Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

marcossoft:

Zdravím,

Moc díky, zkusím to a dám vědět :)

blazek3:

Díky. Jdu pokračovat. Asi je jedno, na kterém trhu to budu zkoušet ne? Nebo je lepší to zkoušet na trzích, na kterých budu jednou obchodovat? Těch dat v tom NinjaTraderu u jednoho trhu zase tak moc není přes ten Zen-Fire.

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj všem!

Chtěl bych se zeptat na celkem důležité věci než začnu s live obchodováním.
Když to vezmu od píky tak se intradením tradingem zabývám přibližně 3 roky. Za tu dobu jsem nasbíral mnoho rad a zkušeností. Některé byly přínosem, některé ztrátou času. Bylo mezitím dost pauz, díky demotivaci práci a podobně. Zlikvidoval jsem pár demo účtů a nevěděl jsem kde je chyba. Před přibližně půl rokem, po pauze, která trvala cca taky půl roku, jsem se do toho opět pustil s čistou hlavou, že čas který nad tímto strávím musí mít určité výsledky a pokroky. Myslím, tedy spíše doufám, že jsem psychicky dospěl. Zjistil jsem, že jsem předtím úplně mrhal časem. Byl jsem emočním, slepým spíše hráčem než obchodníkem, který viděl velký sen v podobě finanční nezávislosti, ale neviděl důležité věci okolo a hlavně cestu jak se k tomuto dopracovat. Prostě se tomu jednoduše trader říkat nedalo. Byl jsem přesně tím na kom by profesionální tradeři vydělávali.
Takže nastalo určité stanovení plánů a priorit. Vypůjčil jsem si chytré knihy. Zlikvidoval jsem věci, které v mém životě nehráli důležitou roli a brali mi pouze čas. Emočně jsem se sklidnil. Chtěl jsem aby se ze mě stal trader tělem i duší.
Po studijích, seminářích a soustředění jsem jako nejjednoduší a nejefektivnější cestu k nemalým ziskům, ale také nemalým ztrátám, objevil v intraminutovém obchodování, kterému se od té doby intenzivně věnuji.
Díky velice jednoduchému ovládání a předchozím zkušenostem jsem zůstal u firmy XTB a jejich platformě MT4. Díky velké volatilitě a nízkému spreadu jsem začal obchodovat - EUR/USD forexový pár. A uačal jsem to dělat tak jak se to má, nebo se tak alespoň domnívám.

tak a teď k jádru pudla :

Jak jsem uvedl výše obchoduji pouze EURUSD. Používám stoplossy 1 tick nad předchozí high či low. Jedu to systémem triplescreen 1-5-15(60) minut. Obchoduji tedy pětiminutové grafy. Na technicnou analýzu používám standartně nastavené MACD, bollinderovi bands, oscilátor stochastik(když je trch klidnější), a všechno to posuzuje jen na základě objemu (volume). Trh pečlivě pozoruji a vztupuji spíše v extrémním výkyvech, které neohrožují primární trend, což se na EUR/USD stává celkem často. Pozici tržím několik sekund , maximálně minut. Na trh vstoupím maximálně 4-5krát denně + občas dle tech. analýzy vytvořím nějaký buystop či sellstop příkaz. Dle svého moneymanagementu a risk managementu neriskuji nikdy více jak 2% svého kapitálu. Obchoduji tedy přikazy o objemu maximálně 2.0 Lotu.
Při aplikování této strategie jsem za posledních 27dní vydělal virtuálních 85tic. Kč při 200tis. Kč jako vstupní kapitál.

A teď otázky :
Není to trochu divné ? Připadá mi, že je to moc jednoduché nato, aby to takto fungovalo v reálu. Je XTB ta pravá volba co se MT4 a speadu týče? Nefungují dema xtb jinak než reálné účty?

Moc děkuji za odpovědi !!!
:)

Odesláno

Pokud posuzuješ něco dle volume na XTB platformě, tak máš velký problém. XTB totiž neposkytují volume data a jediné co se ti ukazuje jako volume je počet pohybů cenu za čas. Což ale NENÍ volume. Pokud systém i tak funguje, je to fajn, ale ať víš, že to nemusí být co myslíš:)

Měsíc co popisuješ vypadá opravdu velice pěkně, ale to je málo na posouzení, zda je to divné.
Nejdřív otestuj ASPOŇ půl roku, spíše rok a pak hned uvidíš jak si strategie stojí.

Systém triple screen neznám, ale zdá se mi, že tam máš docela hodně indikátorů. Jak s tím zhruba pracuješ?
Já testuju FinWin a ten si vystačuje s CCI, takže se rád nechám poučit jak na to jdou jiní:)

Dále - Máš v tom výsledku započítaný position sizing? Pokud ano, výsledky mohly raketově vyletět vzhůru a Tvůj systém tudíž vypadá velice schopně a rozhodně není divný. Position sizing je neskutečně silný nástroj.

Hoď sem kdyžtak výsledky na 1.0 lot bez position sizingu. Nebo třeba kliďo i graf s použitím pouze 1 lotu.

(Každopádně ale předem upozorňuju, že já jsem zatím ve fázi testu stejně jako Ty a proto můj názor ber spíše jako orientační. Snad se Ti ozve na posudek nějaký gold member a oba se něco naučíme:)

Zatím Čau!

Yurao

Odesláno

G_M:

S tím Volume má Yurao pravdu. Ve Forexu Volume nikdy nebudeš vědět, protože je to mimoburzovní trh. Ale to neznamená, že to vadí. Spousta lidí dělá "Dobré rozhodnutí na základě špatné úvahy." a vydělává na tom.

"Připadá mi, že je to moc jednoduché nato, aby to takto fungovalo v reálu."

Zajímalo by mě, kam na tuhle moudrost lidi chodí. Svět je plný příkladů, kdy ty primitivní věci fungují lépe než ty komplikované. A podle toho tvého popisu je ten tvůj systém komplikovaný až až. Jsou jednodušší způsoby, jak v tradingu vydělat peníze :-)

Ale podle jednoho měsíce nemůžeš dělat závěry. Udělej si backtest tak rok či dva zpátky, než začneš živě.

Odesláno

Zdravím, chtěl jsem se zeptat na jednu blbosbost, která mě ale neuvěřitelně vytáčí....potřeboval bych se dostat do nastavení, abych mohl nastavit jak se mi do grafu v NT7 zobrazí moje cena po vstupu a výstupu z trhu...Teď se mi zobrazuje jako šipka a cena k tomu, ale pokud udělám 3 obchody a mám pomalejší TF tak se vše stává hodně nepřehledným...na NT 6.5 jsem věděl, ale na 7 někam přesunuly tohle nastavení, a nemůže najít kam....Díky za odpověď

Odesláno

Yurao :

díky ohledně toho Volume , ono to stejně defakto funguje podobně. Mě jde o obchodování volatilního trhu a zde je účinek podobný.
Mno všera v noci jsem protrpěl větší ztrátu díky těsně nastaveným SL, ale pak jsem něco i tak zpozitivnil, takže to ještě má díry, ale to se jednou vypiluje.
Tripplescreen je systém 3 filtrů (3časových pásem), který ti napovídá zda jít či nejít do určité pozice. Vymyslel to pan Elder. Pracuji s tim následovně - MACD jsou 2 klouzavé průměry za 2 časová období. Místa kde se protínají jsou celkem dobrý indikátor obratu trendu. V kombinaci s Bollinger bands je to podle mého mocná zbraň - ty dávají signál při přetínání horních či spodních lininí - což jsou velké extrémy a ty právě hledám. (signál ale není moc častý).
Umocňuje to volume, které tomu dle mého zvyšuje pravděpodobnost.
A když je trh méně trendový tak stochastic udělá kus práce ve zjišťování hig a low.

cotoje position sizing ? Velikost "pozicování" ? :D

Architekt :

díky za rady :). Zkusim ten backtest.

Odesláno

syrda:

Máš to v data series (tam kde si "tvoríš" graf tf, days back...) úplne na spodku v kolonke trades: plot executions. S tým pomalejším TF len súhlasím - nepriehladnosť. (tu)

Odesláno

G_M:

Position sizing je plán podle kterého navyšuješ své pozice v obchodu abys vydělával více.

Například tak, že konstantně obchoduješ s 2% riskem. Pokud toto děláš tvůj účet roste tak začneš nakupovat více lotů abys pořád měl risk 2% a tvůj účet roste mnohem rychleji.

Jinak přesně jak píše Architekt - backtest aspoň za ten roček zpátky a uvidíš hned jak se to chová.

Ale osobně si myslím, že by nebylo zlé zjednodušit systém. Máš tam přeindikátorováno a ještě to sledovat
na 3 TF...To je teda pecka...to už musí vypadat na obrazovce jako na vesmírné lodi:)
Ale pokud je to pro Tebe vyhovující tak to tak samozřejmě nechej.

Odesláno

Ahoj chci se zeptat

Chci koupit akcie Coca-Coly, ČEZ, Xerox apod. pouze za účelem držby(rozšíření portfolia) a vyplatou dividend, Jak se to dělá? (chtěl bych papírové, hezky po staru - jestli to vůbec jde :-D), ale jinak brookera mám, tam jde například ta coca-cola koupit, ale připadá mi to divné držet si to na účtu třeba 10 let (jake se pak vyplacejí dividendy - na můj brokerský účet?

Díky :)

Odesláno

Zdravím, tak jsem tu zase s jedním dotazem, který jde naprosto proti mému rozumu....V příloze posílám Graf trhu TF(mini Russel 2000) na TF Volume 1000 a 15min....naprosto nemůžu pochopit jakto, že i přesto že trh šel po mou stanovenou R/S úroveň až zhruba na hodnotu 802,3, na volume grafu se mi to nezobrazilo. Naprosto to nechápu, vím na jakém principu je založen Volume graf, ale i přes to, pohyb ceny by se měl zaznamenat alespoň v podobě spodního stínu(v těchto screenech je svíčkový graf). Ale tak se nestalo. Na jiným grafech je ale vše zobrazeno. Děkuji za objasnění, které nejsem sám schopen pochopit :)

16755

16756

Odesláno

Dobrý deň

Chcel by som sa spýtať obchodníkov, čo LIVE obchodujú index e-mini DJ, koľko tak cca je slippage po vstupe do obchodu a koľko v priemere komisie. Backtestujem tento trh a chcel by som aby to bolo čo najrealnejšie. A chcel by som tam zahrnúť aj slippage a komisie.

Ďakujem

Odesláno

marcossoft: slippage (pokud vstupujes za market) muzes pocitat v prumeru 1tick - obcas je ve tvuj prospech, obcas ve tvuj neprospech, takze pokud ho zapocitas ve svuj neprospech, je to spise pesimisticka varianta (vzdy je lepsi se pripravit na horsi). Pokud vstupujes limit nebo stop limit, dostanes vzdy svoji cenu, nebo nejsi vyplnen vubec.
Komise zalezi na brokerovi, ale muzes v prumeru pocitat 5$ RT, obvykle to byva i mene.

• Vytvořit...