Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To SID
Zdravím Tě a všechny ostatní po víkendu.Měl bych jeden dotaz.Jak se dá nastavit TRAILING STOP, v TA něco je, ale zdá se mi, že to není ono.Potřeboval bych automaticky posouvat SL.Díky

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Petrpfl
Na grafu páru, který si vybereš, klikni pravým tlačítkem a vyber si z nabídky Add Trading System. Dále klikni na vybraný systém (Trailing stop je dle abecedy na posledním místě), potvrď I agree a objeví se ti okno s parametry. Pak už si s tím musíš pohrát sám, nastavení automatického obchodování je v okně Trading parametrs nebo pokud tomu rozumíš přímo ve scriptu nástrojů. Já ten systém nepoužívám a je to pro mne španělská vesnice.. :). Z automatických obchodních systému jsem zkoušel z nabídky VT jen MA s RSI. MA Cross systém a Level SaR. A prvně jmenovaný (MA s RSI)je v automatickém obchodování dost zajímavý, hlavně když nejsi u compu delší dobu a z účtu je následně nula nebo sto tisíc... :)
SID

Odesláno

To Petrpfl
Victory ! :). Už jsem na to přišel, jak funguje ten obchodní systém VT Trailing stop.

Nejprve si otevřeš pozici, třeba: EUR/USD BUY na 1,2000
Pak si najedeš si na ten "VT Trailing stop"
Do kolonky "stop price for open position" zadáš třeba 1,2010 (jako příklad: +10pipsů nad otevřením pozice)
Do kolonky "open position direction" zadáš BUY (protože kupuješ)
Do kolonky "stop step" (příklad: 0,0035 to je 35 pipsů ,neboli bodů)
a zmáčkneš OK. Toť vše a objeví se ti nádherný graf..:-)

Pokud prodáváš (SELL) do "open position direction" , je třeba zvolit (zadat) SELL.

Doufám, že jsem to napsal správně a že to bude OK. Ale za případné ztráty nezodpovídám a o tvůj zisk se podělím. :)
SID

Odesláno

To je fajn, ale potřeboval bych, aby se mi zadaný SL automaticky sám posunoval.Co jsi napsal, tak mi zobrazí grafické znázornění SL.Náhodou nevíš, kde by byly uvedeny významy, popř.seznam proměnných?(např.PREV atd.)

Odesláno

Petrpfl
Ahoj, já jsem zjistil asi toto: on ten trailing stop funguje na principu automatického trading systému, takže by se ti měl posouvat a vykopnout tě z pozice pokud se dostane cena pod něj, jen ho musíš spustit tlačítkem Start (a před tím už musíš být v pozici ! + nastavení tak jak psal Sid). Ale i tak se mi zdá že je to ve VT jen taková berlička a sám to nepoužívám.

Odesláno

Petrpfl
Jo, ještě něco - tento systém (jako asi většina ve VT) pracuje zřejmě s CLOSE cenou. Takže je nevhodné mít to puštěný např. na 30 min grafu (kde ti cena vyletí o 100 pips ale z nich stihne klesnout o 80 pips, trailing se ti nastaví podle těch +20 pips, ne podle high ceny). Vyzkoušej to spíš na minutovém nebo možná lépe na tickovém grafu.

Odesláno

hm, vypada to, ze SL jedne posouvat prez starou dobrou rucni praci :)
jinak se mi zase pekne rozhodilo demo, cca ve 14.00. Spadlo, kdyz jsem ho otevrel, tak nejsou k dispozici zadna data :P

Odesláno

dzink
On je v tomto případě rozdíl mezi standartním Stop Lossem "přidrátkovaným" k otevřené pozici a Trailing Stop úrovní. Ten trailing stop systém vůbec se standartním SL nepracuje, posouvá si jen ten svůj vlastní level (a při jeho proražení uzavře pozici i když je standartní SL hluboko pod ním, třeba od začátku neposunutý na nákupu -25 pipsů). Což si myslím, že vpodstatě nevadí. Napadá mě, že probém by mohl nastat pokud bys opustil PC s otevřenou pozicí (hrůza :) ) jištěnou pouze základním SL a spoléhal bys na běžící Trailing Stop systémem - který ovšem funguje pouze když máš zapnutý a připojený VT k serveru, takže pokud by ti na vypli proud (hrůza hrůzoucí :D ) tak tě Trailing Stop systém z pozice nevykopne protože prostě není aktivní ! A vykopnut budeš na úrovní standartního SL - ten naopak vždy visí na serveru u brokera.

Odesláno

Dobry den,
mel bych jeden technicky dotaz. Pokud se prihlasim pod svym uzivatelem do VT na "jinem" pocitaci (ktery ma take VT), muzu provadet "sve" obchody? = potrebne informace jsou ulozeny na netu?

Jinak s VT (zatim DEMO) jsem spokojeny.

Dekuji za odpoved

Pavel

Odesláno

Kdyz mam ve VT otevrenou pozici, muzu otevrit jeste jednu treba i opacnou nebo by to zavrelo tu prvni ?
Jde mi o to, jestli je mozne obchodovat dve strategie najednou u jednoho paru, takze je nutne aby bylo mozne otevirat dve nezavisle na sobe pozice.
spajk

• Vytvořit...