Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dne 17.6.05 jsem si plánoval obchody u Soybeans a Corn se zadáním příkazu na den 20.6.05. Do obou trhů jsem plánoval vstoupit do dlouhé pozice.
U Soybenas 17.6.05 bylo close 724 a u Corn 229.
Mé plánované vstupy u Soybeans na 20.6.05, Buy 728 STOP GTC a Corn Buy 231,50 STOP GTC.
Ovšem trh u Soybeans 20.6.05 ve skutečnosti otevřel skokem až na 746 a Corn na 233,75.
Co to pro mě znamená? Mé příkazy nejsou exekuované nebo ano? Předpokládám, že ne a pokud se trend obrátí nyní proti mě a protne oba příkazy a půjde stále dolů budu ve ztrátě, která samozřejmě bude jištěna SL.

S tím souvisí má druhá otázka.
Na jakém základě trhy otevírají takovými to skoky, resp. jak burza stanový na jaké hodnotě se ten daný obchodní den bude otevírat?

Předem díky za odpovědi.

Odesláno

Přeji hezký den,
pokud zadáte svůj stop příkaz před otevřením trhů, pak byste exekuován byl – a to za cenu, která by byla po otevření aktuálně v trhu k dispozici (tj. pravděpodobně někde kolem open s relativně velkým skluzem, protože na začátku obchodování se trhy pohybují opravdu velmi rychle).
Někteří obchodníci proto vyčkávají se zadáním příkazu až po open než se trhy uklidní – hodně to záleží na tom jakou strategii obchodujete (tj. pokud bude vašim cílem dlouhodobý pohyb pak budete mít patrně vzdálenější SL a vaší prioritou bude být v trhu atd.). Druhým řešením je použít limitní příkaz – ten stanovuje maximální cenu, kterou jste ochoten přijmout.

Gapy vznikají z různých důvodů - hlavním důvodem otevíracích gapů je množství nahromaděných příkazů přes noc a hodnoty, za které chce množství obchodníků ihned po otevření parketu kontrakty nakoupit/prodat.

Petr

• Vytvořit...