Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jane :)

Kontrakt zlata má multiplikátor 100. Tudíž když klesne zlato o 10 bodů, přišel jste o 1000 USD. A tak dále. Ve ztrátě můžete být i 20 let, ale s účtem zmiňované výše to pravděpodobně neustojíte. Povinné odprodeje nejsou. Kontrakty se obchodují s měsícem dodání v xyz a pokud kontrakty neprodáte sám, prodá je Váš broker a koupí kontrakty s dodáním ve vzdálenějším kontraktačním odbdobí.

Z výše napsaného je zřejmé, že o investování na burze nevíte NIC a jste na nejlepší cestě o všechno přijít rychleji, než řeknete: "Mně se to určitě nestane, protože já vím všechno nejlíp".

Mám dodávat, že pokud chcete na burze vydělávat, je třeba více, než "už dva měsíce obchoduji"?

Díky bohu za takové naivy, kteří nám do trhů stále nosí čerstvé peníze (tu)

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tomu trosicku nerozumim na jednu stranu tu pises ze akcie zlata muzu drzet neomezene dlouho tedy i ve ztrate i 20let ale jenom jestli jsem to dobre pochopil jenom do te doby nez muj broker se nerozklepe a neproda tohle muze a nemusi to semnou ani konzultovat?Je me jasne ze asi jsem naivni ale kdybych byl tak sem nepisi tyhle pro nekoho prihlouple dotazy a rovnou ty penize utratim za holky.:-)Jeste dotaz musim mit brokera nejde jeho pritomnost obejit a popripade jeho odprodej a mozny nakup za cenu ktera mu bude vyhovovat a me treba ne?:-)

Odesláno

jan43:

"Je me jasne ze asi jsem naivni ale kdybych byl tak sem nepisi tyhle pro nekoho prihlouple dotazy a rovnou ty penize utratim za holky.:-)"

--naivní možná nejsi, ale líný docela jo...stačí trošku číst a věnovat minimum času samostudiu..místo toho pracně vymýšlíš vlastní teorie a pak je tady "testuješ" ve fóru...divím se, že se ti někdo snaží odpovídat..

majkll

Odesláno

jan43:
20 let zlato držet lze, ale protože kontrakt má omezenou životnost, musíte rolovat .....
Přečtěte si, prosím, alespoň několik prvních kapitol z Manuálu zdarma zde na Finančníku. Až porozumíte základním pojmům a mechanismům, můžete se ptát dál. Vaše otázky pak budou jasnější a odpovědi pro Vás užitečnější.

Odesláno

Pokud nakoupím akcie ORCO, NWR ... na RMS systému, jsou evidovány v samostatné evidenci SVYT RM-systemu a vůbec se neobjeví v CDCP. Pokud by RMS zkrachoval, lze o tyto akcie prijit?

Predpokladam, ze akcie vedene v CDCP jsou registrované na mě a přijít o ně v žádném případě nelze.

Jak je to se zahraničními akciemi? Ty v CDCP evidovány nejsou. Je z tohoto pohledu jejich vlastnictví bezpečné?

Odesláno

svopex:

Standard: brokeři obecně obchodují na sběrný účet, tzn. veškeré akcie jsou "v jedné hromadě". Vzhledem k tomu, že průměrná doba držení americké akcie je 12 sekund, jejich registrace na jméno je težko představitelná. Pokud chcete akcie vlastnit v listinné podobě, pak je ntuné toto řešit s konkrétním brokerem. Bezpečné je, když broker nezkrachuje ;)

Odesláno

Dobrý den,

mám začátečnickou otázku:

Platím poplatky brokerovi dejme tomu 5 USD/RT. Nakoupím 2 kontrakty na určité ceně ale každý z nich prodám na jiné (např. každý z nich na jiném PT). Mé celkové poplatky za tento obchod jsou tedy stále jen 5 USD. Chápu to dobře?

Děkuji za odpověď

Odesláno

Dobrý den,

zaregistroval jsem se tu více než před rokem a od té doby jsem střídavě studoval, leč, nedá se nic dělat, musím se na Vás znovu obrátit s radou a to způsobem mě vlastním, zbytečně komplikovaným a až příliš komplexním :-).
Jak jsem již řekl, studiem tradingu se již nějakou dobu zabývám, sice ne soustavně, ale zabývám. Přečetl jsem různé knihy (snad všechny od Larryho W., od Dauglese Zone i Disciplinovaného tradera), pročetl spousty článků na tomto serveru, sem tam prolétl diskuzi. Všechny důležité informace (rozuměj asi 88% toho co jsem četl) jsem si i opisoval do různých sešitků, prostudovával, přidával vlastní poznámky a vymýšlel své první strategie. Ale zde mé studium před několika měsíci skončilo, resp. začalo stagnovat. Problém byl prostý: [bold]Příliš mnoho informací.[/bold]. Měl jsem plnou hlavu všech různých systémů, paternů, managementů a psychologických pouček a už jsem to nedokázal zpracovávat. Přestal jsem se v tom orientovat, ztratil jsem jaksi směr, kterým bych měl jít. A zde Vás žádám o radu. Již několik dní se snažím tuto cestu znovu najít, ale bez úspěchu. Asi toho sám nejsem schopen a potřebuji vnější zásah. Je-li to znakem toho, že nejsem tradingu schopen, klidně mě to sdělte. Žádám tedy někoho, aby se mě "ujal" jako malého děcka, které se ztratilo v lese a řekl mě stylem "udělej to a to" nikoliv "mohl by jsi..., bylo by fajn,..." co a jak dál. Cítím, že bych měl od studia přejít již k opravdovému backtestu nebo "live" obchodování na nějakém demu. Pamatuji si moc pěkný článek na toto téma myslím z konce minulého roku, který vybízel k tomu, aby člověk "konečně začal". Já však nejspíš potřebuji nějakého mentora, který mě ukáže jak začít. Takže, prosím, nehleďte na slušnosti tipu "co ti bude vyhovovat nejvíce" a prosím doporučte mě co mám dělat. Ještě předtím, než mě někdo nazve lenochem nebo v člověkem neschopný si věci vyhledat, tak vezte, že jsem přečetl články o Track n Trade, Ninja Trader a Sierra Chart, ale vždy se vyskytl nějaký problém. Track a Sierra jsem vždy našel jen placené (a backtestovat chci řádně, proto nechci zkoušet beta verze) a u Ninji jsem nedokázal získat dobrá data. Co mám tedy dělat?
Dalším mým dilematem jsou peníze. Jsem chudý student, který teď po přestupu na studia do Prahy bude ještě chudší a představa našetření si 10.000$ na otevření účtu se nachází na pomezí šílenosti a směšnosti. Nejsem si tedy jist, zda je vůbec z tohoto hlediska pro mě možné futures obchodovat a zda bych neměl případně přesedlat na Forex (další variontou je samozřejmě zcela zanechat zájemu o trading). Co si o tom myslíte? Jaké aspekty mám v tomto dilematu zvažovat? K jakým myšlenkovým změnám by u mě muselo projít? Během mého studia tradingu se mě zatím zalíbili tyto věci - William % + SMA - jak bych to mohl aplikovat na Forex? V čem by byly výhody a v čem nevýhody?... Jak vidíte mám spoustu dotazů, nejspíš trochu chaoticky podaných, možná jsem měl nechat napsání tohoto příspěvku na ráno, ale zoufalství z neschopnosti se jakýmkoliv směrem hnout ve mě roste každým dnem a už bych měl tuto fázi rád za sebou. Díky

Odesláno

jakubpolo:
Ahoj.

Dnešní kurz dolaru je 18 korun. Pokud začneš s 2500$, pak potřebuješ získat cca 45000 Kč. Což znamená dávat jeden rok měsíčně na stranu 4000 Kč. Začni tedy dávat měsíčně na stranu 4000. Pokud je nemáš, najdi si brigádu, kde je vyděláš.

Pokud budeš začínat s tak malým účtem:
Obchoduj jen jeden obchod denně.
Obchoduj na levném trhu (YM nebo NQ).
Obchoduj nižší timeframe.
Neobchoduj hned po otevření, kdy jsou pohyby na trhu velké.
Najdi si strategii, která nepotřebuje moc velký SL (něco, co po otevření nejde příliš proti tobě a pokud to jde proti tobě, tak víš, že už to nevyšlo a pozici uzavřeš).
Tvůj maximální SL by neměl být větší než 50 dolarů (vč. komise a skluzu), takže počítej spíš 40 dolarů na SL.
Vzhledem k nízkému možnému SL vstupuj pouze Limit příkazem, ať eliminuješ skluzy na vstupu.
Snaž se najít strategii, kde můžeš vstupovat se slevou - zase kvůli nízkému SL.

Data zdarma:
Na backtest použij demo od zenfire + ninja trader.
Na začáteční papertesty použij replay v ninja trader 7, na který nepotřebuješ datafeed - použiješ external.

Až budeš mít našetřen kapitál na otevření účtu, otevři si účet a obchoduj několik měsíců paper úplně stejně, jako bys obchodoval live (ve stejnou hodinu a dělej úplně všechno úplně stejně).

Mezi tím stále šetři další kapitál, který další rok zase na účet pošleš, takže tam pak už budeš mít posláno 5000$.

Pokud tohle není ve tvých silách, pak zatím na trading opravdu nemáš.

• Vytvořit...