Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

stranger, Jen v rychlosti, jeste jsem v praci a nestiham :) Asi jsme si vzajemne nerozumeli, prikladam jeste jeden screenshot jak by to vypadalo pri live, tedy pokud by se grafy hybaly (tj. prava cast zakryta). Tedy podivej se na tu horni trendovou linku, resp. horni hranu wedge, ta je zakreslena uplne na slepo, nema se prece o co na prave strane oprit, leda ze jsi ji zakresloval podle tech nekolika cernych usecek co jdou hned za sebou, ale nevypada to tak. I kdyz ta horni linka asi nema na obchod kde obchodujes odraz od spodni linky zadnej vliv, jen jsem poukazoval na to ze to neni prece v dobe otevreni 4. obchodu zadny wedge, jelikoz jeho horni linka v tu dobu jeste nemohla existovat. Jinak se pridavam k dotazu ohledne tech uderu na linku, tez by me to moc zajimalo.

20890

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

mosat tri uderi nie v ramci sviecky ale v ramci roznych swingovych pohyboch, aj ked malych. to uz vychadza z planu, tak ako to vidis na prilozenych obrazkoch pred tym

Ten indikator musis prepisat priponu na .CS a potom to naimportovat do NT, tak ze to skopirujs do zlozky kde su v NT indicatori, otvoris si ninju, editor indicatorov a stlacis F5

Pracu s prikazmi a order flow mozes robit cez Time And Sales alebo presnejsie cez footprint grafy (to je ale oblast ktorej sa nevenujem nejak extra a ani to nepouzivam)

CO sa tyka ATR, ako funguje vo vseobecnosti sa da docitat na internete, tak isto ako wedge, ci ine technicke analyzy. Ako funguje mne a na zaklade coho viem urcit ci pride korekcia, zmena trendu, chop alebo prerazenie cohokolvek, to uz je skoro rocne knowhow ktore prezradzat nebudem.

Odesláno

No tak to nechame byt, ja tu wedge tam vidim, ale zakreslenou az po tom co se cely graf dokreslil, tj. napriklad odraz od 2613 uz bych chapal ze se da povazovat za odraz od spodni hrany wedge, ale ten predchozi odraz kolem 2623 to je podle me odraz jen od trendline, nikoliv wedge - pouze rikam jak to vnimam, nemam narok nekoho poucovat ;-)
Jen se snazim selskym rozumem a pohledem na graf pochopit jak wedges fungujou a jak bych je zakresloval kdyby jsem sledoval graf v realtime..
Treba mi to bude jasnejsi az sem hodis nejaky dalsi screeny. Ja jinak vcera bez obchodu a dnes nevim nevim, pripravu jsem neudelal, a mam praci takze se nemuzu soustredit. Venku je minus 13 a pul metru snehu, ztratil jsem drahoceny cas navic na highway cestou do prace (td)

Odesláno

detroit citaj prosimta pozornejsie. v grafe neje zapisany wedge ako dovod reverznej pozicii na urovni okolo 2623 ale dovod je odraz od trendovej ciari (je to tam aj zapisane v grafe)
A dalsia vec hovoris stale o obchode cislo 4 ale to je obchod cislo 3 kde bol odraz od trendovej ciari a zjavne ten obchod na ktory sa pytas.

Poplietol si dve udaje a ja mozem rozmyslat a vysvetlovat ti :D

Odesláno

detroit
kukni ten posledný obrázok od strangera pozorne a bude ti to jasné. 4. obchod mal vstup cca 2612,50 okolo 17:00. Možno ti tam chýba časová os na lepšiu orientáciu.
Videl som to rovnako ako ty, ale ten posledný obr. to vyjasnil.
M.

Odesláno

Uz je mi to jasne, a ted chapu v cem bylo cele to nedorozumeni. Ona ta wedge je na kazdem screenu zakreslena jinak, to se nad tim potom dost tezko premysli, kdyz ty dva ruzny screeny zobrazujici stejne obchody nekoresponduji. Nejdriv jsem si toho nevsiml, ze ten druhy wedge pokazde zacina jinde, a v tom byl ten zmatek. Navic v tom novejsim screenu neni zakreslena ta modra "trendova" cara (coz mimochodem tez je prapodivne, ze by trendova cara byla horizontalni), jinak bych si toho vsimnul hned. Tak uz toho nechme, a doufejme ze stranger da nejaky jiny screen, aby bylo co nastudovat a diskutovat :)

Odesláno

detroit to som rad ze sme sa pochopili, koniec koncov keby si poriadne cital co bolo nad tymi obrazkami tak by k nedorozumeniu nedoslo. Ale to by sme neboli ludia ne? :)

Trendova ciara neje horizontalna to je len moje zaznacenie lebo ked zaznacim trendovu cairu na 240 min grafe pomocou nastroja RAY tak vlastne na 3 min grafe je na uplne inaksej cene. Neviem ci je to chyba programu abo preco to tak robi. Ide o to ze cena sa meni vzdy podla toho v aky datum je koncovy bod co je absolutna blbost, takze preto mam tam horizontalnu ciaru aby som vedel v dany okamih kde je ta 240 min trendova ciara v dany cas, je to blbe ale snad to novou verziou opravia. (pripadne ked mam to nejako blbo nastavene sem s radami ako to odstavit aby to islo dobre)

Odesláno

Matematika nic pre mna ale nechapem preco by sa nedala preniest normalna sikma ciara z vyssie TF na nizsi TF s tym ze v aktualnom obdoby, teda aktualnej sviecke, ukazuje rovnaku hodnotu na vyssom TF ako na nizsom.
Okej, chapal by som kebyze tam bol posun naozaj par tickov, ale ako moze byt rozdiel niekolko bodov aj desiatky bodov (zalezi kde ma koniaci bod tato sikma ciara, ak ma v aktualny datum tak to sedi viac menej presnejsie ale cim minuty plynu dalej tym to straca opat presnost po ticku, bodu, atd...
Som si myslel ze to robi len ninja, ale ked pises ze to robia vsetky platformy tak to potom to bude asi naozaj ta geometria, alebo nedotiahnute programovanie platforiem.

Odesláno

Pre bližšie vysvetlenie: Mňa to tiež od počiatku štvalo, že sa trendline mení z tf na tf, resp. že to nesedí. Až som si potom nad tým sadol a prišiel som na to, že je to geometriou. Pozri prílohu. Dúfam, že ma neukameňujete. Je to rukou narýchlo kreslené v Painte. Je to jeden z prípadov, keď to nemôže sedieť. Naľavo je 3 min tf a tam si zobrazím napr. trend medzi prvým a posledným vrcholom. Ak to prepnem do 240 min tf, tak tam počas prvých 240 min je vrchol ten istý, ale v druhom 240 min období (teda jednej sviečky) je vrchol sviečky druhý vrchol od konca. Teda je rozdiel vo vrcholoch. Samozrejme, že sa nekreslí trendline medzi nasledujúcimi sviečkami (na 240 min tf), ale princíp je rovnaký, aj keď časový rozdiel medzi vrcholmi väčší. Snáď je to jasné a pomôže to nehnevať sa na platformy ;) Pekný večer.

20911

Odesláno

vla55 no zaujimave vysvetlenie, ale preco potom je taktiez dolezite kde je umiestneny koncovy bod?
Teda RAY sa da nakreslit aj tak ze natiahnem ciaru od roku 2011 do roku 2012 ale koncovy bod umiestnim v polovici roku 2012 povedzme. A vtedy je trendova ciara na 3 min grafe posunuta o niekolko desiatok bodov.
Ale ak posuniem koncovy bod na 2012 rok a presne ten isty den v danu hodinu, tak sedi to na rit presne.
Ako je potom toto mozne?

Odesláno

vla55 ma celkovo pravdu na zostavenie trendovej ciary potrebujes: Zaciatocny bod = Cena+cas Koncovy bod = Cena+cas ak by si mal iba cenu mas kolmu ciaru. Ak by si mal len cas mas len vodorovnu ciaru. Inak poveda osu X a Y Cena nieje problem je to cas. Ak mas vacsi timeframe ie 10 min a prejdes na jemnejsi time frame 1 min tak mozes mat Low,High na 1,2,3,4,5,6,7,9,10 minute. Na 10 minutovom grafe je high,low schovane vo sviecke. Ak si zoberieme zaciatok trendovej linky 17:10 tak to bude vyzerat inak na 10 minutovom grafe a inak na 1 minutovom. Na priklade je vidiet ze High bolo dane 17:10 na 10 min ale "prave" High bolo uz 17:01 na 1 min grafe. To iste sa opakuje v 19:10. Trendove linky su tak subjektivne zakreslovane ze je jedno ktoru si clovek na koniec vyberie za spravnu ;) podla mojho nazoru cim vacsi TF tym vacsiu vahu by som prikladal na trendovu linku...nemyslim ze by niekto zo smart money sledoval TL na 1 min grafe.. (tu)

20912

Odesláno

Uviedol som len jeden prípad, kedy to nesedí (to znamená, že niekedy to sedí). V tomto prípade je to preto, že počas druhej 240 min periódy je najvyšší vrchol inde ako beriem vrchol pre trendline na 3 min grafe (a tento je paradoxne nižší, a preto ten výsledný paradox).Trendline z neho ide nad vyšším vrcholom v druhej 240 min sviečky. Slovami sa to asi ťažko vysvetľuje. Snáď z obrázku je to o niečo jasnejšie.
Ale napr. ak by som zobral v 3 min grafe (obr. naľavo) trendline medzi 1. a predposledným vrcholom (teda nie až posledný), potom by to bolo rovnaké ako na 240 min grafe (obr. napravo). Teda niekedy to sedí a niekedy nie.

Odesláno

1) tahle diskuse spíš patří to nějakého vlákna k NT, tak kdyžtak dále prosím tam..
2) mezi věcmi do příští verze NT, kterými se zabývá vývojový tým NT, je i vylepšení tohoto "kotvení", kdy např. při global view některé zakreslené věci zmizí apod., tj. je dost možné, že i tento posun trendových linek ve svojí práci řeší...takže je možné, že to bude opraveno, resp. upraveno, aby to opticky sedělo, pokud by to bylo vlastně matematicky správně..

michal

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...