Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To se mi stalo v září 2008 na spreadu ZWH09/ZWK09. Byly tam šílené pohyby a broker to nestihl zavřít včas a účet se dostal do mínusu. Poslal jsem rychle peníze, pozici znovu otevřel (ale místo předchozích dvou pozic jen jednu) a do února jsem z toho vyšel celkově s mírným ziskem. Ten mínus na účtu jsem samozřejmě dorovnával z došlých peněz já a ne broker.
Je to asi tak: pokud se dostanete do mínusu, zabalíte to a přestanete s brokerem komunikovat, pravděpodobně si na Vás nic nevezme, nebude Vás kvůli pár stovkám honit přes půl světa. Za ztrátu odpovídá broker a když nevyrazí peníze z Vás, musí je zaplatit sám. Pokud ale u něj chcete pokračovat, zaplatíte všechno do posledního centu. Já doporučuju spíš ten druhý způsob. Dluhy se mají platit.

Odesláno

Dobře, díky za odpověď.
Ještě zpátky k "obchodovatelnosti"...Určitě se nedoporučuje mimo hlavní hodiny obchodovat kvůli Volume atd, ale myslíte že ani trh E-mini Russel 2000 není obchodovatelný třeba už od 11h ??? Díky za odpověď

Odesláno

Miniindexy neobchoduju. Teď jsem se díval na Russell a likvidita je tam v jednotkách kontraktů/minutu (občas taky nula). Takže pro ID trading neobchodovatelné. Volume skokem naroste v 9:30 mistního času (15:30 našeho).
Na e-mini SP je volume v tisících/minutu už od devíti hodin našeho času (když se probudí Evropa).

Odesláno

syrda:

Proč řešíte likviditu mimo obchodní hodiny? Ptám se proto, že pokud například potřebujete obchodovat dopoledne, mohu doporučit například Evropské trhy s dluhopisy a nebo indexy (velmi známý je DAX).

Odesláno

Dobrý den,

měl bych otázku v části brokeři se mi nedostává odpovědi, ale otázka mě stále tíží.
Zajímal by mě přesný rozdíl (kdo co dělá) mezi brokerem a clearingovou společností. Vím, že boreker může dělat sám sobě clearing a clearingová společnost si účtuje poplatky ohledně účtu, ale jistě je v tom více.

Děkuji za odpovědi.

Odesláno

Zdravím,
rád bych se zeptal, kde je možné obchodovat E-mini Russell. Mam Demoúčet u XTB a u nich je instrument US 2000 Russell. To zřejmě není totéž, že?
Díky za odpověď.

Odesláno

Ladousek:
detaily neznám ale
Broker ti zprostredku pristup na burzu
Clearingová společnost je v podstatě banka(může mít stejný ale i jiný jméno než broker) ve které ti leží peníze a při obchodování broker na tyto peníze sahá a kryje tvoje aktivity(komise, ztráty) nebo připisuje zisky :o)

Odesláno

krabat:

Přesně tak...není to totéž. XTB nabízí pouze CFDs a ne přímo kontakt s burzou.
To je velký problém. Je tam totiž šílený poplatek ve formě spreadu. Tento činí poměrně dost peněz. Schválně na demu otevři pozici a mrkni kolik jsi hned v mínusu.
Dále se nejedná o burzovní prostředí takže cena nemusí být stejná jako na burze.
Zkrátka na e-mini doporučuji jiného brokera...

Odesláno

LukasD Napsal:
-------------------------------------------------------
> krabat:
> Mělo by to být to samé, když si otevřete nabidku
> pro obchod tak vám to tam píše US2000, ICE Russell
> 2000 Mini index futures based CFD

Není to to samé. Je to CFD.

krabat:
Obchodovat e-mini Russel doporučuji přes americké brokery (demo Ninja + zenfire).

Odesláno

Tak to se omlouvám za zmatek...

Ja vim že přez XTB se neobchoduje přímo na burze, ale když jsem porovnával Grafy od XTB a CQG tak tam byly jen nepatrne rozdily, tak jsem si myslel že Graf US2000 u XTB se odviji od trhu TF...zřejmě špatná uvaha..

Odesláno

LukasD:

Já jsem taky původně předpokládal, že bych obchodoval indexy přes XTB...mno ale zjistil jsem přesně to co teď ty:(
A za zmatek se neomlouvej.
Oba jsme začátečníci a naší prací je se vzdělávat:) Velice jsem si k tomuto oblíbil Pribináčkův citát v podpisu -
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“

Hodně štěstí.

Yurao

Odesláno

Ahoj uz asi dva mesice obdchoduji s demo platformou patria forex pouze demo a ted se chystam na ostry start a chtel bych se zeptat na par pro nekoho asi uplne jasne veci ale me trosku vrtaji hlavou chystam se vlozit asi 0,5M Kc a chci investovat do zlata budu strednedoby az dlouhodoby investor a zajima me jestli pri kuopi cele teto castky za zlato ji muzu drzet rekneme neomezene dlouhou dobu?Nebo mam takovou strategii co se me docela dari nakupovat ze za celou castku nakoupim a cekam az to postouci na hranici 10 000kc zisk a pak prodam jeden maximalne dva obchody dene a pokud castka nepostoupi tak jsem pripraven cekat do te doby nez stupne na zminovonau castku.Co na to rikate nejake typy popripade rady ?Jiank me zajima co kdyby se me treba pul roku pohybovala castka v minusu jsou tam nejake povine odprodeje nebo muzu byt v minusu treba 20let?:-)

• Vytvořit...