Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 73
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

to All
Pri procitani teto diskuze mi nezbyva nez souhlasit, ja mam tedka leden a unor ztratove mesice, sice jedu paper ale proste tedka se nedari, zatim ztrata -1200 USD za leden, unor.

Co se tyce toho co psal Robb99 - nejsme bratri? Protoze tedka prochazim tim samim co ty. Kdyz jsou ztraty podle planu tak mi to nevadi, ale kdyz jde trh k PT tak zacinam byt nedisciplinovany. Vetsinou zacnou pracovat emoce strach a chamtivost. I kdyz si to porad pisu, nechat sl a pt tak jak je nastaveny tak porad porad to posouvam a skoro vzdy kdyz si zacnu hrat s sl a pt jde vsechno do........(doplnte si sami).

Kazdopadne na lednu a unoru si muzeme otestovat jake to je mit dlouhodobe ztraty.

MfG

Odesláno

rob99
zaujima ma ci si svoj system testoval aj na incyh trhoch .. napr zlato alebo psenica
musim povedat ze P50% RRR 3,5 su velmi zaujimave cisla :)
tak ma zaujima ci to dosahujes len na jednom trhu alebo ci si dany OS skusal aj na dalsich trhoch

Odesláno

po dlouhe dobe naprosto smysluplna diskuze ze ktere sem si vzal tak pul roku svych zkusenosti dopredu :) mozna problem co se tu probira bych videl problem v tom ze PROSTREDI burzy je extremne nestabilni, tak proto Michal ma ztrach zda jeho system prestane fungovat ,protoze to je REALNE riziko ktere kazdy podstupujem, proste je to konfrontace urcita jistota kterou bysme chteli mit ale ta proste v tradingu neni, je to soucast prace umet poznat kdy system funguje a kdy je potreba ho menit, popr. upravovat jen parametry podle novych testu.
jinak jsem se uplne nasel v tech prispevcich a jsme rad ze prozivam to same co ostatni. problemy s predcasnym vystupem pred PT protoze se pred nasim PT udelal dvojity vrchol podporeny sr, a nebo vidim v L2 ze je tam bariery nachystanych protichudnych prikazu atd. nevim zatim na toto neznam odpoved, ale varianta je ze ze zacatku pokud jsme to neresili v backtestu tak to neresit v live, i bez techto zasahu by to melo fungovat,az si budem jisti trhem,nebo spis jistejsi tak si muzem dovolit odejit z obchodu driv kvuli INFORMACEM a ne EMOCEMI.

ps: momentalne je na v tv Zamena.

Radek

Odesláno

Take jsem resil u nekterych systemu, ktere jsem otestoval nejistotu z jejich spatneho vykonu, pokud je zacnu obchodovat na zivo. Kdyz jsem nad tim nejakou dobu premyslel, tak jsem zjistil, ze je to kvuli tomu, ze vnitrne moc nesouhlasim se stanovovanim PT, SL a posunu na BE podle MAE/MFE analyzy. Sice se tim na historickych datech daji ziskat fajn equity, ale je to prece jenom pouze optimalizace na historickych datech. Nic vic. Proto ted stanovuju SL a PT podle logickych bodu, popr. podle ATR a PT davam jako urcity nasobek SL. Na be posouvam pouze, pokud se trh ocitne pred nejakou SR (pivoty, h/l min dne). Musim rict, ze mi to sedi mnohem vic a take takovemu systemu i vic verim. Zkratka cim min optimalizace, tim lip pro moji duveru v system.

Odesláno

2 alesik :

Tento system co obchoduju posledniho cca rok a pul je staven primo pro TFko. Ale asi by fungoval i na NQ a dalsich podobne rychlych trzich. Ale momentalne to nezkousim. Staci mi, ze funguje tam pro co jsem ho stavel. (No to je teda veta) :) A na NQ jsem pred TFkem obchodoval neco jineho.

Odesláno

Tak dnes asi posledni myslenka dne ;)

Nevim jestli to je nejaky etalon procesu a jestli si timto obdobim prochazi kazdy, ale jak to tak pozoruju, tak hodne lidi opravdu ano. Podle mne je to dano tim, ze ve stadiu kdy uz tradingu clovek venoval urcity cas, ma pocit ze uz nastudoval vsechno co mohl, ceka ze se mu jeho prace zuroci. Aspon kdyz nad tim tak dneska premyslim, kdyz se o tom bavime, tak to byl zrejme u mne jeden z hlavnich pricin tohoto chovani. Pocit, ze kdyz uz jsem tomu dal tolik, ze kdyz uz jsem "pripraven", tak mi trh bere misto aby daval. A kdyz dava, tak se chovam jako male dite, ktere se boji ze mu vezmou novou hracku kterou ma teprve kratce a boji se o ni. Proto chce kazdy i male profity uchovat pro sebe, ale celkovy vysledek pak nekdy zaskoci.

Naucit se vstupovat podle sveho, postavit si system, otestovat ho... To jsou veci, ktere si kazdy stavi na miru, proto s tim vetsina nebude mit problem a takove veci cloveka bavi. Nekdo ma agresivni rychly system, nekdo si postavi system na par obchodech za mesic pro dlouhe trendy atd. Kazdy to dela k obrazu sve povahy, aby mu to "sedelo". Ovsem pak prijde na radu druha strana mince - vystupy. A tady uz se povaha tradera musi prizpusobit trhu at chce nebo nechce. Kdo ma v povaze "akci" a chce rychly breakout na prvnim swingu po open a najednou musi byt v trhu kvuli jeho pomalosti dve hodiny... muze to byt problem. V trhu jsme pak vsichni na jedne lodi, ale s ruznymi povahami a ruznym ocekavanim prubehu. Presto se musime prizpusobit my a ne trh. Alespon na tu chvili otevrene pozice. Nekdy je to tezka cesta, ale nejeden priklad zname, kdy je zcela jasne videt, ze to jde. ;)

Tak at se dari
Rob

Odesláno

Ahoj,

jeste se vratim k puvodnejsim prispevkum a pridam jeden takovy tip na boj s impulzivnim posunovanim PT. Me jednu dobu pomahalo, pokud jsem mel opravdu nutkani posunout PT, tak jej posunout vzdy jen v rozmezi dlouhodobe natestovanych hodnot. Nejlepe nekolika let a nekolika tisic obchodu daneho trhu. U YMka jsem treba zbacktestoval, ze se jedna o rozmezi 50-100USD, takze napr. z opt. PT 300 jsem v dane situaci posunul na 250 nebo na 350. Tim ze jsem takto posunul PT jsem si doslova a "dopismene" ulevil a navic jsem jel neustale podle dlouhodobe statistiky a tudiz podle planu.

Takze pokud ma nekdo nutkani posunovat PT, tak se hned nemusi jednat o dvojnasobne castky a pritom si nenarusi duveru ve svuj system pokud obchod skonci jinak nez PT. A nic min/vic nez o duveru v sebe sama a prenesene ve svuj system tu nejde;)

Petr

Odesláno

to Rob99:

s tvojou myslienkou suhlasim, ale ked si stavias svoj system, podla svojej povahy si mozes vybrat vstupy ale aj vystupy..trader ktory obchoduje s trendom vstupuje do pozicie a drzi ju aj pocas korekcii dajme tomu niekolko tyzdnov..ten kto je menej trpezlivy a nevyhovuje mu byt v pozicii tak dlho obchoduje swingy, je v pozicii par dni a snazi sa vystupit este pred korekciou..napr. swingovy trader moze vystupovat na fixnom PT , alebo ak sa cena vzdiali od MA alebo na zaklade nejakeho ineho indikatoru..takze si moze vystupy vybrat tak isto ako vstupy, podla toho co mu viac vyhovuje

Odesláno

2 m.hunter:

V zasade ano, ale bavime se jednak o intradenim obchodovani, a o tom, ze i kdyz si vystupy sice sam definujes.. trailSL, PT atd., trh te posle do situace, kterou je treba trenovat - nebrat splasene predcasne zisky. Kdo obchoduje pozicne, tak nema takovy problem. Drzet pozici dny a tydny je zas o necem jinem, nez resit profity v ramci minut a hodin. (Pisu vzdycky muj nazor..., nejsou to zadna dogmata nebo tak... jen to neustale neuvadim) Mozna se pozicni obchodnici s nutkanim zavirat pozici predcasne v rozporu s planem nesetkavaji... nevim.

Odesláno

to Rob99:

mas pravdu..aj ked je to podobne aj v pozicnom obchodovani..myslim ze zacinajuci obchodnik ci je pozicny alebo intradenny ma tiez nutkanie ukoncit obchod skor, alebo pusuva PT aby ziskal co najviac alebo ine chyby mimo plan sposobene emociami. ale urcite je to tazsie v intradennom obchodovani, ked sa musi trader rozhodovat behom par minut.. pozicny obchodnik si moze nechat vsetko ulezat v hlave. Je to o moc tazsie drzat sa planu ak obchodujes intradenne, ale hlavne to je zaklad uspesneho obchodovania (teda aspon na zaciatku)

Michal

Odesláno

No ahoj, Rendo, tak jsme se tu po pěkných pár měsících zase sešli. :) Tys to podělal a já taky. Já nevěřila těm, co říkali, že v tradingu neexistují zkratky. Že se musí dodržet určitý postup-začít vzděláváním-to jo, tím jsem začala. Seděla jsem u monitoru denně do noci. Naučila jsem se toho za rok tolik, co snad za celý život ne. Přesto jedno jsem nepochopila-lépe řečeno-pochopit nechtěla-že MUSÍM backtestovat, MUSÍM si vytvořit nějaké statistky, MUSÍM se naučit dodržovat plán, tj. být disciplinovaná, MUSÍM papertradovat. Jak já to slovo "MUSÍM" nesnášela (a pořád s tím "musem" mám problém :().

No a tak jsem si řekla, že půjdu zkratkou, že já tedy doopravdy nic NEMUSÍM a všem ukážu, že to jde i bez toho hnusnýho "muse". No a po nějakých těch papírových obchodech na demo platformě (jen tak mimochodem, výsledky nebyly zrovna nejúžasnější, ale mé sebevědomí a eufórie ano-to přece nic není, JÁ to dokážu!) jsem do toho vlítla live. (Je tedy pravda, že poprvé to bylo nedopatření a omyl, ale když už se stal, tak jsem si řekla, že je to vlastně pobídka, abych do toho šla. A tak jsem šla.)

Jak to dopadlo? No nemusíte hádat, je to přece jasné! Vymazala jsem polovinu účtu. To jsem ještě nedopadla až tak špatně, mé školné v tomto případě nebylo pro mne katastrofou.

Těm, co si myslí, že půjdou zkratkou, důvěrně tímto sděluji, že V TRADINGU DOOPRAVDY, ALE DOOPRAVDY ŽÁDNÉ ZKRATKY NEEXISTUJÍ! Za úspěchem je skutečně skryta jen tvrdá práce, kázeň a sebeovládání-a neustálé a soustavné studium. A pokora.

Takže jsem tu pokorně zas, abych se znovu učila a tentokrát začala vše správně, tak jak se má. Včetně toho otravného backtestování, statistik a papírových obchodů, které musí být doopravdy dobré, musí vydělávat, než do toho znovu vlítnu live. Protože je mi jasné, že až zapracuje psychika, ty výsledky budou o něco horší.

Celou tu dobu, co jsem si od trhů dala oddech, jsem se ale snažila pracovat na své psychice, protože je mi dnes už jasné, že tam vězí největší část toho zakopaného psa. Krom toho, že jsem se musela smířit s tím, že budu dost věcí prostě MUSET a hotovo. Že jiné cesty není. Že je to jen otázkou času, kdy se vrátím a budu už chtít dělat věci správně. Protože jinou šanci na slušný život českého důchodce nevidím. Je jediná.

Odesláno

2 hostalkova

Se slovem muset, zvlášť, když mi někdo říkal, že něco musím, jsem měl také problém. Vyřešil jsem ho jednoduše. Nahradil jsem ho slovesem "potřebovat". Od té doby nic nemusím, jen potřebuji. Samotné sloveso muset vpodstatě nedává smysl. V každé situaci má člověk na výběr. Nic nemusí. Nemusí chodit do práce - může si vybrat, jestli ráno vstane a půjde do práce nebo zůstane doma. Ale v tom případě bude nést následky. Stejné je to téměř se vším, dodržováním zákonů, jízdou na červenou, atd. Podvědomě samozřejmě zvolí naučenou cestu a říká, že musí, ale v jádru je to volba mezi dvěma možnostmi.

Odesláno

to Tatiana:

Je zajímavé, jak základní principy fungují ať už se pohybujeme v jakékoliv oblasti. Stejně tak jako povahové rysy lidí. V dávné minulosti lidé disponovali stejnými vlastnostmi jako dnes my. Jediné co se změnilo je prostředí ve kterém se pohybujeme a naše vlastnosti se schovávají za nejrůznější opony.

Principy jsou jednoduché. Víme co je správné a co bychom měli dělat, abychom mohli být úspěšní a dosáhli svých cílů, ale přesto je pořád skutečně úspěšných lidí míň. Dnes máme k dispozici mnohem více technických vymožeností než měli tradeři před padesáti lety, ale s růstem techniky neroste úspěšnost traderů.
Stále platí tytéž jednoduchá pravidla, ale jednoduchá neznamená snadná. Práce na sobě samém vyžaduje více než jen pokývání hlavou a "chápání" toho co by se mělo dělat. Je to mnohem složitější a hlubší proces z kterého může jít strach a mnoho lidí odradí hned v počátku. Na začátek stačí, když člověk na sebe nebude tak přísný a bude pokračovat po malých krůčkách. Není důležité okamžitě uspět, ale neustále SYSTEMATICKY postupovat dopředu. Cesta je dlouhá a tak je normální, když občas uděláme krůčků jen několik a nebo si na chvilku odpočineme. Nikdy se ale nesmíme vzdát, vydržme a dokážeme cokoliv.

Přiznat si své chyby je tím prvním a zároveň nejdůležitějším krokem k plnění našich snů :-)

Držím Vám pěsti.

Dan

• Vytvořit...