Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Děkuju mnohokrát, dříve jsem to věděl ale zapomněl jsem to, a s vyhledáváním na financniku nejsem moc kamarád...Když už jsme u toho NT7, rovnou bych se Vás zeptal na jednu věc.
Dočetl jsem se, že pokud zakreslím R/S úroveň, trendovou čáru, cokoliv, na jednom grafu, tak automaticky by se mi to mělo zakrestli do grafu akorát s jiným time frame...ale bohužel to nějak nefunguje...a docela by se mi to hodilo, jelikož se dá říci že hodně dám na PA, tak tam se to všemi čarami hemží, a opravdu by mě to ulehčilo práci, než si psát vše na papír a pak na každý TF zvlášť zakreslovat, děkuji za odpověď...

Odesláno

Pokud si cokoliv nakreslím přímo do grafu např. TF 30. min a ten pak následně přehodím např. na 5. min., tak vše co jsem zakreslil na 30. min mi zůstane. Pokud ovšem otevřu nový graf, otevřete se ,,čistý"

Odesláno

Tak to vím, ale já myslel že pokud mám otevřený trh Mini Russel 2000 na 5 na 10 min TF a zakreslím něco na jednom, tak se to automaticky zakreslí na druhý TF stejného trhu...Tedy takto jsem pochopil tuto novinku z toho co se o tom píše na finančníku...možná mylně...Ale z toho co píšeš (blazek3) mě to nepříjde jako nic nového, jelikož toto že něco zakreslíš, změníš TF a tůstane to zakreslené už bylo v NT6.5 (ale nejsem si 100% jistý, jelikož již nějakou dobu mám NT7.)
Díky za odpověď

Odesláno

Pribinacek:

Zdravím,

velmi děkuji za pomoc! Rád bych si upřesnil některé části.
Stáhl jsem si NinjaTrader 7 a nainstaloval, zaregistroval se na zenfire a přihlásil se na ta data přes NinjaTrader. Tím získávám reálná data, nikoliv historická a mohu tak zkoušet své strategie v reálném čase (paper)?

"Na začáteční papertesty použij replay v ninja trader 7, na který nepotřebuješ datafeed - použiješ external." - této větě nerozumím, je to již dlouho, co jsem četl článek o NinjaTraderu a dnes jsem ho poprvé spustil, porozumím ji po znovu přečtení článků?

Obchodovat na nižších timeframech znamená tak 30min, 15min a méně?

"Najdi si strategii, která nepotřebuje moc velký SL" + "Obchoduj jen jeden obchod denně." takže by to měla být taková ta "tutovka" strategie, s malým výskytem signálů, ale s o to vyšší úspěšností? Máš nějaké nápady jakým směrem se vydat? Ty mé dosavadní pokusy s Williams % + EMA, SMA asi nejsou tím pravým?

Odesláno

External Data Feed je k ničemu - začátečník nemá nic co by na to napojil.

Sice to Petr zmiňuje jako první bod ve svém článku "NinjaTrader 7 – ideální bezplatný nástroj pro market replay" ale ve skutečnosti to je interface k propojení se software třetích stran, tedy s Replay to nemá nic společného. ;)

Odesláno

To jakubpoko:

Já jestli ti můžu poradit do začátku, tak se vykašli na jakýkoliv indikátor na jakýkoliv systém. Pokud neporozumíš tomu, jak se trhy chovají, jak se hýbou, tak je aplikace jakéhokoliv systému a indikátoru zbytečná. Já když jsem poprvé naistaloval Ninju, tak první o co jsem se zajímal bylo, jak nastavit Finwin. Žádné studium grafů. Jen aplikace indikátorů. Samozřejmě to je špatně. První poznej trh, pak na něho aplikuj systém s indikátory.

Pokud jsi se zaregistroval k zenfiru, tak máš historii dostatečně dlouhou. Studuj trhy, zapisuj vše co tě napadne, poznej o čem to všechno vlastně je.

Odesláno

to jakubpoko

Ja si myslím, že v prvom rade by si sa mal zaujímať o paterny najdúce v cenovom grafe....napríklad S/R úrovne...napríklad urob si čiaru na open dňa a striehni na to, čo sa bude diať ak sa cena k tejto hranici vráti, poprípade odrazí. Myslím, že uvidíš zaujímave pohyby. A to je len jeden patern. Môžeš si ďalej začať šímať high a low minulého dňa. Tiež zaujímavá hranica. Poprípade DT/DB. Máš len zopár paternov, ktoré som ti tu tak narýchlo popísal, ktoré sú popísané aj tu všade a ktoré sa dajú kľudne obchodovať bez použitia hociakého ďalšieho indikátora. Ak sa naučíš s takými to hranicami pracovať, potom môžeš do toho zapojiť aj nejaký indikátor. Napríklad MA. Uidíš ako to pôjde. Ale nie zase hneď naraz 4 - 5 indikátorov. Strata času. Postupne a odsledovať, čo to robí, či ti to potvrdzuje hranice o ktorých som písal vyššie alebo nie.

To je len taká narýchlo napísaná predstava, ale aj tak sa podľa mňa dá začať. V každom prípade si myslím, že v prvom rade treba začať so sledovaním paternov, ktoré ti ponúka cenový graf.

marcossoft

Odesláno

blazek3: Zdravím, rozumím tomu, že základní orientace v grafu, jako jsou S/R úrovně (DT/DB), patterny, případně gapy a různé korekce jsou základem porozumění tradingu a indikátory jsou jakýmsi pomocníkem. Ostatně vždy mě lákal spíše Price Action než nějaký komplexní systém s mnoha indikátory. Zapnul jsem si tedy NinjaTrader, připojil se na Zen-fire, otevřel si YM 09-11 (5min), najel úplně vlevo a jel postupně doprava a postupně našel toto:

16708

16709

• Vytvořit...