Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

mikky

To čo bude keď nabehnem na live nemôžem vedieť momentálne ešte dokonca nejdem dlho ani paper. Snažím sa na trh pozerať z kontextu aby som získal cit pre situácie ktoré chcem zobchodovať. Píšem si čo trh robí a čo si myslím že urobí každý deň mi to niečo dá. Každý den urobím chyby no o to mi v tradeingu ide. Baví ma ale skoro každá úsečka čo si myslím že je najpodstatnejšie. Jednoducho podla mna tradeing neni o tom že celý deň čakám na pattern ktorý sa môže a nemusí ukázať týmto sa trader oberá o to hlavné o vášeň pre trh. Ale ako hovoríš je s tým spojené aj to že nemám 100% štatistiky a teda obdobia poklesu budú zaujímavé na psychiku.

Troška som sa rozpísal.

iigis

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

**NQ**

Len chcem upozornit ze od 2 MAJA sa zmeni struktura trhu NQ, neviem co to s trhom spravy, moj odhad je nepodstatny ale pravdepodobnost ze sa nieco zmeni je dost velka, nemusi to byt trvale.

Ide o rebalancovanie trhu ie. akcie Apple su v podstate 20% trhu NQ ten pojde dole na cca 12%, MSFT sa zdvyhne o niekolko percent atd.. Jedno rebalancovanie bolo v roku 1998.

link:
online.wsj.com/article/SB10001424052748704587004576243231566493842.html?mod=mktw

Odesláno

nagini:

pravdepodobne vyssiu volalitu, kedze fondy ktore linkuju s NQ budu tiez prehodnocovat svoje pozicie (portfolio) a menit ich. NQ je dost likvidny mozno sa nic nestane, otazka je ci aj nadalej bude mat taku istu strukturu ako mal, ci sa nezmenia cykly, swingy, ci bude dodrzovat S/R atd

• 4 týdny později...
Odesláno

Dobrý večer, rád bych se uváděl své screeny obchodních seancí. Za každé info budu rád. Obchoduji Finwin na 3.min timeframe. Bod č. 1. - Trh vytvořil platný signál, ale nebral jsem jej, protože mám napozorováno, že neberu signály po první ,,signální svíčce". Trh se nakonec otočil a vystřelil na long, přičemž přišel platný signál do protitrendu ( zatím to takhle neobchoduji, ale pracuji na tom :)). Bod č. 2 - opět signál, ale příliš volatilní svíčka s close u low dne, a navíc bych nebyl schopen umístit SL nad S/R (riskoval bych příliš mnoho). Obchod jsem proto nebral. Tak zatím

15976

Odesláno

to blazek:

teraz treba zistit preco si urobil presny opak toho co si mal...

spytaj sa sam seba doslova: Co ma viedlo (co som videl) k tomu co som urobil? Ak to bola chyba kolko ma to stalo?

Takto sa rychlo vyvarujes chyb, najprv ich identifikujes a potom si k nim prilepis aj cenu (negativitu) o kolko si prisiel, ak toto budes dodrzovat rychlejsie sa ti bude darit dodrzovat plan. (tu)

Odesláno

ja som vcera isiel short na tej formacii hlava-ramena, okolo 18:00. Tiez system hlasil sell (aj ked dost diskrecne), hlava hlasila to bude chop, nakoniec som vstupil tak nemastne-neslane dodatocne, ked som videl ze predosle high drzia. Bol z toho pekny profit, a blby pocit ze to nebolo uplne kosher. Stale vidim ze signaly mam brat bez spekulovania, a stale spekulujem...:(
19:15 dalsi krasny signal na short, ale to uz som neobchodoval :(

Odesláno

momentalne paper, vtlkam do hlavy dodrziavanie planu :)
screen momentalne nemam, mozem hodit az po 17:00. Neviem ci to bude na nieco dobre, neobchodujem FinWin ani nijaku jeho odvodeninu a bez popisu systemu vam to asi vela nepovie

Odesláno

Zdravím, 1. Dnes bych to viděl na jeden potencionální vstup. Pro mě bez signálu, ale kdo obchoduje 1. min grafy nebo na nich časuje vstupy, tak toho asi využil. jj zpětná analýza trhu, to mi jde :)

16002

16003

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...