Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

mně asi před rokem nabízeli v Komerčce ať přes ně obchoduju s akciema, elektronickou platformu nemají ale můžu zadávat příkazy telefonicky, tak jsem se na pána mile usmál a raději mu na to nic neřekl...
:)

• Odpovědí 839
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To radim2:
V Komerčce jsem kdysi začínal, kupoval jsem tam české akcie (tradování bylo eště v plenkách).
Chodil jsem na pobočku a platil hotově, ke každému obchodu musel jsem podepsat spoustu papírů - prostě historie.

Odesláno

Jirka Maršák

mozes skusit system, ktory sa obchoduje vystavenim prikazov a je na par minut denne. nic tym nepokazis, mozes len ziskat. odstranis tak tlak ktory by si mal pri vysedavani pri pocitaci.

Odesláno

Děkuji za Váš názor.
Co se týká full servisu vycházel jsem z informací, že by začátečník neměl obchodovat úplně sám.A o podobnou zkušenost opravdu zájem nemám, i když byla velmi poučná. Jste první, kdo mi řekl,že bych si měl obchody zadávat do platformy sám. Zapíšu si to za uši a budu se tím řídit.Byl bych vám vděčný, kdybyste mi napsal jaké zkušenosti se zadáváním příkazů máte. Třeba, zda se vám stalo, že jste omylem koupil něco jiného než jste původně chtěl.Předem děkuji za odpověď.

Odesláno

Vždy mi překvapí, s jakou ochotou jsou lidi schopni se lehce zbavit peněz :(

Docela by mne zajímalo, když píšete, že studujete trading 2 roky a 7 hodiny denně, z čeho čerpáte, že jste neslyšel o online platformách a dalších věcech ... když začnete tady na webu a projdete si materiály, které tu najdete, tak nic nezkazíte (tu)

ať se daří,
Míra

Odesláno

Láďo.
Bohužel vtip to nebyl.I když je pravda, že cokoliv špatného se stane někomu jinému, je strašně vtipné.Takže jestli vás můj příspěvek pobavil,je to naprosto v pořádku.Co se týká technické stránky tradingu, musím přiznat, že máte naprostou pravdu.Já to bral tak, že dřiv si tradeři grafy kreslily sami a přesto uspěli.Řekl jsem si, že na tom jsem lépe než oni, protože nic kreslit nemusím.Do budoucna i tuto stránku vylepším.

Odesláno

Jirka Maršák

chyby sa stanu kazdemu. par krat som sa dostal do problemou tym ze som si pomylil objem , alebo ze som namiesto sell market stlacil buy market a naopak alebo ze som omylom zavrel poziciu ktora bola v trhu niekolko dni. chyby su chyby, ale ked sa stanu nemaly by v ziadnom pripade ohrozitteba a tvoj ucet. s mojej skusenosti viem ze najlepsie obchody su tie, ktore si clovek pripravi v klude povedzme o polnoci, pri cajiku, alebo rano pred otvorenim trhov. a dalej ich necha vyvyjat sa, riadi ich.

to o tom Full servise su proste reci. myslim ze velke % skutocnych chyb bude prave pramenit s toho. ze uveris reciam, ten kto ti to povedal mal mozno celkom inu predstavu o tom co je to full servis. On mal mozno pravdu a mozno nie. ale ty si nemal dostatok informacii. odniesol si to teda tvoj ucet a skoro aj zdravie.

s podobnymi situaciami sa budes stretavat dnes a denne. urcite pridete do rozporu s tym aky kapital a aky risk na zaciatku zvolit , riskoval si 200 USD na kapital 8000 USD. to je 2,5 % , mas to pekne naucene s pouciek, ale nebolo by lepsie riskovat povedzme 50 USD, aspon na zaciatok ? nebolo by lepsie poinformovat sa o moznostiach, ako len slepo nasledovat nejaku radu a stratit pritom obrovsku kopu penazi?
mne pride ze takymto likvidacnym tempom prides o ucet skor ako budes mat sancu pochopit o com trejding je.

a potom pridu dalsie a dalsie otazky na ktore ti hned niekto odpovie a ty zas stratis prachy , po case prides na to ze to boli rady mozno dobre, ale nie pre teba. a moznosti bolo furu.

na tradingu je skvele to ze mas neobmedzene moznosti a je len na tebe. co s si vyberies. treba o nich vediet

prepac ze ti tykam, ale tu si tykame skoro vsetci , tak kludne mozes aj ty mne :) bude to lahsia komunikacia

Odesláno

Břondo.
Děkuji za tvůj příspěvek.
Můj systém je jednoduchý, možná až moc.Na týdenním grafu určuji trend.Na denním vyhledávám signály pomocí proražení trendové čáry.Pokud trh dělá co má SL 150 stačí.Pokud nedělá co má nestačí ani 500 a víc dolarů. Možná jsem si najivně myslel, že backtest 400 obchodů, při kterých jsem zkoušel 29 možností jak z trhu vystoupit, je dost velký.Já se hlavně zaměřuji na výstupy.Neboť ty podle mě tvoří základ úspěchu každého systému.
Rád bych se zeptal kolik obchodů běžně testuješ, než systém začneš zkoušet při papertradingu.Jenom doufám, že jich nemusí být 10 000.Také píšeš že se studiu věnuješ už čtyři roky. Tak bych se rád zeptal zda se už u tebe projevuje cit pro trhy a za jak dlouho jsi ho získal.Děkuji.

Odesláno

Zdravím Jirko!
Backtest 400 obchodů samozřejmě stačí. Ale po takovém backtestu již musíš mít představu jak se systém chová a jaký dává drawdown. Takže pokud jeden obchod nevyjde, nic to neznamená. Já obchoduji výhradně intradenně a před nasazením nového systému obvykle vycházím z jednoleté historie. Cit pro trhy postupně přichází k s několikaletým koukáním do trhů. Vyhledávám co nejjasnější, jednoduché, stále se opakující situace v trhu, tedy 1. a 2. korekce do trendu. Jakmile je situace nejasná raději neobchoduji. Systém mi dává minimum signálů za seanci - většinou 1-2 málokdy více. Má cesta vedla přes Eldera, Rosse, Woodieho k DrBobovi, ale pokrok jsem ve svém obchodování zaznamenal až jsem přidal některé znalosti z postupů NihabaAshi a metod WRB - VSA analýzy. Teprve pak jednotlivé kamínky mi začaly zapadat do sebe. Zlom rovněž nastal, když jsem se vnitřně smířil s tím, že si z trhu vezmu jen tu svoji malou část dle přesně daných vstupních a výstupních pravidel a přestal chtít zachytit každý větší pohyb.

Odesláno

Bronda: Nechtel by ses prosim rozepsat o tech NihabaAshi a WRB-VSA analyzach...neco sem nasel na netu ale moc moudrej z toho nejsem...podle toho co jsem zjistil tak jsou to nejake strategie prodavany na netu...pokud to tak je tak treba jen nastin o cem to je k cemu to je dobry...proste nejakou lehkou prezentaci :) ,prosim
dik
Marzu

Odesláno

VSA (Volume Spread Analysis)
- Vychází z toho, že 85% objemu trhu tvoří "Smart money" a proto je důležité umět identifikovat a porozumět jejich aktivitám, které používají k tomu, aby nám vyluxovali účty.
- Jde o vztahy nabídky a poptávky, akumulace a distribuce, testování trhu atd.
- hezké čtení lze nalézt na TradersLaboratory, kde jsou i zajímavá pdfka free.
Zdarma je možno stáhnout e-book Master of markets na (www.traderslaboratory.com/forums/redirect-to/?redirect=http%3A%2F%2Fwww.tradeguider.com%2Fmtm_251058.pdf) a zajímavý souhrn (i včetně informací o WRB je v pdf, které vytvořil fjojomojo (www.traderslaboratory.com/forums/attachments/151/7432d1217582784-vsa-official-summary-part-1-vsa_i_summary.pdf).

WRB (Wide Range Body) Analysis
- WRB representují výrazné posuvy v nabídce a poptávce
- nejznámějším užitím těchto analýz je užití pro stanovení s/r zón, případně k zajímavé metodě výstupů - zvláště při multikontraktech.
- největší propagátor WRB analýzy je M.A.Perry (ve fórech známý jako NihabaAshi). Jeho příspěvky na free fórech jsou vždy velmi cennou studnicí informací - doporučuji vyhledat jeho články ať již v T2W, na Elite, nebo na zmíněném fóru TradersLab. Je ale pravdou, že většina jeho obchodních přístupů je placená a není to levné.

Obé výše uvedené VSA i WRB analýzy jsou určeny pro obchodování "Price Action", ale mnohé je využitelné i pro jiné obchodní přístupy.

Rozhodně doporučuji se se zmíněnou problematikou seznámit alespoň rámcově - otevírá to trochu jiné obzory tradingu.

Odesláno

Airmike
Proti tykání nic nemám.
Můj problém je v tom, že každá rada, kterou dostanu, nebo najdu je skvělá. Bohužel v naprostém rozporu s další skvělou radou.Místy se v tom ztrácím.Proto se snažím zase až tak moc nečíst. Vím, že v knihovně je asi 30 knih, které se zabývají burzou. Pokud bych je všechny přečetl, jsem si jistý, že budu mít v hlavě takový chaos, že se v tom sám nevyznám. Proto jsem se rozhodl postavit si systém na poučkách Dr. Eldera a víc si to nekomplikovat. Jinými slovy jsem se rozhodl pro jednu cestu a pokud nepovede do záhuby tak se jí budu držet.Byl bych rád,pokud tě už moc neokrádám o čas,kdybys mi poradil jak ty osobně řešíš podobné situace, myslím tím protichůdné informace.
Co se týká full servisu byla to chyba a je jasné, že do budoucna budu příkazy zadávat sám. Podle toho co píšeš je jasné, že se chybám nevyhnu.
To že bych mohl riskovat méně řekněme pouze 50 USD je pro mě naprostá novinka. Myslel jsi tím intradenní obchodování ? Na poziční je to hodně málo.
Děkuji za odpověď.
Jirka.

Odesláno

Zdravím tě Břondo.
Pokud se týká citu pro trh, postupuji dobře, když koukám do grafu a dělám si poznámky ohledně R/S úrovní. Například za jakých okolností se cena od R/S úrovně odrazila, za jakých R/S úroveň prorazila ?
Také píšeš: Zlom rovněž nastal, když jsem se vnitřně smířil s tím, že si z trhu vezmu jen tu svoji malou část dle přesně daných vstupních a výstupních pravidel a přestal chtít zachytit každý větší pohyb. Jak se ten zlom projevuje?Přestalo ti vadit, že jsi z trhu venku a on dál pokračuje tvým směrem.Nebo ti nevadí,když ti trh trochu uteče.Tohle by mě moc zajímalo.
Mohl bys trochu nastínit jak jsi obchodování vyděl jako nováček a jak ho vidíš teď, po všech svých zkušenostech?Jen doufám, že toho nechci moc, přece jenom čas je vzácný.
Ahoj Jirka.

Odesláno

Jirka Maršák

neokradas ma o cas, je nedela a oddychujem. :)

problem s protichodnymi informaciami je a vzdy bol a bude. zapricinuje ho to ze je prilis vela ludi na jednom mieste. si v kontakte s roznymi ludmi ktori su na roznej vedomostnej urovni. a aby toho nebolo dost, tak niektori su na podobnej vedomostnej urovni ale maju odlisne nazori. je to len otazka casu kym s vytvoris vlastny nazor. dovtedy to ale musis nejak vydrzat. :)

s tym citanim to je pravda, je toho strasne moc. tiez som precital niekolko knih. niektore pomohli , niektore nie. to tiez zacnes po case selektovat.

intradenne alebo pozicne obchodovanie, je to uplne jedno. to kolko budes riskovat je len a len na tebe. pretoze je na tebe tak isto trh ktory budes obchodovat. a tak isto instrument ktory budes obchodovat. volba je len na tebe.

je uplne jedno ci mas 5000USD alebo 50000 USD. ked chces obchodovat povedzme ropu. tak mozes zvolit opciu , forward, warant, certifikat , futures, CFD, ETF a ja neviem este co vsetko. pre ktore je ropa podkladovym aktivom.
kazdy s tychto instrumentov ma iny sizeing iny tick, iny risk.

poviem este jeden priklad lepsi pre pochopenie: Ked sa opytas co je lacny a citatelny trh vhodny pre zaciatocnika. moze ti niekto povedat povedzme ze najlacnejsi je cukor, alebo NQ, alebo niektory s FSEX ci co toteraz obchoduju doobeda v europe :). a ze to je vhodne pre zaciatocnika. je to s casti pravda, ale preto ze ti to povedal niekto kto trejduje futures. a preto je to preneho najlacnejsie.
ale zaroven ti nepovie, ze si mozes vybrat ja neviem s 28 najlikvidnejsich menovych parov,alebo nejakeho seriozneho stock brokera, alebo seriozneho CFD brokera. kde si objemy stanovujes typodla toho kolko chces riskovat. takze to ci budes riskovat 300 USD alebo 30USD je len a len na tebe. ked chces trejdovat , alebo investovat do akcii tiez si predsa vyberas ci nakupis 100 alebo 1000 akcii

toto su proste veci na ktore je dobre si dat pozor. premysliet si ake obchody budes chciet robit, pozicne , intradenne, swingy. kolko penazi si ochotny riskovat. a tak podobne. Ja viem ze je hrozne cool byt traderom hned a trejdit ako velky hrac, ale take jednoduche to nieje. treba rozmyslat co je dobre pre teba a nie dat na reci inych. nie su to ich prachy ale tvoje.

• Vytvořit...