Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Syrda:
Otázkou je co máš za brokera a jaké používáš data. Pokud používáš IB, tak o jejich datech tu již bylo popsáno stohy stran, tam nemá smysl se pokoušet o jakékoliv volume grafy.

Odesláno

To syrda:

tam to vypadá jako by Ti na tikovém grafu vypadla spousta dat. Vem si, kolik 1000 volových čárek máš mezi 16:06:36 a 16:11:49 a pak mezi 16:11:49 a 17:00:04 a pak jaké volume je za 15 minut na 15-ti minutovém grafu. Zkoukni to pod lupou - cestuj na nižší timeframe/volumeframe na obou grafech a hledej ve kterém čase to volume zmizí a kdy se zase objeví. Je tam nějaká díra.

Odesláno

Dobrý den,

rád bych se zeptal obchodníka, který živě obchoduje zrniny, jaký bývá slippage při vstupu market příkazem a u kterého brokera jsou dnes nejnizsi komise? Mam hotový backest na deseti posledních měsících trhů pšenice a sojových bobů a rád bych zjistil jaké výsledky by se od systému daly čekat na živo. Děkuji.

Odesláno

Zdravim pani,
bol by som velmi rad, ak by ste mi pomohli so zohnanim informacii o [bold] mesacnych[/bold] mierach inflacie.
Podarilo sa mi zatial ziskat iba US, ak by ste boli schopni mi poskytnut info o stranke s mesacnymi mierami inflacie aspon za poslednych 5rokov hlavnych obchodovanych mien krajin - gbp, aud, jpy, nzd, cad, chf budem velmi povdacny, dakujem :)

Kos3

Odesláno

skating:

Poradím asi jen částečně, protože zrniny sice obchoduju, ale přes spready a příkaz market nepoužívám. Záleží na kontraktním měsíci a denní době. U nejbližšího měsíce a v hlavních obchodních hodinách to nebude víc než 1 tick (12,50 dolaru). Těsně po otevření hlavního trhu (16:30) bych market raději nepoužíval, tam to někdy lítá o 5-10 ticků a po významných reportech i několikanásobně víc, v premarketu taky ne, to zas kvůli nižší likviditě. Ale podívejte se raději sám do platformy na hloubku trhu a volume.

U komisí je to jednodušší. Já mám na Grains u Global Futures 6,71 USD, zrniny jsou vedle Meats asi nejdražší trh. Jiní brokeři to mohou mít o pár desítek centů lacinější, typicky kolem šesti dolarů. Úplně nejnižší poplatky jsem viděl u Velocity Futures - 4,96.
Ale komise, pokud jsou na této úrovni (mezi 6-7 USD), nemusíte vůbec řešit. Při slippage 12,50 USD je rozdíl v komisi třeba 50 centů naprosto nezajímavá položka. Jestli mohu poradit, sledujte u brokera důležitější věci než jsou haléřové odchylky v komisích.

Odesláno

Zdravím,

chtěl jsem se Vás zeptat na názor, jestli byste obchodovali u takového brokera, kde se drží stop loss u Vás na PC...mám zjištěné linky kam kdyžtak volat a vše...jen mě prostě zajímá Vaše zkušenost a Váš názor.Dále bych se zeptal na pojem "cliringová společnost". Dočetl jsem se o ní, ale nemohu zjistit co to je, a co je jeí činností.
Předposlední otázka by se týkala mikro a mini. Jde mi o to jestli trhy mini(např:e-mini Russel)= micro ??? a poslední, poked by jste měli možnost zvolit si mezi daty od COQ a Zen-Fire, jaké byste volili a proč? nevidím mezi nimi žádný rozdíl....(Vím že Zen-fire poskytuje nefiltrovaná ticková data atd ale nevím co to pro mě přináší za výhody/nevýhody, co to vlastně pro mě znamená)....děkuji za odpověď

Odesláno

syrda:

Clearingová společnost je v podstatě banka, která spravuje pro brokera klientské účty. Broker nabízí obvykle víc možností. Třeba Global Futures spolupracuje s RCG, Penson, AMP, OEC ... a klient si může vybrat, u které z nich chce mít obchodní účet. Výpisy chodí od clearingové firmy, nikoliv od brokera (pokud firma nevykonává obě činnosti).

K ostatním otázkám - počkejte si na někoho kompetentnějšího, tyhle věci vůbec neřeším, pro své obchodování to nepotřebuju.

Odesláno

paja1:

Děkuji za odpověď. Otevřel jsem webovou stránku Vámi zmiňovaného Global Futures, nabízí ke stažení několik platforem zdarma, kterou doporučujete? Moje backtesty jsem provedl v platformě ThinkOrSwim vždy s nejblizšími kontraktními měsíci v obchodních hodinách 17:00 - 20:10 (vyhnul jsem se otevření trhu, závěrečným divokým cca 5 minutám a nočním hodinám premarketu s nízkou likviditou) a s Vámi uvedeným slippage 1 tick (0,25 bodu) plus cca 7 USD komise bych byl spokojen. Dočetl jsem se, že broker ThinkOrSwim Čechům neotevírá účty. Rád bych tedy v backtestování pokračoval v nějaké jiné platformě zdarma, která by mě umožnila backtest dostatku dat, vyzkoušet si zadávání příkazů nanečisto a následně v budoucnu otevřít účet. Ještě otázka pro ověření zda backtest provádím správně: přibližně kolik sekund po kliku myší na příkaz market trvá, než broker příkaz vyplní? Řekněme, že bych v čase 17:00:00 klikl myší na příkaz BUY market, broker příkaz vyplní maximálně za 10 (nebo i méně?) sekund, tj. pro backtest budou směrodatné všechny uskutečněné obchody, které platforma zobrazuje v čase 17:00:00 - 17:00:10 ? Vezmu tedy v případe příkazu BUY market nejdražší zobrazený reálný obchod (tj. nejhorší plnění jaké můžu dostat) a s tuto hodnotu si zapíši do svého backtestu. Pokud by takovýto backtest dával pozitivní hodnotu, pak má systém šanci na přežití i v reálu? Je tato úvaha správná? Děkuji za odpověď.

Odesláno

skating:

Pokud obchodujete intradenně, měl byste mít platformu, kde můžete obchodovat taky přímo z grafu, nejen z DOMu nebo Order ticket. Takže třeba Strategy Runner nebo Global Zen Trader. Nevím ale, jak je to u nich s backtesty a daty pro backtesty. Já jsem měl zřízený demo účet na platformě Strategy Runner a zkoušel jsem si obchodování přímo s živými daty na demoplatformě - takže papertrading. Jestli to chcete na začátku zkusit s Global Futures, napište panu Kuželovi a zeptejte se přímo jeho na to, co Vám není jasné. Demo je zadarmo a není vázané na zřízení účtu.

Plnění za market probíhá okamžitě, na 10 sekund můžete klidně zapomenout. K technice backtestování a správného vyhodnocení backtestu se nedokážu vyjádřit, nikdy jsem to nedělal a nic o tom nevím.

Odesláno

Dobrý den,
musím říct, že zpočátku, když jsem začla číst, jak jednoduché to je, a že nepotřebujete ani peníze, byla jsem nadšená. Ale postupně, když jsem se dočetla, jak složité to všechno je, a že člověk, který není technicky moc zdatný, nemá moc velké šance, že uspěje, mé nadšení opadlo. Co má třeba dělat člověk, který si ani sám není schopen stáhnout a nastavit na tom zkušebním ninja traceru věci? Pak jsem se jen dočítala, že potřebujete minimálně 10000dolarů, aby vám vůbec otevřeli účet. Za každé otevření obchodu musíte dát min 30dolarů. Pokuď bych chtěla všemu rozumnět a moci s obchodováním vůbec začít, musela bych snad absolvovat všechny vaše kurzy. A stačilo mi jen se podívat, kolik stojí 1 kurz pro začátečníky (cca 5000,-Kč). Takže by mi trvalo pěkně dlouho, než bych našetřila na všechny vaše kurzy, a pak ještě částku, abych vůbec mohla začít obchodovat, nemyslíte? Nebo máte i jiné řešení pro lidi, kteří zrovna tak majetní nejsou? Předem děkuji za odpověď. Nikol

Odesláno

komoditkarichi:

Nikol, trading je byznys (chcete-li podnikání) jako každý jiný..takto to musíte vnímat..kdybyste si chtěla otevřít např. restauraci, tak potřebujete neporovnatelně větší kapitál než do začátku tradingu..problém je spíš v tom, že lidé nejen, že v tradingu vidí šanci na rychlé zbohatnutí bez práce, ale také by to chtěli nejlíp úplně zadarmo...tak to ovšem bohužel nefunguje..u ničeho..

michal

Odesláno

komoditkarichi: Je to celkem jednoduché ;) Pokud neumíte stáhnout a nastavit si něco tak se to hold naučte na to nemusí být přeci člověk moc technicky zdatný. Na založení účtu musíte mít tolik kolik vám vyjde podle testování strategie, trhu a MM vaší strategie. Jsou brokeři kterí vám založí účet i s míň. Pokud chcete všemu rozumět a začít obchodovat tak se musíte hold vzdělávat jako u každé profese. O šetření na kapitál, knihy atd. je to u většiny asi otázka priorit. Toť vše.

• Vytvořit...