Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nad osobními dotazy II. Kde sehnat co nejlevnější intradenní data a jak se připravit na obchodní den?

Doporučené příspěvky

Odesláno

velmi kvalitní ticková data má infinity. lze stáhnout historická ticková data všech emini minimálně 2 roky dozadu. živá data na demo mají omezena na cca 40dní . kdo se trochu vyzná a dovede si zařídit aby mu internet provider změnil po této lhůtě IP adresu, může si udělat nový účet a znovu bude mít živá data.
PAvel

Odesláno

Dobry den,

k datum pro zen-fire.. narazil jsem na borkera AMP, kde pracuje slovensky mluvici clovek jmenem Miro Sabo... tento broker vyuziva platformu ninja trader a data od zen-fire... ke kterym i poskytuji demo zdarma. Staci mu poslat mail a on Vam posle demo ucet.

Odesláno

[bold]PPavell [/bold]

Aky je rozdiel medzi tickovymi datami a napriklad 1 minutovymi datami ?
Naco, ktore data sluzia ?
Ake data pouzivaju algoritmy pri technickej analyze (TA) ?

Dakujem za akekolvek nasmerovanie

Odesláno

Zdravím,

mně fungují demo data i od Mirusu. Podařilo se mi stáhnout i data historická, která mi dosud chyběla a to za období 10.6.2010-30.9.2010 (kromě asi 14 dnů v srpnu). Stačí si jen založit adresu např. na gmailu. Z nějakého důvodu nefungoval jednorázový email např. na getonemail.com (zřejmě to mají nějak podchycené). Pokud se tedy přihlásíte každých 30 dnů z jiného IP účtu a použijete .com email neměl by být větší problém... Alespoň já ho zatím neměl.

Adik

Odesláno

Prípadne, ak to s tradingom myslíte vážne, založte si účet u brokera a máte pohodlné demo dáta bez nutnosti čokoľvek obnovovať navždy a svojím spôsobom zadarmo. Takto mám IB dáta (od IB) aj Zen-Fire dáta (od Mirusu).

Odesláno

Já jsem dlouhou dobu sbíral intradenní data z IB - pořád mi běžel v počítači TWS s externím napojeným programem a data se ukládala do databáze. Abych nebyl nebyl odkázaný na milost svého ISP, který čas od času shodil linku, měl jsem k počítači připojený mobilní modem, který okamžitě po zneprůchodnění normální linky posílal varovnou SMS a startoval náhradní spojení. Já jsem trnul, jestli se podaří mobilní internet nastartovat a když se nakonec linka rozjela, s nechutí jsem koukal na několikaminutovou mezeru v datech. Bylo to hektické.

Totéž se týká i přípravy - "Dneska musím dodržovat plán, mám tady sepsané všechny body a když některý z nich nesplním, dám si přes prsty." Nojo, to bych si musel prsty useknout. Intradenně je normální obchodovat, takže přes veškerou přípravu - duševní i technickou - jsem se co chvíli přistihnul, že honím trhy.

Časem jsem přišel na to, že nejlepší intradenní data jsou žádná data. Setrvám-li v obchodě déle, vydělám ve výsledku více, s menší námahou a bez nervů a denní data pro backtesty se válejí "na každém rohu". Vstoupím-li měsíčně do pěti obchodů, je pro mě normální neobchodovat - problém s honěním trhů se vypařil.

V obchodování jako nikde jinde platí: "Čas jsou peníze" - moje backtesty to říkají zcela jasně. Čím déle jsem v obchodu, tím více vydělám. Když mi nestačí výdělek za jeden den, vystoupím zítra. Je-li to málo, vystoupím za pět dní (google: Backtest signálu Ops).

Odesláno

Ja jsem asi neco nechytil. V clanku bylo zmineno ze IB poskytuji snapshot data. Znamena to tedy,ze kdyz pouzivam tikove grafy tak nemuzu pouzit IB ani na real uctu nebo toto omezeni plati pouze pro demo ucet?

Odesláno

To Zdeny 11 :

Obchoduji sharp u IB Rangebary 8tc a tikové grafy 104TC na trhu NQ a nevidím nějaké výrazné nedostatky.

Není to tak hrozné.

To Petr :

Petře, zaujalo mne, že procházíte signály z minulého dne. O této fintě jsem na finančníku ještě nečetl.

K čemu je to dobré ?

Odesláno

Ja jsem pres 6 mesicu backtestoval a obchodoval v demu trh TF 266tick na Ninjatrader (zenfire) a ted jsem otevrel real ucet u IB a spustil jsem na tom Sierachart taky na 266tick a grafy jsou uplne jine pro mne nepouzitelne. Ale kdyz jsem porovnal treba 1 minutove nebo 30 sekund tak se naprosto shodovaly jak na Ninjatrader(zenfire) tak Sieracharts(IB). V cem je problem?

Odesláno

to zdeny11,

rozdíl je v tom, že IB neposkytují data po jednotlivých ticích, ale v krátkých časových úsecích. Proto, pokud chceš live obchodovat u IB na alternativních grafech, musíš na těchto datech i testovat. Sám používám IB přes čtyři roky a z toho cca tři roky range a volume grafy. Vše je to pouze otázka zvyku.
Pokud někdo bude tvrdit, že u Interactive Brokers se nedají volume grafy obchodovat, nebo, že IB poskytuje nekvalitní data, moc bych ho neposlouchal a na vlastní kůži vše vyzkoušel.

S pozdravem Richard

Odesláno

2 Richard: doteď jsem měl demo účet a data přes zen-fire, takže žádné problémy s vykreslováním alternativních grafů třeba s RB15 a backtestování bez problémů. Nějak mi ale unikl tento nedostatek u IB, že ticková data nedodávají. Proto v porovnání s daty od zen-fire, u IB nejsem schopem načíst RB15 pár dnů zpět a dál a pro backtesty jsem u IB pro rangebars pěkně nahranej:o( Papertrading funguje, v reálném čase jsou data v pořádku, ale i tak nejsem schopný stáhnout pro aktuální den ani data z premarketu, ať už nastavím open i end session v platformě jakkoliv. Jak to tedy řešíš ty, jak můžeš backtestovat s daty od IB?
Díky za radu a pomoc
David

• Vytvořit...