Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

mozes to hned trochu obmedzit podla tvojim penaznych moznosti, napriklad ak nemas na to tak asi by nemala sledovat denne grafy (ale mozno tam najdes nejaku vyhodu pre ID obchodovanie),

skus si predstavit ako rychlo vies reagovat, mozno ak si sikovna a tiez sa ti nechce cakat sleduj 5 min graf....

potom je to uz hodne na tebe co si vyberies, myslim ze "sledovanie" ta rychlo unavi/unudi .. takze iba nesleduj ale skus si zobrat nejaky uplne elementarny system a backtestuj ho.. a budes mat aspon co robit

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

VISO Napsal:
-------------------------------------------------------
Ano lenze to co ten elementarny system je, no mam 13 K eur, len na toto urcenych, neviem aky casovy ramec to moze pokryt len viem ze sa tomu mozem venovat od 18h-21h. programovat scripty neviem a nejak ma to ani nelaka, som pravnicka takze skor klikanie na buy,sell,limit je mi take najblizsie.
Ale je fakt ze skusam rozne sutaze ako teraz striebro na 1h grafe tam kuknem 3x denne a to mi staci, a najlepsie je ked do toho nemozem zasahovat ako to nastavim tak to vzdy skonci SL,TP, ked to menim pocas uz kupenej pozicie vzdy to zle dopadne. Takze toto mi presne vyhovuje a kolko teda by som na 1h frame potrebovala penazi? A vobec ako sa to da vypocitat?

Odesláno

oousha:
Každý člověk je jiný, takže čekat, že dostanete na tak široce položenou otázku přesnou a jednoznačnou odpověď, která bude právě Vám vyhovovat, není úplně rozumné.
Pokud jste přečetla 30 knih o tradingu a stále se takto ptáte, není něco v pořádku.

Přečetl jsem si všechny Vaše příspěvky na tomto serveru. Podle mého názoru by pro Vás byly nejvhodnější spready. Peněz na spreadové obchodování máte relativně dost, časové možnosti jsou taky OK, není třeba dlouhé (ve smyslu několik měsíců až let) učení a backtestování. Historii nejběžnějších kalendářních spreadů projdete za pár týdnů.
Přečtěte si zde na Finančníku seriál o spreadech.

Odesláno

Dobrý den, mám takové dva problémy...Snad nevadí že to vložím do tohoto vlákna, jelikož se tento problém patrně netýká programu NT7 ale mé nezkušenosti a neznalosti. Chtěl jsem si porovnat v čem se liší E-mini Russel 2000, mini Russel 100, mini Russel 2000...vše to jsou Russly, a mají stejný Tisck size atd, tak jsem si je chtěl otevřít do jednoho okna a vidět ten rozdíl...to samé jsem chtěl s CORN, COCOA, SUGAR atd....abych viděl ty rozdíly...Ale bohužel mě vždy vyskočí okno že to nejde kvůli Data Series....Více v příloze obrázek....A druhý problém se týká toho, ze pokud si například otevřu trh W(White sugar) TF 1min tak se mě neobjeví žádný graf...viz obrázek... Děkuji za odpověď

16609

Odesláno

syrda Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den, mám takové dva problémy...Snad nevadí
> že to vložím do tohoto vlákna, jelikož se tento
> problém patrně netýká programu NT7 ale mé
> nezkušenosti a neznalosti.
> Chtěl jsem si porovnat v čem se liší E-mini Russel
> 2000, mini Russel 100, mini Russel 2000...vše to
> jsou Russly, a mají stejný Tisck size atd, tak
> jsem si je chtěl otevřít do jednoho okna a vidět
> ten rozdíl...to samé jsem chtěl s CORN, COCOA,
> SUGAR atd....abych viděl ty rozdíly...Ale bohužel
> mě vždy vyskočí okno že to nejde kvůli Data
> Series....Více v příloze obrázek....A druhý
> problém se týká toho, ze pokud si například otevřu
> trh W(White sugar) TF 1min tak se mě neobjeví
> žádný graf...viz obrázek...
> Děkuji za odpověď

Zkus dát jako template none mě to tuším pomohlo

Odesláno

pukaac: Díky moc, jsem si toho nevšiml, že vždy jeden z trhů neměl template na "none"... A nevíš ten druhý problém?? proč se mi jen některé grafy zobrazí, a u jiných se žádný graf nezobrazí??(viz obrázek)...a Ještě když už to jde, asi nejde dávat různým grafům rýzný TF když jsou v jednom okně zobrazené co? ale o to tak nejde :) spíš o to jak zprovoznit aby šlapali všechny grafy....Díky moc za pomoct a odpověď..

16611

Odesláno

hooky:Taky jsem si to myslel, že to bude něco s kont. měsíci...ale já vůbec nevim jestli to dělám dobře nebo ne...spíš teda tam nic nenastavuju....Ty víš jak se tam nastavují??

Odesláno

Já jsem nikdy nic kromě e-mini neotevíral, takže kdybych kecal blbosti tak se omlouvám ;), ale myslim že si musíš najít na příslušné burze příslušnou komoditu a u ní který kontraktní měsíc se obchoduje a pak si to nastavit podle toho, ale vážně nevim :-|

Odesláno

Dobry den, chcem sa spytat zakladnu ale pre mna dolezitu otazku...
Neviem sa naucit pocitat marzu v danom instrumente...a takisto ani velkost pohybu (co predstavuje 1 pip v peniazoch).

nasiel som na stranke XTB postup na vypocet marze na striebro.

Výpočet marže na jeden lot

cena striebra (napr. 10,60) x 18 000 USD = 10,60 x 18 000 / 1,3300 EUR/USD (zaokrúhlenie pre ľahší výpočet) = 143 459 EUR hodnota kontraktu
zaistenie obchodnej transakcie predstavuje 3% z tejto hodnoty; bude teda vybraná marža (margin) vo výške zaokrúhlene 4 304 EUR
hodnota jedného bodu: 0,01 x 18 000 USD = 135,34 EUR; zmena ceny z 10,60 na 10,61 znamená zmenu hodnoty pozície o 135,34 EUR

vsetkemu rozumiem, akurat co to cislo 18 000USD??

takisto mi nevysiel vypocet pre dow jones

Výpočet marže na jeden lot

cena indexu 12616 x 10 USD = 12 616 x 10 USD / 1,4500 EUR/USD (zaokrúhlenie pre ľahší výpočet) = 87 006 EUR hodnota kontraktu
zaistenie obchodnej transakcie predstavuje 2% z tejto hodnoty; bude teda vybraná marža (margin) vo výške zaokrúhlene 1740 EUR

a ked nakupim 0,1 lotu malo by mi zablokovat marzu v hodnote 174 eur ak to chapem spravne..avsak mne zablokuje len 120EUR cca... takze neviem kde robim chybu..pripadne sa nieco zmenilo co sa tyka % a blokovanej marze? pripadne kde najdem konstantny nutne k takymto vypoctom..pripadne vzorce..dakujem za odpoved

Odesláno

snuff:
Nevím, jak to je u XTB, ale běžný broker má velikost marginu pro jednotlivé komodity na svých stránkách. Margin je fixní a nezávisí přímo úměrně na dolarové hodnotě kontraktu.
www.globalfutures.com/accounts/margins.asp

Výpočet u stříbra je opravdu nějaký divný. Velikost kontraktu je 5000 uncí, takže by se mělo násobit pěti tisíci. Změna o jeden cent (z 10,60 na 10,61) generuje zisk/ztrátu 50 dolarů (0,01 x 5000= 50 USD).
www.insidestocks.com/profile.asp?sym=SIU1

U mini DJ je hodnota bodu 5 dolarů, to násobení deseti nechápu
www.insidestocks.com/profile.asp?sym=YMU1

Odesláno

Dakujem za odpoved , velmi pomohla..

Len jedna vec mi nie je jasna..margin je fixny?

ved predsa ak kupim kontrakt zlata o velkosti 1 lotu a v porovnani s tym kupim kontrakt zlata o velkosti 2 lotov tak by mi mala byt zablokovana 2 nasobna marza pri kontrakte 2 lotov nie?

• Vytvořit...