Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli data z NT jsou stejné jako v real obchodování....Tudíž, když bych teď začal obchodovat s real penězi tak bych měl stejná data...
A ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc týkající se Brookerů a společností...Dočetl jsem se tady na stránkách že nejlepší je obchodovat na burzách v Chicago NY atd....Ale není mi jasná jedna věc, a to tato.
Nevím jestli i české společnosti obchodují na těchto burzách nebo například na Pražské....Jde mě totiž a Volume atd...
Popravdě mě mě telefonují neustále pánové z Collosea a XTB Brokers...chtěl jsem se zeptat, kde například obchodují tyto společnosti, na zkušenosti, a jestli lze vybrat nějakou Brokerskou společnost kde by byl český broker(kvůli lepší domluvě), a hlavně by obchodoval právě na Chicagské burze například....Děkuji za objasnění, snad se to dá pochopit co jsem napsal :) :)

Odesláno

syrda:

zahraniční brokeři se taky liší celkem výrazně v komisích na obchod..jinak česká/slovenská podpora je určitě u AMP, přes které řada lidí tady ve fóru obchoduje..a taky by měla být u firmy Striker...

vlákno AMP: www.financnik.cz/forum/read.php?4,101207,page=1
striker si zadejte do vyhledávání, je tu k tomu taky dost příspěvků, ale myslím, že samostatné vlákno ne..

michal

Odesláno

Pokud vím, tak u nás není žádný broker, který by obchodoval na burzách v Chicagu nebo NY. Např. XTB Ti nenabízejí burzovní komodity, ale takzvané CFDs což (pokud to dobře chápu) znamená, že obchoduješ na brokerově půdě za jeho cenu, která sice může ,ale nemusí jít ruku v ruce s momentální cenou na burze. To taky znamená neregulovanost tohoto prostředí, jelikož to není obchod na burze. Co se českého prostředí týče, osobně nevidím důvody jej vyhledávat. Právě z důvodů co píšeš. Určitě bych se mrknul po instrumentech z USA obchodovaných přímo skrz brokera na burze. Např. velice populární trhy e-mini.

Odesláno

syrda:

Ještě k datům. Pokud obchoduješ paper přes Zenfire, pak můžu garantovat, že žádný český broker tyto data neposkytuje. Ale data ZenFire obecně jsou stejná jako pro live a navíc mají velkou výhodu-jsou zadarmo a jak všude píšou(uživatelé) data jsou to kvalitní.

Jak Michal píše-AMP Futures mají support v češtině, obchodují přímo s burzou (žádné CFDs) a tudíž jsou žhavým kandidátem pro člověka, který moc nevládne angličtinou. Jinak jejich kontaktní osoba je Miro Sabo. Je to slovák a ochotně mi pomohl i když mám zatím pouze demo.

Odesláno

Mozem tiez za seba doporucit Mira Saba zo spolocnosti AMP. Spolupraca s nim je vyborna, poradi, pomooze, a hlavne hovori slovensky a tomu aj rozumiem oproti anglictine. A v spolocnosti AMP neje problem zalozit si ucet. Treba kontaktovat Mira, rad pomoze. Komisie su tiez v pohode a margin je uplne super oproti napriklad IB.

Potrebujem aj ja poradit, po dlhsej dobe sa vraciam k tradingu, ale idem paperovat. Mam zaujem ale troska urychlyt ten papertrading oproti realnemu paperu. V plane mam paperovat cez ninja trader replay. A to takym sposobom, ze vyhladavat vstupy pri normalnej rychlosti pripadne x2 a ked vstupim pustit si to na x4. A tym si urychlit paper o par dni. Tj mesiac papera nebudem robit mesiac ale povedzme len 15 dni. Myslite si (chcem vediet vas nazor) ze da sa povazovat takyto papertrading za plnohodnotny paper? Nejaky ten paper uz mam za sebou ale teraz mi ide o to odpaperovat trh M6E (na grafe 6E) ci vobec je obchodovatelny.

Dik
At sa dari

Odesláno

stranger,
proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :)

1) paper - pro mne test systému na reálných podmínkách trhu, v reálném času, ale bez reálných peněz => to co vymýšlíš ty, je jiná forma backtestu
2) obchoduj trh, který ti dá šanci obchodovat, tj má nějakou likviditu, to M6E neni (sám si na tom live pohořel) => obchoduje to co se hýbe, tj US indexy a pokud už chceš Evropu, tak třeba FGBM, FGBL (popř. FESX), obchoduješ (pokud si to nezměnil) přesný vstupy a hodně reverz pozice, na to potřebuješ jednu nutnou podmínku a to objem
3) ten závěr s obchodováním M6E přes graf 6E radši nekomentuji :)

na Tobě se mi líbí, že si razíš vlastní cestu, nenecháš si do toho kecat, tak držím palce (tu)

ideálně si odpověz na dvě otázky
1) co od toho "pseudo-paperu" očekáváš, proč do toho jdeš ?
2) proč se držíš M6E ?

Odesláno

Český broker (p. Kužel) je taky u GlobalFutures. GF má tady svoje vlákno.
Ať vyberete kohokoliv z zde zmíněných, bude to nejspíš OK.
Colosseum je zprostředkovatel. Na tom by nebylo nic špatného, ale poplatky za obchodování jsou u něj 5x až 10x vyšší než u amerických brokerů. Podle mého názoru za ty peníze nedostanete žádnou přidanou hodnotu.

Odesláno

mira_k otvorenost, to ja rad. jj na M6E som pohorel. na ucte mam 72 usd. ucet pre live obchodovanie close... Preco chcem testovat M6E aj napriek tomu ze ma pripravil o cely ucet? Ale pripravil ma skutocne m6E ucet alebo ja sam? To je otazka na ktoru chcem odpoved. jednoducho chcem vediet sam pre seba ci som obchodoval dobre a tento trh sa obchodovat proste neda. Alebo sa tento trh obchodovat da ale som ho nevedel obchodovat a teda by som nevedel obchdovat ani ES, NQ, ktore mam zpaperovane s obdivuhodnymi vysledkami,.... Pred tym ako sa pustim do NQ alebo YM chcem si odpovedat na hore uvedenu otazku. Paperovane som mal trhy ES a NQ co je okej. Ale obchodoval som live M6E ktory som nemal vobec paperovany... Ak by som mal paperovany M6E a vysledky by boli zle, nesiel by som ho live ako som isiel. ale ak paper M6E ukaze ze vysledky sa dali dosiahnut ale ja som ich v LIVE nedosiahol, potom mi to povie velmi vela a budem skumat spatne obchody a neni dovod aby som siel live NQ CL Es alebo iny trh ked mozno mam este v obchodovani, obchodnom plane, ci v psychologii medzeri...

Odesláno

Zdravíčko,

trochu jsem to tady pročítal a měl bych dotázy :-)

1) S čím by jste mi doporučili obchodovat, když mě oslovili a zaujali futures, fx i akcie :)
ale jelikož, hodlám investovat po nákých měsících zkoušení, učení a trenování asi 1 000USD, vidim to na forex .. nebo je možné s takto minimální částkou začínat jinde, aby to bylo nejlépe efektivní i efektní ?
- jaký je rozdíl mezi fx trhy mini a mikro ?

2) nepochopil jsem, když jsem na shortu a prodám kontrat kukuřice následně se ziskem ukončim pozici tím, že ho nakoupim ... kde mám požadovaný zisk ? když nemám zájem o kukuřici :)

předem diky moc za odpovědi

Odesláno

a ještě když přes margin obchoduju s něčim co má hodnotu 100k USD a nenastaví se stop-loss a třeba prodělám na 80k USD odečte se mi z účtu 20K USD nebo jen ten margin mě nevrátí ? diky moc

Odesláno

Děkuju všem za odpověď, a teď se zeptám snad už na poslední otázku týkající se tohoto:)
Proč se tedy téměř všude mluví o IB atd a né AMP??? já myslel, že u AMP budou tedy vyšší marginy, nebo poplatky nebo delší doba plnění....ale z toho co píšete, vyznívá že je vše naprosto srovnatelné....
A ještě jednu otázku k tomu rovnou připojím:) jaká je "přibližně" potřeba znalost AJ na Brikera z ciziny...mám státnice z FCE ale určitě perfektně plyně bych se nedomluvil, a i hromadu slovíček bych neznal, obvzláště z tradingu, kde budou některá specifická s kterými jsem se nesetkal...Díky za odpověď

Odesláno

2syrda:
IB je tady uz trochu proflaklejsi, proto se o nem vice mluvi :)
A pokud mas statnice z FCE, tak vubec neres jestli budes nebo nebudes rozumet :) Ten kontakt pres telefon zas tak moc casto neni, vetsinou se domluvis pres email. Akorat si nech poslat instrukce pro zavreni pozice kdyz ti vypadne net. Neco jako takovy priklad. A i kdyby, oni ti hlavu neutrhnou kdyz nebudes rozumet a nechas si vetu znovu zopakovat. Chce to spis odhodit zabrany. Ale pokud i presto se na to necitis, tak se obrat na nekoho kde maji cesky/slovensky mluviciho cloveka. Treba jiz vyse zminene AMP. Ja sam mam u nich ucet a Miro Sabo kdykoli ochotne vsechno zaridil a poradil. Sice obcas mluvi jakoby bez emoci (muj nazor :) ), ale je vecny a to je dulezite.

D.

Odesláno

Díky, já měl prostě za to, že IB je prostě špička a ostatní mají horší podmínky...to vše kvůli tomu jak to je tady profláklý...tak pokud to je tak že vše je stejné jako komise plnění atd tak není důvod nebýt u AMP :)

• Vytvořit...