Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,
jsem úplný začátečník, seznamuji se teprv s grafem. Nevím proč, vždy se mi graf zobrazí pouze do 19. nebo 20. dne v daném měsíci. Je to tak, že se dále neobchoduje ? Dělám něco špatně !!

Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dario46: tak to jsi me uklidnil. pracovne totiz take nebudu stihat byt doma u pc na odpoledni cast a tudiz pokud do toho budu chtit jit naostro budu muset vzit zavdek casem od cca 19.00 do konce. :)

Odesláno

Mcwoj: ja testuji 5m a 25m timeframe na NQ. jinak co jsem mel moznost videt a slyset na ruznych webinarech kterych se sem tam zucastnim dost traderu kteri o sobe prohlasuji ze jsou full-time pros a zivi se id tradingem jiz nekolik let tvrdi ze nejlepsi obraz o deni v danem trhu poskytuji volume grafy.

Odesláno

Zdravím,
ako učiaci sa trader vytvoril som si obchodný systém a k tomu skĺbil MM pre pokojnejší trh e mini Nasdaq 100, kde po 2 mesiacoch backtestu (v podstate to bolo vidieť hneď) mám problém s nízkou hodnotou Volume v čase potenciálnej exekúcie (pohybuje sa v rozmedzí 300 - 500 niekedy stúpne na 1200 čo sa mi zdá málo - možno sa mýlim). V reálnom obchode to môže viesť k problému neskorého vstupu/výstupu do/z trhu - slippage. Skúšal som teda experimentovať s timeframe, (používam Rangebars = 4) pokiaľ sa vrátim k 10 - 15 min. TF alebo k VOL TF výrazne to obmedzí výskyt patternu a teda počet exekúcií (na cca. 2-3x týždenne, doteraz to bolo cca 2-3 za deň).
Moja otázka je: Aká by bola optimálna veľkosť Volume v čase exekúcie pokiaľ nechcem mať problém so slippage, resp. máte nejaké iné riešenie?

P.S. nad volatilnejším trhom som rozmýšľal, no tam by bolo nutné znovu prispôsobiť OS aj MM.

Ďakujem za radu

Tomáš ;)

Odesláno

to wedierko:
Zajímalo by mě jaký timeframe testuješ? Já obchoduji NQ na VOL1000 a problém se slippage nemám. Do trhu vstupuji za limit a výstup většinou PT. Pokud vystupuji za market tak slippage je někdy - maximálně - 1 tick.

Odesláno

Na timeframe VOL 1000 alebo 5 - 10 min to je v pohode. Testujem TF Rangebars = 4, ide to tam rýchlejšie a zároveň je nižšie volume, preto ma zaujímalo či tam nehrozí slippage. No práve rozmýšľam, že pri tomto TF a zvýšenej rýchlosti trhu môžem narobiť viacej chýb, príp. nestihnem manuálne vstup/výstup. Asi by bolo lepšie skúsiť kľudnejší pohyb na inom TF.

Odesláno

to wedierko

To jaky pouzivas timeframe nema vliv na slippage. Je prece jedno jestli mas Vol, TF nebo RB grafy. Pokud se chces vyhnout slippage nebo ho mit minimalni tak obchoduj trhy kde je vysoke volume nebo pouzivej prikaz limit kde vzdycky dostanes cenu jakou jsi zadal nebo teoreticky i lepsi i kdyz to se mi jeste nikdy nestalo :-)

Odesláno

Ahoj,

Neprijde Vam posledni tyden NQ neobchodovatelny? Pouzivam volume 1000 a za cely obchodni den se mi utvori sotva 30 usecek. Nema to neco spolecneho s nastupem leta? Menstiho poctu zobchodovanych kontraktu a velkymi cenovymi skoky?

Hezky den,
O

Odesláno

-Ondra-
záleží o jakém kontraktním měsíci mluvíte ... pokud stále M9, tak protože od minulého čtvrtka začalo rolování na nový kontraktní měsíc U9, kde už je pár dní volume přes 200 tis/den .. takže no problém

M.

• 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj,
chcem sa opýtať ostatných ktorí obchodujú NQ, aké sú Vaše skúsenosti s týmto trhom za posledný mesiac? Ja konkrétne obchodujem na RB8(40USD) od 19:30 do 21:30 trendové paterny. Za posledný mesiac som mal len 8 signálov na vstup do obchodu a v mojich hodinách je tento trh väčšinu dní absulútne "mŕtvy" a nie je čo obchodovať.
Aké sú vaše skúsenosti?
Marcel

Odesláno

Marcel,
sledujem tento trh v case 20:00 - 22:00 a je to podobne. Vacsinou sa nejaky pohyb udeje po otvoreni a potom zvycajne do zaverecnej nic obchodovatelne. Mam vlastnu modifikaciu FinWin patternov 0/v, 2v, 100/v. Statistiku pre sedou nemam, nie som pri svojom PC.

O.

Odesláno

Ahoj,
Já bojuji s Nasdaq již více jak půl roku. Stále jen paper a backtest. Zaměřil jsem se na 20:00 - 22:00 a taky my přijde, že mám stále míň signálů.
Začínám uvažovat o změně času. Nejlépe první dvě hodiny odpoledne.
Marek

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...