Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte som začínajúci obchodník na forexe a potreboval by som poradiť ohľadom VT či k nemu neni dáky manuál v českom alebo slovenskom jazyku lebo sa v ňom neviem dobre orientovať. Ďakujem

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 1 month later...
Odesláno

ahojte, vie mi niekto poradit ?

ked otvorim poziciu na deme, napr. 1 lot, tak mi zablokuje margin napr. 250 USD, a hodnota jedneho bodu je +-10 USD.
(to chapem),

aaale ked otvorim napr. 4 loty, tak sa mi zablokuje margin 4x250, a hodnota jedneho bodu je stale +-10 USD. nieje to blbost.. ?

poradi mi s tym niekto, bol by som velmi povdacny.. :)))

Odesláno

@ boyo22
pri styroch lotoch Ti zablokuje (3*250)+(1*500)=1250 USD, prezri si lepsie podmienky u CMS.
hodnota jedneho bodu si pri paroch kde plati 1pips=10USD vypocitas 10*pocet lotov, teda ak mas otvorene 4 loty hodnota bodu= 10*4 =40 USD, ak mas otvoreny 1minilot tak hodnota bodu= 10*0,1 = 1 USD.

Odesláno

@ boyo22
otvor si demo, otvor si 1 poziciu so 4 lotmi napr. na kabli, otvor si okno "Account Information" a tam sa zemeraj na stlpce "Balance" alebo "Equity" . Odsleduj si o kolko sa zmeni hodnota v danych stlpcoch pri pohybe 1 pip. Skusim hadat. 40 USD? :)

Odesláno

boyo22
a co nesedi? Predal si 4loty otvaracka-zatvaracka = 1,3885-1,3874 = 0,0011. takze zarobil si 11pipsov(bodov)*4 loty= 11*40 = 440 USD. Tolko aj mas uvedene v stlpci "cisty P/L" . Vsetko sedi. Co sa Ti nezda?

Odesláno

to dute :

noooooo to je ono teraz to uz chapem. xix :)) ale co potom znamena kolonka "P\L", ked na tom podrzim mys tak mi vypise ze :"hruby zisk strata v bodoch", a to je 40, ale v skutocnosti je to len 11 bodov. hmm.. ?

Odesláno

to dute :

ahaaaa uz som to pochopil, ono sa to akoze automaticky nasobi, xex :)) hmm, v tom pripade sa ospravedlnujem, za hlupe otazky.. :)) chcel som si to len ozrejmit.. :))

diky za trpezlivost..

Odesláno

kolonka P/L je prave to, co Ti hovori aky bude zisk/strata pri aktualne otvorenom objeme na jeden bod. Teda pocet lotov * hodnota 1 bodu, v tomto pripade = 4loty * hodnota bodu = 4 * 10 = 40.
Nechaj si to ulezat v hlave, vrat sa k tomu zajtra a bude Ti to jasne, uvidis. :)

Odesláno

to dute :

jasne, uz som to pochopil, len som si myslel ze sa to automaticky nenasobi, ze to zobrazuje len hodnotu otvaraciu - zatvaraciu. xe

fakt dakujem za trpezlivost si mi pomohol :))

• 11 months later...
Odesláno

Zdravím Vás, jsem úplný začatečník co se týče Forexu, zajimalo by mne ale jestli lze do dema VTTraderu nejak dostat poplatky jako na relanem ucte?

Diky za odpoved!

• Vytvořit...