Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

stranger: Doporučuji zahrnout do obchodního plánu, že každý týden (o víkendu nebo v pondělí dopoledne) zkontroluji ekonomický kalendář (třeba na forexfactory.com) a zjistím si, jaké nás čekají významné události (např. Státní svátky v USA).

Odesláno

Omlouvám se že někomu píši do diskuze.. bohužel nemůžu založit nové téma. Už asi 2 roky uvažuji o tom stát se makléřem na světové či evropské burze a živit se tím. Moc rád bych vás požádal o názor jaká by pro tuto profesi byla nejlepší vysoká škola. Podle toho co jsem se tu dočetl není v podstatě potřeba studium žádné. Já však na vysokou školu jít hodlám, ale zatím mi nikdo neporadil jakou bych si měl vybrat.

Odesláno

Ho0nza,
docela by mne zajímalo, jakou máš představu, co takový makléř vůbec dělá, čím se živí ?

pokud už tu otázku řešíš dva roky, k čemu si došel ? doufám, že napsání příspěvku na anonymní veřejné fórum neni vrcholem Tvého snažení :) zkusil si kontaktovat některé české firmy nebo si k nim zajít, chci pro vás dělat, co musím umět, udělat ?

btw: jinak ekonomickým vzděláním samozřejmě nic nezkazíš

Odesláno

Určitý přehled mám ... co musím znát jak co funguje atd... Neměl jsem na mysli makléřské zkoušky s těmi počítám.

Spíše jsem měl na mysli tu vysokou školu. Ekonomka se mi zdá jako nejlepší řešení, ale nevím jaká fakulta by se nejvíce hodila, to jsem se nikde nedočetl.

PS: jelikož mi do práce stejně jako zatím k maturitě nějaký ten rok chybí, tak jsem do žádné firmy na "pohovor či zjištění informací"nezavítal.

Děkuji za názory

Odesláno

stranger
Zkus příště vyhledávání, již se to zde několikrát řešilo.
Je několik možností. Buď budeš přecházet v přesně stanovený termín třeba 9., nebo jak to dělám já a asi spousta dalších přecházet až na novým kontraktním měsící je větší volume než na nynějším, nebo můžeš počkat až se uzavře starý měsíc a teprv pak přejít na nový a mezitím neobchodovat nebo....
Ovšem pokud si jel bactast na víc jak na jednom kontraktním měsíci tak bych spíše předpokládal, že jsi měl tuto otázku již zodpovězenu.
Jinak specifika jsou vždy na příslušné burze.

• 4 týdny později...
Odesláno

Mám otázku na kt. si sama neviem odpovedať, preto prosím o radu.
Už mám kapitál na live účet aj schopné hardwarové vybavenie.
Ale neviem s čím začať na deme a čo vlastne testovať a prečo.
Otázka: Forex, FUTURES, alebo akcie.

Áno všetci chceme tradingom zarobiť peniaze,ale čo si vlastne vybrať a čomu sa venovať, ako ste na to prišli, že sa Vám páči ten či onen trh, alebo time frame.

Jediné čo som skutočne urobila, že som si preštudovala manuál na obchodný denník kt. tu je, psychologiu obchodovania, a mnohé iné literatúry cca 30 knih aj v AJ, aj od autorov tejto stránky ale to je tak všetko.

Zaujímalo by ma ale ako ten či onen trh sa k Vám hodil. Ducascopy umožnuje len forex a pre mna predstava že by som sledovala rok, dva len EUR/USD je strašne nudná, pretože aj tak sa nedá z môjho pohľadu dôsledne pochopiť trh kde vplýva mnoho faktorov a to chovanie trhu kt. si naštudujem nemusí už nikdy platiť.

preto by som rada sa dozvedela aký trh a prečo. Rovnako tak ma zaujíma programovanie v MT4, asi s SELL/BUY LIMIT človek systematicky nezarobí a nevykáže zisky.

Chápem že pre Vás je moja otázka primitívna, ale testovať čo prečo mi nie je jasné. Je to ako učiť sa v autoškole, ale tak teraz pôjdem tam a tam. Nevidím tú cestu ten zmysel prečo testovať´t EUR/USD na 15min time frame a kam vlastne ta hodnota má dôjsť 100 pips bude dosť? alebo len 30?

Prosím nasmerujte ma.

Odesláno

oousha:

Je jedno, jaký trh si vybereš, pokud bude dostatečně volatilní a s dostatečným volume. Je naprosto v pořádku, že nevíš, co máš sledovat. To neví na začátku nikdo. Stručný popis cesty tradera:

- nevím nic, sleduju více trhů
- stále nic nevím, ale některé trhy se mně zdají pochopitelnější
- v trzích, které sleduji, začínám nacházet smysl
- vybírám si trh(y), kterému rozumím nejvíc, ten backtestuju a zkoumám

... což trvá zpravidla několik let.

A až budeš mít tohle za sebou, pak si teprve připrav peníze na live účet. Do té doby je budeš jenom odevzdávat.

• Vytvořit...