Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Standamora:

Díky za názor, dám na to pozor.

paja1:

Zisk na margin počítám jen u marginově náročných obchodů - držení futures přes noc, výpis nekrytých opcí atd. U spreadů je to pohoda v rámci naprosté nenáročnosti na kapitál.

• 2 týdny později...
  • Odpovědí 375
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

...ještě bych rád přidal pár tipů na sezónní obchody: takže výšezmiňovaný medvědí lumber nov-11 se zdá jít ještě chvíli na sever (momentálně korekce po 1.2.3), další korekce se dá čekat na 260 a kolem 279, kdy čekám zmíněný sezonní obrat k jihu. (trh ukáže) Na začátku sebtembru je nejzajímavější býčí eurodolar jun12, který je momentálně v chopu, zajímavý může být při průrazu úrovně cca 99,55 směrem k severu. Tyto sezonní patterny lze najít na MRCI. Plug-in TnT nabízí právě "nejžhavější brambor" S&P 500 sep., kdy se pokusím vstoupit v pondělí po právě proběhlém 1.2.3 Vstup podporuje COT (pokud mohu soudit) a Williamsovo doporučení vstupovat do dlouhých pozic v pondělí. Tož držte palce, P

17009

Odesláno

No, podle me je to momentum (7 green bars) dost silne na to, aby to prorazilo. Spise bych zkusil pockat na short kolem 310. Anebo pockat na korekci, potom jit long po prurazu rezistance a nechat se vest na zelene vlne ;) (cerveny obdelnik je zona pro short)

17056

Odesláno

Standamora,
právě jsem udělal blbě spread na mlíko, tak asi taky nebudu na to dřevo mít live, ale S/R úroveň jsem viděl stejně. Rozhodně bych čekal na nějaký výrazný pattern obratu, pokud nemá pravdu Georgie. V každém případě jsem napnut.
P

Odesláno

ještě jsem tu nedával sezónní graf lumber, tak to napravuji. A přidávám pár údajů pro ty, co nemají přístup ke službě MRCi. Medvědí trh se nastupoval 4. - 7. září, Win/Loss=14/1, čtvrteční high (8.9.2011) na 281,70 je sice nad průměrem, ale nijak nepřekračuje jiné roky, kdy se vyšplhala cena přes 300 (2004 = 392,50).. Exit date od 30.9 do 2.10 a průměrný zisk na vítězný obchod = 3336 $

17064

Odesláno

to Standamora,
čím víc to dřevo zkoumám, tím víc jsem přesvědčen, že máš pravdu a v pondělí vstupuju sell. Zkoušel jsem přirovnat patterny FinWinu pro poziční obchody obě CCi (20/50) překročili 100 směrem k jihu, současně došlo k odrazu od MA200, pro mne jde o jednoznačný signál, který je podpořen, sezonností o které píši výše a rovněž poklesem zájmu "comercials" v COT reportu. Hotovost jsem probendil a další penízky budou tak v úterý, takže vstoupím "paper" v pondělí dva kontraky. Jeden zavřu dle Williamse na prvním plusovém open, druhý zkusím držet co nejdéle, možná i do konce měsíce (sezónosti dle MRCi). Tak do toho pojď taky, ať je veseleji :)
P

Odesláno

udělal jsem domácí úkol, vstupoval kolem dat určených MRCi na pattern FinWin pro poziční obchody CCI-50/CCI-20. Bral jsem i pattern 0/0. Od roku 1973 proběhlo 38 obchodů, 8 ztrátových, 2x nepřišel signál. P/L ke 2/10 vychází nejlépe bez stoplosu, ale obchod, který prochází ztrávou -3000USD, aby skončil nakonec v zisku, není pro mou psychu dobrý, tak budu vstupovat se stoplosem 600dolarů. Sloupec high určuje maximum, kdy šel trend proti a sloupec SL ukazuje totéž v dolarech. P

17070

Odesláno

LUMBER,
včera při open jsem vstoupil dvěmi kontrakty (paper, 3150/2100 margin na kontrakt). Dnes je první ziskový open, vystupuji jedním kontraktem se ziskem 869$ (maximum bylo 946), současně posouvám SL pro zbívající kontrakt na BE, takže již mohu být jen spokojen, nebo spokojenější :).

Standamora, jseš v tom taky???
P.

Odesláno

nevím, zda dobře rozumím, ale dvojitý vrchol nebyl zcela jistý, myslím, že jsem vstoupil v okamžiku, kdy jsem byl o trendu přesvědčen, mimo sezónnosti, CCI, potvrzuje trend i COT a také will.R%, který jsem dosud nezmiňoval.
P

Odesláno

Ne, měl jsem problémy v jiných otevřených pozicích a byť jsem o té silné SR věděl a chtěl jsem jít short na 280, když se tam trh dostal, zrovna jsem si hleděl jiných věcí a lumber jsem přehlídl (td)

• Vytvořit...