Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

infinite:

nemyslím si, že by to byl úlet :)

Jen se na to díváš podle mě z příliš velké blízkosti (nízký TF). Chce to trochu větší odstup a řekněme TF 30 nebo 60 min.

Ale takhle jak to máš zakreslené si myslím, že je to takovej "podkanál " v rámci hlavního kanálu, co jsem tam zakreslil já na screenu před chvílí.

Trošku mám problém s tím, jak tyto "podkanály" obchodovat, protože dost často jsou hodně "prudké" a když člověk zjistí, že jde o kanál, tak už většinou je kanál skoro u konce.

Odesláno

tak ked uz si davate tu pracu na NQcku, tak dam aj ja 2 obrazky jeden je odzoomovany a su na nom trendove (modre) a protitrendove (oranzove) linky ine kanaly ako tie hlavne tam nemam , moze nas to pomylit, co som ale vyznacil su premarketove 2-3 hodinky (zlte) pred spravami a pred otvarackou. ked sa skombinuje trendova linka z premarketovou urovnou , ta sa z toho nieco vycitat. mozete vyskusat

11584

11585

Odesláno

JaroslavVrana:

Koukám na ten tvůj screen a vstup bychom měli skoro stejný. Jak bylo z mých screenu asi i vidět, rád používám TTE pokud je na něj prostor a včera by byl krásný (3 body). Dlouho takový nebyl. Já vstupuji na 5min grafech a tam bych měl vstup na 1757,25. Vstupoval bych na korekci po proražení high premarketu. Takže jiný přístup než u tebe u CG, ale vstup téměř stejný. Nicméně, jak jsem psal důvody výšše, tak do obchodu jsem nevstoupil.

Zajímavé je to u těch timeframe. Koukám vedle 5min i na 3min a někdy by nadělil vstup dřív a někdy by mě zase poslal do ztrátového obchodu oproti tomu 5min, který by mi nedal signál. Takže zatím zůstávám u toho 5 min.

Taky hezký víkend všem
Odesláno

Kotas:

Včera jsem vstup dle TTE zkusil poprvé a je fakt, že jsem k tomu měl pádné důvody:

1. průraz CG, což značilo další možný pohyb nahoru.
2. Po prvním falešném průrazu se to vrátilo kousek zpátky do CG a druhý průraz už je častěji platný.
3. Jak jsi říkal i ty, tak tam byl na TTE dostatečný prostor. Ale na druhou stranu jsem nevěděl jak tento prostor efektivně využít. Snad jen , pokud bych vstupoval se dvěma nebo více kontrakty, tak bych první ukončoval těsně před tím RH. S jední kontraktem, tak jak jsem to jel já tam toho efektivně využít nešlo, protože volatilita po openu byla ještě velká a vyhodilo by mě to na SL, takže jsem ho příliš neřitahoval.

Nebyl to pro mě jednoduchý obchod, protože první vstup skončil SL. A ono hned zkoušet druhý pokus nebylo psychicky tak jednoduché.

Co se týká TF 3 nebo 5 min, tak já většinou naopak používám pro ladění vstupu 3 min TF, ale myslím, že důležité to bude právě u toho TTE, u jiných typů vstupů možná tak ne.

Jarda

Odesláno

JaroslavVrana:

Já ten 3min timeframe také začal ještě sledovat u toho TTE, jestli by mě to neposlalo do obchodu dříve než 5min. Ale často se stalo, že ty vstupy na 3min a 5min tf byly identické. Někdy lepší na 3min a někdy by mě 3min poslal do STP, proto jsem zatím zůstal u toho 5min grafu, kde sleduju i ty vstupy na TTE. Někdy mě to ale pěkně štve, když 20 vteřin před koncem čárky lehce prorazí předchozí high a tím mi zmaří možnost na vstup TTE. :)
Odesláno

JaroslavVrana:

Vstupuju na to proražení STOPem.

No s těma vteřinama jsem to myslel tak, že třeba otevírací čárka protne významný bod, který si stanovím a pak čekám tedy na korekční čárku, která bude mít lower high než čárka předchozí, abych mohl vstoupit buď TTE nebo na proražení Rh. No a občas se stana, že čárka má lower high, ale třeba 20 vteřin před dokreslením celé 5min úsečky to předchozí high hitne, takže vznikne higher high a tím mi zmizí možnost vstoupit TTE na proražení předchozího high a já musím čekat na dokreslení další 5min úsečky. O tomhle jsem psal. Jestli je to ted už líp pochopitelné. Na druhou stranu mě to učí alespon trpělivosti.

Odesláno

Tak dávám zatím můj dnešní pohled na NQ. Poslední dny jsem nějakej ztracenej, nevím co brát co nebrat. Vše je popsáno ve screenu. Pokud k tomu máte nějaký komentář, tak bych byl rád. Jarda

11617

Odesláno

Ahoj Kotas: přiznám se, že se v tom tvém moc neorientuju, mate mě, jak máš zakreslené CG. Přikládám taky screen, jak jsem to dnes zobchodoval. Teď tam ještě vidím po formaci 1-2-3 vlajku do shortu, ale je to v CG, nevidím tam dostatečný potenciál a navíc už je skoro 21:30, takže tohle už neberu. Jarda

11621

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...