Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Znacku DELL pouziam cca 6 let a nemel jsem s ni nejmensi problem. Nejtarsi Notebook mam z roku tusim 2004 a porad bez problemu jede, az na to ze odsel ventilator a nahradni jsem nesehnal.

No tak se teto znacky take zastavam ........

:)

Odesláno

petr, vďaka, skúsim to takto, uprednostil by som ale software typu set and forget - ktorý mi nahrá celú session a uloží v pre mňa rozumnom formáte. Skúsim na toto niečo počas najbližších mesiacov pohľadať.

Odesláno

to gandalf: pouzivam microsof expression a 1min nahravania je cca. 7MB dat. 2,5hod by ma teda vyslo na 1,05 GB.

Ja to robim tak ze nahravam iba v oblastiach kde zacinam zvazovat mozny vstup. Myslel som si ze mi to skomplikuje obchodovanie ale paradoxne to pomaha lebo:
1. to ze zapnem nahravanie je pre mna signal ze nastala prva vstupna faza - t.j. ze trh sa sprava tak ze mu rozumiem a zvazujem vstupy (moze to byt napr. zaciatok trendu, prekrizenie EMA, odraz od S/R apod.). Zapnutie nahravania = 1 faza vstupu
2. to ze sa to cele nahrava znamena pre mna akoby ma niekto sledoval a musim si davat vacsi pozor aby som dodrzoval OP a nevstupoval mimo plan.

Prave vcera som sa ale hral s editovanim a encodingom a ked nahram obchod tak to este orezem a upravim. Link na videa ukladam do obchodneho denniku v OneNote.

Odesláno

Pepe2000, vďaka, zatiaľ skúsim potiahnuť nahrávanie len jednotlivých obchodov osobitne cez Camtasiu, uvidím čo to dá ohľadom veľkosti, ak sa problém vyrieši, zostanem asi pri tomto. Tie 2 body ktoré si spomínal - sú veľmi zaujímavé, ich efekt si viem jasne predstaviť presne tak ako to popisuješ. Vyskúšam to dnes a uvidíme.

Odesláno

Dva dni som sa temer nepretržite hral s nastaveniami, odskúšal som aj pár iných programov, a tu je maximum na čo som prišiel.

Video v Camtasii z celej obchodnej session treba:
- uložiť ako AVI
- High Color (16-bit)
- použiť kodek TechSmith Screen Capture Codec
- key frames nechať na 80
- slider v konfigu kodeku posunút úplne na stranu Fast Compression
- frame rate zvoliť 10 (zistil som, že frame rate 5 stačí na zachytenie 98% tickov, 10-tku teda považujem za istotu)
- je možné upraviť resolution (zmenšiť ho)

Ja obchodnú session nahrávam v 1920 x 1200, do videa so spomenutými nastaveniami zatiaľ ukladám v 1200 x 750. Kvalita je ešte stále veľmi prijateľná a absolútne postačuje na review obchodov.

Čas videa (obchodnej session): 1 hodina 59 minút
Čas renderovania: 2 hodiny 9 minút
Veľkosť výsledného videa: 92 MB (!!)

Pre mňa teda prijateľný výsledok.

Poznámka: Na veľkosť videa má priamy vplyv, ako často prepnete obrazovku z grafov na niečo iné (napr. na explorer, think or swim, resp. farebne čokoľvek náročnejšie než grafy). Prepnutie sa na internet explorer asi 15-krát za trading session k tomu videu môže prihodiť 50 MB, aj viac. Motivácia pre mňa neprepínať sa inam než na forex factory.

Odesláno

já se taky přidávám k tomu, že je zbytečné nahrávat celou seanci..myslím, že ani není moc šance, jak by člověk takové záznamy komplet zpětně procházel - a prakticky ani není důvod..nahráváme, abychom zhodnotili, jak se chováme při vstupování, v obchodě a při výstupu..k tomu stačí tedy postup jako má Petr nebo Pepe..

majkll

Odesláno

majkll, v budúcnosti, možno.

V súčasnej fáze môjho tradingu považujem za lepšie mať pohodlný a rýchly prístup k tomu ako sa vyvíjala cena pri:
- obchodoch podľa plánu, ktoré som neurobil; buď som ich premeškal alebo nezobral zo strachu alebo som si ich pri vytváraní sa signálu nevšimol, až po ňom
- zaujímavých situáciách, ktoré si počas dňa pri pozorovaní pohybu ceny značím; môže byť napr. protitrendový pattern v budúcnosti
- reportoch

Dnešný deň som skúsil uložiť priamo v nahranej kvalite 1920 x 1200. Forex factory ukazoval žiadny report na moje dnešné obchodné hodiny, tak som ani jediný raz neprepol okná NT na nič. Tu je výsledok:

dĺžka: 2h 31m
rozlíšenie: 1920 x 1200
veľkosť: 115 MB (!!)
čas renderovania: presne 1h 30m

Nech sa darí.

• 11 months later...
Odesláno

Ahojte
chcem sa opytat.
Zmienujete aj nahravanie videa pri obchodovani.
Tuna by som rad vedel ci nahravate si len vstup a dajme tomu vystup. Alebo nahravate celu obchodnu seancu?
Co ak potom seanca trva hodiny, nahravate ju stale? Ako riesite potom pripadne velkosti suborov na disku?
A este ma zaujima, k comu je dobre mat nahrany kazdy obchod?

Dakujem za vysvetlenie lebo mi to neje celkom jasne.

• Vytvořit...