujala jedna tvá otázka, a rád bych se Tě na něco k ní zeptal...Jedná se o tuto otázku :
Pokud vstupuju limit příkazem, jak dlouho budu čekat, jestli bude vyplněn?
Jde mi o to jak jsi to myslel....Jestli jsi měl na mysli(čistě hypoteticky) limit příkaz u S/R úrovně, a limiten čekal odražení/proražení. Trh se stále nedostává k tvému příkazu, proto nedochází k plnění, a ty přemýšlíš, zda-li nezrušit příkaz. Nebo jsi myslel nějaký jiný případ?
A kdyz na konci obchodní seance dám Close, tak všechny příkazy,kontrakty, vše co je v trhu by se mělo ukončit ne? To by mohla být má zpětná pojistka, že jsem nepřehlédl žádný obchod...
A jedna otázka mimo, jak dlouho trvá zařízení Full verze NT? A platí se přes účet, přes který obchoduji, a který mám v zahraničí? Jelikož kdyby ne, musel bych převést peníze z mého účtu v ČR, a místo 60$ za měsíc, bych musel zaplatit dalších 40$ za převod, + 1000kš své bance, což by se značně prodražilo...Díky za odpověď

Odesláno

Zdravím,

zanedlouho mě bude končit můj demo účet u Zen-Fire a chtěl bych proto natahat vše, co se dá. Před nějakou dobou jsem se tu dotazoval na něco podobného, ale bohužel jsem se ne zcela dozvěděl to, co jsem potřeboval. Chtěl bych si proto ujasnit nějaké věci.

(1) Jaké trhy si mám natahat? (Budu standardní obchodník s malým účtem, takže nějaké ty mini jak tu většina obchoduje, mohl by mě je prosím někdo přesně vypsat?)

(2) Jaké kontraktní měsíce u kterých mám volit? Pokoušel jsem se je postupně volit a zkoušet, zda jsou k dispozici, ale touto metodou jsem se daleko nedostal :D

(3) Jak dlouhé období si u nich mám načíst? Mám rychlý internet, takže v tom není problém, spíš by mě zajímalo jaké nejdelší období mívá smysl?

(4) Data získám tím, že se připojím na Zen-Fire, Dám Tool>Instrument Manager>Zde si vše navolím. Poté přes File>New>Chart si jej otevřu v požadované délce a tím se mě uloží do Ninji a po skončení Zen-Fire si data budu moci prohlížet jen tím, že zapnu Ninju a otevřu potřebný graf? Nic víc není třeba dělat?

Za případné rady velmi děkuji!
Jakub

• Vytvořit...