Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 2 týdny později...
  • Odpovědí 93
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

DObrý den, nemohu založit nové téma tak píšu sem. Mám opačný problém, mám k dispozici poměrně hodně peněz (cca 2 mil. Kč) ale obchodovat ještě nechci, nedopadlo by to dobře. Potřeboval bych se poradit, co zatím s těmi penězi dělat, aby jen tak zbytečně neležely na účtu. Samozřejmě můžu využít nějaký druh termínovaného vkladu, ale třeba někdo poradí i jinou výnosnější možnost - nějaký rychlý nízkorizikový obchod, kde by se ty peníze rychle otočily, nebo nějakou rozumnou investici, i když zase ne moc dlouhodoboou. Měli byste nějaký nápad? Ale prosím nic časově náročného, čas chci věnovat studiu.

Odesláno

zabak1 Napsal:
-------------------------------------------------------
> DObrý den, nemohu založit nové téma tak píšu sem.
> Mám opačný problém, mám k dispozici poměrně hodně
> peněz (cca 2 mil. Kč) ale obchodovat ještě nechci,
> nedopadlo by to dobře. Potřeboval bych se poradit,
> co zatím s těmi penězi dělat, aby jen tak zbytečně
> neležely na účtu. Samozřejmě můžu využít nějaký
> druh termínovaného vkladu, ale třeba někdo poradí
> i jinou výnosnější možnost - nějaký rychlý
> nízkorizikový obchod, kde by se ty peníze rychle
> otočily, nebo nějakou rozumnou investici, i když
> zase ne moc dlouhodoboou. Měli byste nějaký nápad?
> Ale prosím nic časově náročného, čas chci věnovat
> studiu.

Já bych si to rozdělil na třetiny, třetinu bych dal například na spořící účet, třetinu na nějaké podílové fondy a s tou poslední třetinou bych obchodoval.

Ovšem pozor! Pokud budeš mít vklad například u Interactive brokers fundovaný 100 000 USD a více, tak Ti povolí tzv. "portfolio margin", což je účet s naprosto luxusním výpočtem marginu, tzn. i kdybys nechtěl celou tuto částku proobchodovat, tak ji můžeš na účtu mít (a to jak v cash, tak samozřejmě investovanou) a máš možnost vyšší páky.

To samozřejmě neznamená, že bys měl jako začátečník obchodovat s pákou, a už vůbec to neznamená, že bys měl chtít větší páku, znamená to ale, že můžeš alokovat více kapitálu na nějaké hodně konzervativní strategie (mám na mysli například strategie dividendové).

Odesláno

@zabak1: na jak dlouho chceš mít ty peníze bokem? a kolik jsi schopen a ochoten riskovat, že v době výběru těch peněz budeš lehce v mínusu?

rozhodně neinvestuj do fondů, to je jako koupit si nějaký sportovní náčiní v tescu anebo si koupit dacii (auto), prostě parodie na dobrý produkt pro masu, která je mimo mísu.

dej vědět, jaký je tvůj horizont a já ti sem velmi rád napíšu můj názor :-)

Odesláno

@xzajic: Jak jsem psal obchodovat nechci vůbec, zatím se učím. Takže akcie a zřejmě ani podílové fondy nejsou to pravé, to už člověk musí vědět, co dělá.

@horse.czech: Jsem na začátku, takže možná rok, možná dva. Někdo tu psal že může trvat klidně tři roky do ziskového obchodvání. Takže zhruba v tomto horizontu a dobré by bylo kdyby k těm penězům byl přístup, pokud by se mi dařilo dřív. V mínusu bych byl nerad, ale nemám to promyšlené, to by asi záleželo na konkrétním instrumentu, co nabízí a s jakým riskem. Když vezmu termínované vklady, výnosy jsou 100% jisté a nabízejí se kolem 4% p.a., takže možnou ztrátu by měl vyvážit o to vyšší možný zisk. Děkuji za nápady.

@Pavel K.: Já jsem měl za to, že už se obchodováním živíte, to pro vás přece nemůžou být žádné podstatné peníze. Ledaže byste mi je chtěl zhodnotit.

Odesláno

zabak1:
Když nechceš akcie ani podílové fondy, tak už toho moc nezbývá. Snad nějaké dluhopisy, ty ale většinou mají delší splatnost. Pokud máš termínovaný vklad za 4%, tak se toho drž a dej tip, kde takové úroky dávají.

Já bych ty peníze rozdělil napůl, polovinu na termínovaný vklad a s druhou polovinou bych obchodoval nízkorizikové kalendářní spready. Na to nepotřebuješ žádnou dlouhou průpravu ani speciální znalosti ani příliš času a výnos v desítkách procent ročně je víceméně zaručen. Poměr riziko/výnos je tady velice příznivý a výchozí částka cca 50000 dolarů je dostatečná.

Odesláno

paja1 Napsal:
-------------------------------------------------------
> zabak1:
> výnos v desítkách procent ročně je víceméně zaručen. Poměr riziko/výnos je tady velice příznivý a výchozí částka cca 50000 dolarů je dostatečná.
>
Co to je za hloupost "výnos v desítkách procent víceméně zaručen"??? Ty máš na tomto více než 1 rok ziskový za sebou live s více než 20% konstantně? Fakt ne...

Odesláno

zabak1, to je uplne jednoduche, zaplat si poradny mentoring a za pul roku az rok uz budes tradovat :) a vsechno investuj do sveho vzdelani....

a hlavne to takto nerozhlasuj po svete, on se vzdycky najde nekdo kdo by ti to "zhodnotil"....

Odesláno

xzajíc:
Obchoduju live. Vzhledem k tomu, že vydělávám pravidelně každý měsíc (obvykle i každý týden), tak jsem napsal to, co jsem napsal. Víceméně zaručen neznamená "zaručen na 100%", ale s tak vysokou pravděpodobností, že to vzhledem k dosahovaným výnosům považuji za vysoce lukrativní. Historii na spreadech mám jen 3/4 roku dlouhou, takže máš pravdu, že to není průkazné, nicméně mě uklidňuje ta pravidelnost. Možná jsem se nechal unést, přílišná sebejistota je matkou průšvihu, tak se poopravím: zatím jsem měl 3/4 roku štěstí.
Ne že bych věřil všemu, co se kde dočtu, ale i majitelé zdejšího serveru považují v seriálu o spreadech roční výnos 50-100% za normální. Moje dosavadní zkušenost to potvrzuje.

Odesláno

Pánové nezlobte se ale já zatím opravdu nebudu obchodovat. Nejsem hazardér. Nechápu, proč to považujete za jediný možný způsob zhodnocení peněz a proč mě tlačíte do něčeho, o čem zatím moc nevím a o čem jasně říkám, že dělat nebudu. To že mám nějaký kapitál neznamená, že o něj chci přijít. Doufal jsem v nějaké jiné návrhy. Obchodování ano, ale v budoucnu a do té doby hledám alternativu. Obchodování jako alternativa obchodování mi moc smysl nedává.

@Jiří S.: Je to víceméně zisk z podnikání během 10 let, z tohoto pohledu to takové velké peníze nejsou. Je třeba vhodně investovat do rozvoje, vše neprojíst a nevyhazovat za zbytečnosti. A negamblovat na burze, když jí nerozumím.

@roman06: Ano, mentoring je samozřejmě jedna z věcí, o které uvažuji, ale jak oddělit zrno od plev?

Odesláno

Pavel... s tebou to nema nic spolecne :) myslim to obecne.... i kdyby ti nekdo zhodnotil 30% rocne tak sice pekne ale nic se nenaucis... a penize samotne nikoho stastneho neudelaji atd atd..... (jenom gamblery jo)

jak oddelit zrno od plev? Ucit se od toho kdo vydelava, ukaze ti ze vydelava a ukaze ti JAK.... a sam cti hodne knih abys zjistil PROC ..... at se dari (tu)

• Vytvořit...