Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím,
měl bych ještě jednu doplňující otázku. Varianta umístění SL ručně mě zatím mo nenadchla, takže bych chtěl využít ATM strategií. U ATM strategií budou vždy čekat u mě v PC, nebo jsou i jiné alternativy? Jedná se mi o program NT.

Velice děkuji za odpověď

Odesláno

byLine:

1) s takto malou částkou máte na výběr zřejmě opravdu pouze forex..
2) doporučuju pročíst si komoditní manuál, kde je shortování vysvětleno - www.financnik.cz/serial/komoditni-manual-zdarma.html
3) ten dotaz ohledně marginu jsem dost dobře nepochopil..vy ale určitě pochopíte úlohu marginu a vypořádávání ztrát z manuálu, viz výše

michal

Odesláno

byLine:

S takovou částkou začátek nedoporučuji.
Ne, že bych byl kdovíjaký profík. Sám jsem začátečník ve fázi backtestování, ale mohu hovořit z této pozice:

Taky jsem se chystal na 1000USD s tím, že to přece musí stačit, ale čím více jsem studoval a četl tím více mi to hlodalo v hlavě. Všude se píše, že tato částka není dostatečná s různými důvody.
Když jsem je všechny postupně pročítal, začalo to dávat smysl.

1.) Lidé, kteří jsou již úspěšní a doporučují to - VĚDÍ ze své pozice PROČ to doporučují a jsou to téměř všichni již úspěšní. Kdo jsem já abych zpochybňoval někoho, kdo už je tam kam chci já? A radí mi abych se tam taky dostal?

2.) Trading je nutno brát jako seriózní bussiness, podobně jako podnikání. Podnikatel, který nemá kapitál
a každý jeho krok může být na misce vah cesta ke konci, pracuje pod tlakem. Není to dobré, to je cesta ke konci.

3.) Představ si, že tvůj systém ze začátku zhodnotí kapitál o 150% za rok. (A to ještě v live obchodu je třeba očekávat ze startu spíše udržování se na nule a být happy.)
Takto se bude vyvíjet tvůj účet:
1.rok 1000USD
2.rok 2500USD
3.rok 6250USD
.
.

To se sice zdá hodně, ale to taky předpokládá, že nevybereš ani korunu a to může být po TŘI roky dost demotivující. Budeš se snažit o nerálné zhodnocení a to tě může zničit.

Ještě jednou upozorňuji - jedná se o amatérský názor a rád si vyslechnu jeho kritiku ze strany profesionála, ale takto v tuto chvíli uvažuju, a proto doporučuji nejdříve více nastudovat. A tím více myslím VÍCE...jako V Í C E.
To samo o sobě věřím může objasnit mnoho důvodů proč to není vhodné.

Ale abych Tě i trošku motivoval - tady na stránkách je mnoho, ale opravdu mnoho informací a taky ochotných lidí. Určitě tu najdeš ten pravý přístup pro sebe.

Odesláno

ahoj
zajímám se o obchodování s Win Fin s patterny 2v,0/v,Big v a chtěl bych se zeptat zda se obchodují pouze samotné nebo v kombinaci s formacemi v grafu např. dvojité dno,123 a jiné.Kdy prvně určím formaci a podle Win Fin načasuji vstup.

Odesláno

byLine:
Ze 1000$ je malo uz z prosteho duvodu. Predstav si ze i na trhu YM mas margin 500 na intraday. To znamena jakmile budes na mene nez 500$, tak ani neotevres pozici.
Za dalsi musis uvazit risk management, ktery ti rika kolik je mozne v jednom obchodu riskovat. Podle obecnych zkusenosti by to melo byt mezi 1-2%, coz je 10$-20$ pokud pocitam 1000$. S takovym stoplosem si koledujes o temer 100% vyhazov z pozice. I kdybys sel na teoreticke maximum 5% (coz te udrzi na trhu 20 vyhazovu, prakticky ale 10, protoze pak uz nebudes mi ani na margin), tak mas SL 50$ coz je na hranici.
A to ani nepocitam to, ze brokeri pozaduji treba minimalni vklad 2000 :) Vi proc.
Jinak o forexu nic nevim, ale tam by se s touto castkou asi dalo obchodovat.
Ja osobne zacinam s 5000$ a to jsem dle meho nazoru na hranici a casto ani nemuzu diky volatilite obchodovat, protoze to je gambling a to se mi nechce.

D.

Odesláno

byLine:
S 1000 dolary na futures zapomeňte. Ne že by to teoreticky nešlo, ID margin na miniindexy zaplatíte v pohodě (aspoň první dny), ale stačí několik ztrátových obchodů a budete bez peněz.
Na forexu jsou miniloty a mikroloty, takže stačí podstatně menší účet. Ale zisky jsou taky (v absolutních číslech) menší.

Hlavně zvažte, proč chcete obchodovat. Jestli pro zábavu, je 1000 dolarů a forex dobrá volba. Zažijete o hodně víc zábavy i adrenalinu než při sázení sportky a pravděpodobnost úspěchu je taky podstatně větší. Jestli chcete vydělat peníze, připravte se na významně větší investici, s tisíci dolary jich nejspíš, pokud nejste dítě štěstěny, moc nevyděláte. Začít a vyzkoušet si to se ale dá.

Odesláno

stranger,
kdo za to může, ti povím naprosto přesně už ted .. zcela jednoznačně Ty, nikdy za to nemůže systém, trh, počítač, ale vždy daný obchodník.
Jedna rada k p.Mirovi od AMP, pokud ti skutečně poradil, aby si s 500USD šel na intradenní futures a ještě navíc M6E, tak už jeho rady přiště nikdy neposlouchej, radil sobě, jak u sebe nechat dalšího klienta, aby těch jeho směšných 500 projel rychle u jeho firmy a on z toho něco měl, což se mu dle očekávání povedlo, tak z této strany dobrá práce :)

V tomto kontextu se nedivím jiným brokerům, že mají startovní účty od 5000-10000 USD, aby se nemuseli vůbec zaobírat těmito malými, zbytečná administrativa, ze kterých dlouhodobě nebudou mít nic.

Jinak pokračování testování M6E je pro mne v tuto chvíli jen uspokojování tvého ega, že zkrátka tvůj systém bude fungovat všude, pro další trading je to bezcenné. Podívej se na denní volume trhu má průměr 6000-6500 ... a podívej se kolik mají na minutovém grafu trhy jako ES, NQ nebo i Evropa ...

Pokud chceš Evropu, tak jdi do FGBL, FGBM popč FGBS, tam najdeš pořádnou likviditu, nízké marginy a malé ticky/body, možné nízké SL nebo přímo 6E. Takže nafunduj pořádný účet (5000USD+) a vyčleň si % který použiješ na první ostrý test, nezakládej malé účty.

Odesláno

Zdravím, měl bych 2 dotazy...chtěl jsem se zeptat na Váš názor/zkušenosti s obchodováním mimo hlavní obchodní seanci...Myslíte si že to v ničem nevadí, nebo zásadně obchodujete kvůli likviditě v hlavní seanci? například ted SEČ 13:00 není na trzích hlavní obchodní seance, a proč se popřípadě vyhnout obchodování v tomto času? A ještě jednu otázku bych měl...nějako se mi to popletlo s burzami. když budu chtít obchodovat na burze v Chicagu...vyberu si Brokerskou společnost, Brokera, a pak co?? Vyberu si třeba CME a zjistím co se dá obchodovat elektronicky? a Nebo globex třeba? to jsou 2 burzy různé ne??a některé obchodují elektronicky a jiné ne? v tomto mám trochu zmatek, děkuji za objasnění...

Odesláno

Některé trhy jsou mimo hlavní seanci úplně mrtvé. Pro intradenní trading je potřebná likvidita, pohyb a co nejmenší rozpětí bid/ask. To většina trhů mimo hlavní burzovní seanci nenabízí. Ale záleží na tom, co chcete obchodovat a jak to chcete obchodovat. Při pozičním obchodování nevidím problém vstoupit do trhu v premarketu, pokud je na trhu cena, která Vám vyhovuje. Ale při nízké likviditě určitě za limit, nikdy za market. A sledovat volume a v DOMu bid/ask.
Já obchoduju spready a klidně vstupuju/vystupuju i v premarketu (i když na spreadech bývá likvidita o řád nižší než na samotných futures), nepotřebuju volume 1000/minutu, stačí jeden kontrakt za cenu, kterou chci. I když je pravda, že nejlepší příležitosti bývají na spreadech těsně před závěrem seance.

Nemusíte řešit svůj vztah ke konkrétní burze, Vy budete obchodovat prostřednictvím brokera.
Každý broker nabízí určité spektrum trhů na různých burzách, které přes něj jdou obchodovat. To spektrum je u zde uváděných a často využívaných brokerů dostatečně široké a zcela určitě ho celé nevyužijete. Abyste pochopil, jak to funguje, bylo by nejlepší si to zkusit "v reálu" - většina brokerů Vám zadarmo a bez problémů poskytne obchodní platformu a zřídí k ní demo účet. Na stránkách brokerů najdete, co lze obchodovat za jaký margin. Např. zde: www.globalfutures.com/accounts/margins.asp

Odesláno

Chtěl jsem se zeptat na jednu věc...dočetl jsem se že je samozřejmé přijít o všechny peníze atd atd...ale v krajním případě, kdyby následoaval nějaký veliký skok na trhu, a účet by se dostal do mínusu, tak by byl povinen toto uhradit broker ze svého, jelikož on si má hlídat účet svého klienta a proto má i marginy....Ale v tomto mi nesedí co jsem se dočetl u AMP Futures, jestli jsem obeznámen, že se mohu dostat s účtem do mínusu a budu to muset uhradit...Děkuji za odpověď

Odesláno

Kdyby byl za mínusy zodpovědný broker, to by se panečku obchodovalo:)))

Ale jinak si myslím, že přijít o všechny peníze samozřejmé není. Pouze u jedinců co si myslí, že nepotřebují
žádné smradlavé obchodní plány k tomu aby vydělali tři milióny za týden a šup na Bahamy...

• Vytvořit...