Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To gladiator028

Moc dik,dobre ze si tak rychle odpovedel,aspon budu mit zotra cas poradne prostudovat ty tve grafy,dnes jsem jen na skok,Je me jasne ze MP je slozite a chce to nastudovat,me spis slo o to ze sem nevedel jak pocitas ty levely,myslel jsem jestlito treba se neda dopredu pocitat jako Pivoty nebo tak nejak,ted uz si to ale vysvetlil,nastuduju a kdybych mel jeste nejakou nejasnost tak se te z dovolenim jeste zeptam.Necetl jsi nahoudou knihu James F. Dalton - Market profile, strategie vysokých zisků? uvazoval jsem o tomhle,nebo doporucis neco jineho,podle tve zkusenosti(ale v ceskem nebo slovenskem jazyce)Tak jeste jednou dik Soptik009

Odesláno

Soptik 009,

tú knihu som čítal a z nej aj čerpal , je dobrá až na to že stašne hlupo zviazaná, potrebuješ listovat hore , dole aby si sa dostal k obrázkom o ktorých práve čítaš , inač je perfektná.Potrebuješ ju prčítať X krát aby ti začalo "svitať"... ;)

Rob 99,

diki za typ idem to skusiť.

Gladiator028

Odesláno

ahoj Gladiator028
vezmu to za Rob99 :)
na zmenu koncovky je dobre pouzit nejakeho spravce souboru. ja pouzivam freecommander - je volny a da se lehce najit (to same umi total commander, wincommander a dalsi). v nem staci pravym mysitkem zvolit prejmenovani a vse po rozbaleni menu ti bude jasne.

Odesláno

2 Gladiator028 :

Copak o to, se mi chce, ale nejak nerozumim problemu. Snad mne jen napadlo... prejmenovavas az ten finalni zip ? Tzn. zabalis neco do souboru "filename.zip" a ten pak treba v pruzkumnikovi pres F2 prejmenujes. Ani neni nutne tu priponu smazat, staci vytvorit soubor "filename.zip.jpg" a toto uz ti pujde vlozit. V Total Commanderu dostanes nazev souboru do editacniho rezimu kombinaci klaves SHIFT+F6.

Odesláno

Aha. Tak se podivej v pruzkumnikovi pres menu Nastroje -> Moznosti slozky -> Zobrazeni a tam je volba "Skryt priponu souboru znamych typu" To budes mit asi zaskrknuty, takze to odchekni a zkus znovu. Vypada to ze prepisujej jen nazev, ale ta finalni pripona je momentalne kryta...

Odesláno

Zdravim ťa Gladiator,
cenim si Tvoje rady,príspevky komentáre..vďaka za ne i mňa posúvajú vpred..:)
Chcel by som sa ťa spýtať...v príspevku pre Soptik-a 009 píšeš,že vstupy na základe MP sú pre Teba životne dôležité,je tomu naozaj tak?
Myslíš,že bez využívania tejto obchodnej metódy by si nebol tam kde si(resp. by si nebol úspešný)?
Viem,že ovladaš viacero techník, vieš mi uprimne povedať,ktorá je pre Teba najúčinnješia(PA+Hook,PA-tunely,PA-CG,PA-MP,PA-CG+MP....)?
Viem že to je relatívne vzhladom na Tvoj subjektívny pohlad v obchodovaní,aj tak by som bol rád keby si sa vyjadril.

Vďaka..
luo
>.. MP používam len pre presnejšie vstupy, levely s
> najväčším počtom obchodov su vlasne všetky
> CG(congestion-zhustenia trhu) CC je cenove centrum
> zhustenia a zpravidla aj MP akurát sa to môže
> líšiť niekolkými tickami no pre mna je tento údaj
> [bold]životne dôležitý [/bold]...

Odesláno

Ahoj Luo,

tunely sú samostatnou obchodnou technikou pri ktorých sa využívaju fibo úrovne , ostatné kombinácie čo si uviedol sú vlastne súčasťou jedneho celku a nedajú sa to rozdeliť, lebo všetko so všetkým súvisí. System ktorý obchodujem je velmi úspešný aj bez ohladu na MP , ale nakolko obchodujem určité objemy kontraktov snažím sa minimalizovať riziko a vstupovať čo najtesnejšie preto som napísal, že je to pre mna životne dôležité. Ako som už písal, ked vidím vedla seba 2 CG a pri jednom mám podla MP väčší objem obchodov (nemusí to byť vždy väčší počet úsečiek ) tak si vyberiem za hlavný level pre prípadný vstup práve to CG alebo ST uroveň. Vyradil som všetky bežné obchodné postupy -techniky a obchodujem už len proti davu -proti trendu , práve preto že to obnáša vyššie riziko musím ho minimalizovať dobrým výberom obchodov , odmena je podstatne zaujímavejšia ako pri akomkolvek inom obchodnom štýle.

Zhrnutie: PA aj MP pracuju s čistou cenou pri čom PA zobrazuje formácie ktoré vypovedajú o smerovaní ceny -trhu a MP robí rozbor samotnej ceny na jednotlivých leveloch čo tiež vypovedá o smerovaní trhu z pohladu 30 min aukcíí. Oba systemy v jednom celku tvoria "zbraň ťažkeho kalibru"... ;)

Konkretny príklad: Tvorí sa vlajková formácia , ale v blízkosti je CG zo včera kde prebehlo X obchodov a je to najsilnejší level z pohladu MP v takom prípade túto vlajku nezobchodujem nakolko viem, že s 90% nou pravdepodobnostou dôjde k zbrzdeniu ceny , možno otočeniu a naopak vlajka sa utvorí po prekonaní toho CG v blízkosti nič nie je tak ju beriem.

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator:
Chtel bych podekovat Gladiatorovi za novy indikator Market Profile,
uz jsem ho nainstaloval a zkoumam ho.

Chtel bych se te gladiatore zeptat na optimalni nastaveni, jake pouzivas nebo je vhodne...
zatim jsem to nastavil tak, ze jsem si ho dal do grafu rovnou dvakrat a to poprve pro premarket NQ a podruhe pro hlavni obchodni hodiny z min. dne
V novem dni tedy zkoumam dve cenove hladiny jako S/R:
1. z premarketu dne
2. z predchoziho dne hlavnich obchodovacich hodin.
Viz obrazek.

Pro pouziti do obchodniho systemu me napada toto:
A/ zaznacit dve cenove hladiny podle viz vyse
B/ vstupovat short long na prekroceni RSI 36 nulove linky a ceny EMA 144
ale vzdy s ohledem (jako filtr) jenom tim smerem kde nebudou S/R (viz.A), nebo az po prekonani i teto hladiny. proste ty hladiny vnimat jako minove pole kteremu je dobre se vyhnout a jit pouze tim smerem, kde je cesta volna... kdyz RSI prekona 0 linku. Logika veci je ze trh pujde vzy tam, kde je nejmensi odpor a tyto hladiny vnimat jako prekazky, pro smer a nacasovani pouzit RSI 36 a EMA 144.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...