Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pro zajemce screen z dnesnich dvou obchodu na FGBL. Trh se cca 3 dny pohyboval v rustovem kanalu. 1. Dnes v prvni hodine klesl az na jeho spodni hranu, zde vytvoril pekny kompaktni Ross hook na jehoz breakoutu jsem vstoupil short. Prvni kontrakt uzavren dle planu na +6, druhy na posouvanem SL na +9 2. Pak se vytvorila formaci Ledge, jejiz breakout short jsem take zobchodoval. Opet prvni kontrakt uzavren na +6, druhy az na PT na +30. Dnes tedy celkovy profit +510€

16685

• Odpovědí 288
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dawes1: mam to fixne nastavene tak, ze ochranuju 50% otevreneho profitu, ale az od urciteho dosazeneho zisku. V pripade FGBL to je od 12 ticku (tedy ochranuju 6). Je to pristup, ktery se zde na financniku moc nenosi, ale me to funguje :)

Odesláno

ickis : souhlasim pokud ti to funguje je to OK :)

pri volatilnejsim trhu a vetsich korekcich bych mel trochu obavu ze me to vyhodi z trhu, mas to nejak zbacktestovane ???

Chci se zeptat jestli taky obchodujes FESX popr FDAX ???

Odesláno

dawes1: FESX jsem zkousel nekdy minuly rok v srpnu/zari backtestovat a pak paper, ale zda se mi to hrozne liny trh. FGBL je v tomto smeru lepsi, ale mam ho jen jako doplnkovy v dopoledni seanci - primarne jedu TF. FDAX je rychlik, tam se svym uctem nelezu :)

Ad vyhazovani na korekci: to mi prave vyhovuje. Zjistil jsem, ze nejvice mi sedi takovy "sniper" styl obchodovani. Udelam si analyzu trhu, SR urovne, kanaly atd., ale kdyz uz jsem v pozici, chci rychle vedet, jestli muj predpoklad byl spravny nebo ne. Pokud byl, vypada to tak, jako dnes. Pokud ne, tak obvykle beru alespon tech +6 ticku na prvnim kontraktu a druhy je break even. Notabene, kdyz me to vyhodi na korekci, znamena to, ze muzu vstoupit znova a mozna i za lepsi cenu ;)

Odesláno

ickis: Tak to je dobre... ja minuly rok zkousel FGBL a prisel mi hrozne liny, po 12h uz jel jen setrvacnosti :)
na FDAX mam zatim stejny nazor moc volatilni a muj ucet na to jeste taky neni ready.

Ad vyhazovani na korekci: rozumim ze beres co je na stole a vstoupit znovu na lepsi cene se da vzycky (tu)
zkusim si to zbacktestovat na svuj system a uvidim co mi JATester vyhodi ...

Preju hodne takovych uspesnych obchodu jako dnes ;o)

Odesláno

Ad liny FGBL: ja ho taky obchoduju jen cca mezi 8:30/9:00 - 11, pak je obedova pauza, kdy je dost nizke volume a rozumne obchodovat se pak da znova cca od 14:30 - to uz se ale pripravuju na US seanci.

Jinak svuj OS pro FGBL porad jeste ladim (paralelne s obchodovanim delam jeste hlubsi backtest), ale na TFku mi dava uspesnost cca 80% - i kdyz samozrejme mam vice malych obchodu. Na FGBL to je jen neco kolem 60%, ale tak 1-2 obchody z 10 se takhle pekne "utrhnou" jako dnes a to je pak radost sledovat equity ;)

Odesláno

Dawes:
zlatý fdax jeho pohoby jsou prostě jinačí než všechny ostatní, pro začátečníky ale bohužel nanic protože stačí chytnout sem tam slippage(jěště na tak divokém trhu) a váš účet letí dolů. Mohl by být někde poloviční fdax, ale nikdy jsem ho nenašel, ale byla by to nejlepší volba.

Odesláno

Dovolte mi podelit se o screenshot z dnesni (21.7.2011) seance trhu FESX. Vstup c. 1 - vystup na PT (90,-€) Vstup c. 2 - vystup na B/E (byl jsem vyhozen na korekci, pak uz trh pokracoval "spravnym" smerem beze me) Jinak pro trh FESX pouzivam nastaveni: SL -5 bodu PT +9 bodu Posun SL na B/E pri otevrenem profitu +5 bodu Komentare ke grafu pripadne k mym SL/PT jsou vitany :)

16700

Odesláno

Pavel K. Napsal:
-------------------------------------------------------
> branigan, zkousel jsi nastaveni bez posunu na BE?
> Prijde mi, ze pro tak pomaly trh jako FESX je
> posun uz po 5 ticich na BE dost
> kontraproduktivni..

Nezkousel, diky za nazor.

Odesláno

branigan:

pokud obchodujes (budes obchodovat) jednotky kontraktů, tak na FESX nemas problem uz od 8:00 ... v případě stovek už by byly asi skluzy :-)

Koukal si na FGBL? Je podstatně živější. FESX so pořád vrtí v rozsahu 30 bodů (do 12:00) a jen vyjímečně to prostřelí. Tak kdyby se ti pak nedařilo, tak zkus třeba změnit trh. Mě to pomohlo.

• Vytvořit...