Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

stranger
gratulujem, super vstup. Chcel by som sa spýtať, že podľa čoho poznáš, že nemáš vystupovať alebo otočiť pozíciu na druhej strane kanálu. Lebo ak by som vstúpil ako ty, uvažoval by som o výstupe za 6 bodov. Dnes bol ten kanál dosť úzky, a do hora bol prerazený. Ako si to vedel?
Ďakujem za reakciu.
M.

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

detroit no ked nedodrzim plan tak sa netesim zo zarobku a moze byt akykolvek velky. Som tak nastaveny ze radsej sa potesim z 20 bodov podla planu ako z 34 nie podla planu (Vecsinou je to ale opacne, ked dodrziavam plan tak mam viac ako menej)
Je velmi velky rozdiel medzi dobrym obchodom a dobre prevedenym obchodom. Ja sa sustredujem na tie druhe, aj ked musim sa priznat ze niekedy so mnou lomcuju tie cisla, takze miestami tam nejaku tu chamtivost a strach citim. Ale to by som nebol clovek keby ze nie.

mosat to ze nemam vystupit poznam podla toho ze hladam rovnake signaly ako pri vstupe. co sa tyka ci som vedel ze po 6 bodoch sa trh otoci ci nie, no nevedel som to. Nemozem vediet kedy a ci sa trh otoci, to nevie asi nikto.

Odesláno

Takze dnesok hodnotim neutralne,

na zaciatku som nezobral 2 pekne signaly, treti dopadol na BE.. takze dnes za nula...

Dost zohrali u mna emocie, je to ine ako paper ale som rad ze som sa neutrhol..

Juraj

Odesláno

Ahojte, mate niekto zbacktestovany trh NQ ? testoval som pattern 0/v usecku po usecke..Konecne som sa sice dostal do cervenych cisel no ale ziadna slava..keby to bolo trosku viac a vacsi pomer W/L obchodov nenahneval by som sa... Tu je graf..Ak ma niekto na porovnanie rovnaky pattern na rovnakom trhu bol by som vdacny..

20981

Odesláno

snuff, ty mas za cil cervena cisla? :)

ja si pod cervenymi predstavuji ztraty, takze doufam ze jsi myslel zelena...

Jinak jestli jsi dosahl takoveto equity jen na zaklade CCI patternu bez analyzy na vyssim timeframe, tak to gratuluju. Necekal bych ze vysledek muze byt tak konzistetni. Pro lepsi vysledky doporucuju pridat S/R urovne a jine dulezite filtry, cimz se ti win ratio logicky vylepsi.

Odesláno

Samozrejme som myslel zelene alebo cierne cisla :D

ano dosiahol som taketo vysledky klasickym finwin patternom 0/v ... indikatory iba EMA 204 a EMA 34, CCI50, CCI14 plus 50 retracement uroven...Samozrejme nebral som kazdy signal, ale daval som doraz na strukturu swingov - to treba napozerat.. Ziadne S/R zony som nebral do uvahy iba globex high,globex low a 50% retracement..testoval som sviecku po sviecke, ktore som si postupne odkryval cize bez klamania sameho seba :)

graf je 3min. uspesnost je zatial 44percent win a 56 loss a pocas mesiacov marec, april, maj som mal 66obchodov.. v podstate to mozno nie su zle vysledky, pri pouziti position sizingu a inych patternov by to mohlo vyzerat zaujimavo...

ja len ci niekto nema podobny backtest na porovnanie

Odesláno

Este som zabudol napisat, ze vysledky su uz ocistene o komisie a 1 tick slippage ..cize kazdy obchod -10USD... stop loss umiestnujem 2 ticky nad/pod vstupnu sviecku , vystupy pouzivam vlastne(este otestujem niektore modifikacie).. nepouzivam PT..Obchodoval som vzdy len 1kontrakt..

Budem pokracovat v backtestingu a priebezne sem dam vysledky...Ak ma niekto otestovane nieco podobne a je ochotny zverejnit vysledky, bol by som rad nech mozem porovnat co sa da z toho dosiahnut..

Odesláno

Dnesok sa niesol v duchu povedal by som zvlastnom. Pred obchodovanim som absolvoval vela lietakoch po meste a bol som unaveny, napriek tomu som sadol za pc a obchodoval, ako to dopadlo ukazuje moj screen.

K jednotlivym obchodom.
Obchod 1. - vstup podla planu cena isla proti mne, nevadilo mi to, spekulacia ze dojde k nejakej korekcii bola spravna, skutocne k nej doslo avsak nedostal som prilezitost podla planu ze mam vystupit. A tuna vzniklo porusenie planu, jednoducho len na zaklade toho ze som si MYSLEL ze pojde trh dole som ukoncil poziciu so stratou 0,50 boda a hura dole.
Obchod 2. Trh skutocne dole isiel, bol som v pluse uz cca celkom slusne, ale trh sa vybral smerom k mojmu SL ktory bol na BE+1 takze netrebalo robit paniku, Nieco ale vo mne mi povedalo ze trh nepojde mojim smerom ze skor sa chysta hore ale pred tym som nedostal ziaden prottitrendovy signal, inak by som dal reverznu poziciu. Takze ako sa tak trh blizil k BE+1 povedal som si ze ukoncim poziciu teraz, aspon nieco ziskam.. Nemusim hovorit ze sa jednalo o porusenie planu.
Obchod 3. Opet sa ma zmocnil akysi pocit ze trh pojde dole, tak som stavil svoj dnes nadobudnuty kapital 3 body a isiel som do toho. KEd som ale videl ze vznika potencial na otocenie opat smerom hore, tak som z trhu vystupil s tym ze koncim dnesny den. Takze som nedal reverznu poziciu.

Celkovo som dnes skoncil v zisku pretoze som robil "somariny" avsak dnesne obchodovanie malo skoncit jednym plnym SL a koniec.

Hodnotenie: nechapem co to dnes bolo, cely obchodny den idem zanalyzovat hlboko vstiepit do mysli aby sa to viac neopakovalo. Potrestany uz som dnes bol takze trestat sa uz nebudem :) - pre mna je najvecsi trest ten zly pocit ked nedodorzim plan. Nevadi mi ked prerobim aj dva plne SL co je cca 4 tis USD. vadi mi , ked nedodrzim plan.
Dneska som sice skoncil so ziskom, avsak pomerovo ak vezmem dodrziavanie obchodneho planu a vynos vyplyvajuci z neho a obcasny nahodny zisk z nedodrzaneho planu, tak keby som robil obchody nahodne uz davno som opat v podnikani. Nastastie blbosti zvyknem robit len v tie nevynosne dni, ale aj tak, pocit z dobry vykonanych obchodov nenahradi nic.

Odesláno

stranger, teda mit tvoji intuici tak asi uz jedu 500 kontraktu z nejake jachty :)

Ted seriozne. Poruseni planu je samozrejme spatne, i kdyz vede k ziskum. Nicmene.. porusis plan na zaklade intuice, misto ztraty zkoncis v zisku, k tomu pridejme fakt ze jindy bezne vstupujes protitrendove temer na tick presne tam kde se trh obraci a vystupy totez (podle planu) - tomu se rika mit ty trhy nakoukane !!! :-)

Jeste te obdivuju v tom ze jsi tu dnes vlastne zverejnil velikost sveho obchodniho uctu, s kalkulackou se to da uz snadno dopocitat (tu)

Jinak jeste jednou dik za screeny, i kdyz dnes ze toho asi nic moc vykoukat neda... tesim se na dalsi!

Jo a to ze clovek je rozptyleny pred seanci, urcite ma na dodrzovani planu vliv, na to vem jed :) Ja jsem rad ze u nas je 7:30 rano kdyz trhy otviraji, takze mam hlavu cistou a i kdyz jsem rozespalej, aspon nejsem vetsinou (jeste) rozrusenej...

Odesláno

Snuff

Ako vidim, je tam zisk nejakych 1500 usd za 66 obchodov - na to, ze tie obchody nie su nijako filtrovane je to na NQ si myslim ze celkom pekne. Moj momentalny najblizsi target je 500/mesiac v NQ. To ci to je malo alebo nie tu nebudeme rozoberat. Kedze som dlhu dobu testoval finwin a momentalne si staviam vlastny system na jeho zaklad tak par tipov:

Tak isto ako sledujes strukturu swingov tak sleduj aj strukturu CCI, napriklad par mojich definicii:

Slabe CCI - neschopnost prerazit do extremu, ploche, okolo ZL alebo 35 zony, 100 zona predstavuje silnu SR, v takomto pripade by sa oplatilo zobrat signal az po prerazeni extremu
Rozsekane CCI - pilovite tvary, ostre swingy, ramena ,,vecok,, tvorene 1 az cca dvoma useckami, velmi casto v chope, congestion
Nezdrave/zdrave CCI - nezdrave regulerna div proti zamyslanemu smeru, zdrave bez akejkolvek div (nie velmi casto)

Regulerne div - ja osobne moc neriesim, naopak velmi casto prave potvrdzuju trend, oplati si vsimat napr az tretiu div do trendu, vtedy vacsia pravdepodobnost xe sa trh vycerpa
Skryte div - na tie sa ,,specializujem,, - velmi silny setup, len treba vediet kedy je oodstatneny, najradsej mam kombinaciu skrytej div a flipu of prerazeneho lod/hod, pekny setup je aj DT/DB pricom ak napr DB tak prvy swing cci nad zl a druhy v extreme pod -100

Dalej sa daju na CCI najst pekne zlyhavacie protitrendove patterny

A mimochodom, ake vystupy si pouzil?

Odesláno

DaveF, nemel bys chut trochu rozvest pojem skryta divergence? Docela bych si o tom rad neco precetl :)
Sam obchoduju divergence uz nejaky cas, ale o skrytych slysim poprve. Screen by urcite neuskodil, ale to uz je na tobe...

dik,
detroit

Odesláno

Detroit

Skryta div nie je nic nove ani nejake pokrocile know how:), skryta div je trosku zavadzajuci nazov, nie je nijako "skryta", oznacuje sa aj ako reverse div. Je to opak normalnej zvratnej div a je to divergencia do trendu, setup pokracovania trendu

Skryta div long- trh swing s HL, indikator (v tomto pripade CCI) LL
Short- trh swing LH, CCI HH

Cize trh vytvori v uptrende dva swingy, druhy s HL voci tomu predoslemu (HH alebo LH nas v tomto pripade nezaujima, to uz pri regulernej), zatial co indikator vytvori LL voci predoslemu swingu. Skryta div long. Logicky opat pre short

Jedna sa o velmi zaujimavy setup. Screeny s mojimi popismy dam poobede, momentalne som na telefone na prestavke v robote :D

Mimochodom viac info- velmi dobra stranka tu

trading-naked.com/divergence_reverse_divergence.htm#111402

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...