Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Iigis:

Zdravím. Já ten první vstup chápu tak, že rostoucí volume při tom down baru je signál, že do trhu naskočili poslední nešťastníci, kteří doufají v započatý trend. Reverzní svíce na které jsem plánoval vstup jde ještě pod low aby se vybrali příkazy k prodeji. Klesající volume taky znamená, že většina obchodníků už v trhu není a pravděpodobně dojde k otočení trendu. Nevím třeba to chápu špatně, ale v backtestu mi to takhle funguje. Další možnosti jsou předmětem dalšího studia.

Jinak já jsem indikátory nevypnul. Stále podle nich obchoduju, ale s tím že na prvním místě je trh. Tento posun mi strašně pomohl dostat se dál a ne přešlapovat na místě. Teď chápu, že na prvním místě je chování trhu a pak až indikátory. Trh hýbe indikátory ne indikátory trhy :). Když jsem sledoval jako první indikátor moje obchodování postrádalo logiku a já někdy doslova trpěl. Snad se sunu správným směrem. Ale myslím že ano, protože mi ted příjde obchodování víc logické. Chce to neustále studovat. Nic jiného nikoho dál neposunulo.

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

blazek:

Určite tomu nechápeš zle tento krát to znamenálo práve obrat kedže to vyšlo z pomerne silného range a všetci chceli húfne predávať (losers). To čo som popísal je break buď cez staršiu S/R alebo swing v prípade trendu.Vtedy je zapotreby vysoké vol na nato aby bol absorobovaný predaj/nákup zo staršej úrovne. Inak tak ako vravíš ideš na to dobre ja som si tiež uvedomil že na to musím ísť inak a trading je hneď logickejší a krajší keď vieš čo čo znamená a vieš sa podľa toho riadiť lenže ja som si myslel že to naozaj viem viac ako som vedel a tak som začal bojovať s trhom a vieš kde to skončilo ;). Naštastie to bol paper a teraz aspoň viem že sa musím neustále zdokonalovať a analyzovať lebo bezduché obchodovanie fakt nemá nič s tradingom (lenže mne sa t stať nemôže :D).

P. s. ak chceš dakedy prebrať vstupy tak sa rád zapojím. (tu)

Odesláno

Iigis:

Jasně. Všechno se děje z nějakého důvodu a z grafu se to dá vyčíst. Jen to chce neustále studovat analyzovat, zapisovat, vyhodnocovat. Každý vstup i výstup by měl mít svoji logiku a odrážet aktuální dění na trhu. Samozřejmě budu rád pokud probereme obchody. To mi strašně pomáhá, proto je důležité dávat sem na stránky i obchody které se nepovedly nebo byly úplně mimo, ale mohou sloužit právě na to, aby se bezhlavé obchody neopakovaly nebo jich ubývalo. Pokud někdo ukazuje jen ziskové obchody, tak si myslím, že ho to moc dál neposune. Těším se na další diskuzi a rozbory.

Odesláno

nie najlepsi den, co sa da robit, poucil som sa, je nadcim premyslat a tak to ma byt, jedno ma tesi ze skolne nebolo drahe. Mame koniec mesiaca, cez vikend sa ide analyzovat aj ked toho tento mesiac moc nebolo lebo 2 tyzdne mi zabila dovolenka.

16587

Odesláno

blazek3:

hodně zajímavé :) zdá se mi to, nebo sem tě v něčem inspiroval já? :) ad VSA - já třeba žádnou takovou aplikaci volume nepoužívám, protože opět platí pravidlo, že tam jsou popsány určité patterny a můžeš při neopatrném použití sklouznout k tomu, že je budeš obchodovat mechanicky - nebo tě to aspoň k tomu bude podvědomě tlačit..a tak ztratíš ten správný kontakt s trhem, přestaneš s ním být v souladu a budeš trochu zastřeně reagovat na signály VSA..já používám volume čistě podle sebe a svojí interpretaci a jako vše i volume používám "rámcově", tj. bez jakýchkoli explicitně daných patternů (signálů)...

mikky182:

nedá mi nereagovat - tohle je přesně ukázka toho, jak může člověk totálně zkazit dobrý přístup špatným managováním obchodů...z mého pohledu ani druhý obchod nebyl řízený dobře...lidi, uvědomte si, co jedete za timeframe! na tak extrémně rychlém timeframu přitahuješ SL po tom, co cena poskočí o pár ticků do tvojeho směru?? tohle je absolutně nesmyslné...pokud nedokážeš překonat strach ze sebemenšího protipohybu trhu a jakéhokoli rizika, tak di od toho, protože to není pro tebe..bez otevřeného risku prostě nemůžeš mít zisk...můj názor..dnes mám radikální náladu :) tohle prostě není o tom agresivně utahovat stop-loss a chránit kapitál, tohle je o tom sabotovat jakoukoli obchodní myšlenku...

majkll

Odesláno

to majkll (tu) to all, když jsem s tradingem začínal, zmínil jsem se o tom kamarádovi a zjistil jsem že už ňákej rok obchoduje úspěšně forex. Tak jsem so o tom s ním bavil, nerozuměl jsem mu ani za mák, absolutně jiné vnímání trhů jiná terminologie...Ale pamatuji si že xkrát opakoval : "Ono se to skoro vždy ještě proti tobě podívá!" Měl pravdu,a teď to mám i v plánu - Jsem ochoten akceptovat protipohyb na ůrovni candle a ještě swingu. Po zpětné analýze paper obchodů mi jasně vyšlo že častěji obchod svým zásahem zkazím/zabráním PT než zabráním ztrátě... Je to dobře vidět z přiloženého grafu statusy F&G jsou exit&prevented WIN(každej status za trochu jiných podmínek exitu), statusy F&E jsou exit&prevented lost. Je dobré si toto(a fůru jiných věcí) implementovat do svého deníku když se to pak spočte, na F&G udělá třeba analýza MFE, stat. E&D spočteme průměrný SL tak je to u mého obchodování nad slunce jasné. NEMAKEJ NA TO!;o) brou noc

16588

Odesláno

To Majkl:

Určitě jsi mě inspiroval. Minimálně v tom, že slepě následovat patterny a TA je cesta k zániku. Vstupovat na základě, že A protne B je nesmysl ( myšleno tak, že ignoruji to jak se chová trh). Takto jsem vnímal trh, ale bylo to zcestné. Po několika tvých rozborech jsem začal vnímat trh z hlediska ceny a toho jak se hýbe. Už jsem to psal výše. Obchodování jen na základě TA s ignorací toho, jak se chová trh nikam nevede a způsobuje emoční bolest. Lehce se to čte, hůř chápe. Je úplně jedno co člověk obchoduje. Důležitá je cena. Trh jsou lidé. Lidé hýbou trhem ne indikátory.

Ten středeční screen je takový koncept co se snažím sledovat. Sledovat jak se trh chová na určitých úrovních a jak se tvoří struktura trhu. Zatím to není nic konkrétního. Už jsem to popisoval výš.

Odesláno

blazek3:

je naopak super, že to zatím není nic konkrétního..protože začínat se musí vždy obecně..a časem ti z toho samy vyplynou ta pravidla, patterny atd..jinak držím palce, ať to zapadá do sebe..uvidíš, že pokud budeš trh studovat, tak to dřív nebo pozděj přijde...
nejlepší je naučit se číst trh v tom smyslu, že se naučíš odhadovat jeho pohyb v každé další chvíli...nemusí to pokaždé vyjít a nemusí to být přesně (z tadyma dojde přesně na tick sem a pak se vrátí o pět ticků zpět atd.), ale spíš rámcově..no a pak ti z toho vykouknou situace, kterým rozumíš nejlíp a které se ti začnou líbit, protože se nejčastěj opakují a jdou dobře obchodovat - ty situace můžou být pro každého jiné, důležité je je objevit..

já kolikrát třeba přečtu trh tak, jak se chová obvykle v dané situaci - např. předpovím, že po letmém proražení určité úrovně by měla přijít hlubší korekce až pod předchozí low - ale kolikrát se prostě stane, že se trh skoro nevrátí, protože je prostě nákupní tlak daný den abnormální...tj. nemyslím si, že jde pokaždé všechno odhadnout správně, vždycky musí být určitý prostor pro pravděpodobnost a neobvyklé chování..důležité je cítit a skrze objektivní zpětnou vazbu (trh) vidět, že trh čtu v zásadě dobře...

hodně štěstí..je to náročné, ze začátku špatně uchopitelné a posléze nikdy nekončící, ale je to určitě jedna ze správných cest..

majkll

Odesláno

majkll:

presne tak, prvy obchod je zpackany, to sa stava, prisput som zmenil a teraz sa uvidi ci bude dobry..

Otazka je preco podla teba bol 2 obchod managovany zle?
Ako si pisal, poznaj svoj timeframe, ja ho poznam, za velmi rychly ho nepovazujem ale viem ze ak cena na nepohne takmer hodinu skoro vobec nieje vyhodne riskovat cely SL.

Niesom si isty ci to dalsie stoplossoch a utahovani SL bolo namierene vseobecne alebo na mna ale suhlasim s tym, nieje potreba utahovat stop loss ak ide cena proti tebe, no ked dostanes indicie od trhu, ktore su otestovane, nakukane a podobne netreba byt sadomasochystom a bud vystupit alebo utiahnut SL.
Casto sa tu spomina obchodovat podla kontextu ale vyzera to ze to skor plati na vztupi podla kontextu potom zavri oci a dufaj. Toto je podla mna zly pristup, tak ako ti trh napovie kedy najlepsie vztupit, tak ti aj napovie kedy ma zmysel byt este v pozicii a kedy uz to zmysel nema.

Napriklad, si long po korekcii, cena sa nevystvera ani po posledny swing nedokaze urobit ani DT, nejaky indikator (Volume, CCI atd) ti naznacuje mozne otocenie trhu, ja neviem da divergenciu alebo je negativny, plus na vacsom TF mas ja neviem formujuci sa triangel napriklad, aky ma este zmysel riskovat cely stop loss a dufat ze cena este raz pojde hore? Nieje predsa lepsie vystupit na BE a pockat si na lepsi signal? V tomto je dobre mat presne definovane co sa musi stat aby to bol platny varovny signal, aby sa nestalo ze si clovek zacne namyslat, vymyslat a podobne.

bumelak:

toto sa mi paci, dobry rozbor (tu)

Odesláno

mikky182:

ježiš, promiň - omlouvám se - moje chyba..bylo mi jasné, že jedeš rychlý alternativní tf, ale nepodíval jsem se pořádně na čas toho druhého obchodu, takže jsem myslel, že byl podobně rychlý jako ten první...

takže beru zpět ten druhý obchod...určitě je ok, přitáhnout, když se trh minuty, desítky minut nechce rozjet..to mám naprosto stejně..

tak se ještě jednou omlouvám..

majkll

Odesláno

Tak včera to šlo zase hore až k dlhodobému maximu. Troška som potentoval vstup keď som mal vstupovať pred tým prvým pohybom a potom som tam už liezol nasilu príliš skoro. Ale z hladiska kontextu to nebol zlý vstup len bol príliš skoro kedže tá "vstuponá úsečka prekonala low toho dvojitého reverzu. Štve ma že som nevstúpil tam kde som mal... Lenže tažko keď ja musím akurát pozerať mamine autobus:) Lekcia: Keď sa črtá obchod nič nerob len sa sústreď na trh.. Čo vravíte na dnešné pohyby lebo ja by som obchodoval long len ma straší to high ku ktorému to prišlo. (tu)

16630

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...