Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

roman06
Proc by to co pise pb nikoho nezajimalo? Prece forum neni o tom aby udrzovalo porad stejny zpusob mysleni ale aby se tady stretavaly ruznorode myslenky a diskotovalo se o nich.

Podle me je dulezite se na ruzne druhy rizeni rizika divat z pophledu psychiky. Je rozdil riskovat hodne, kdyz mam jediny ucet, ktery tvori muj jediny prijem a riskovat hodne, kdyz mam stabilni prijem a vytvorim si dalsi mensi ucet, o kterem vim ze ho muzu stratit. Pochybuju, ze Larry udelal ty miliony z poslednich 10 tisic co mel v kapse.

• Odpovědí 144
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ja sa vobec necudujem ze to tu nikoho nenadchlo lebo snaha ludi ktorych cielom je tradingom sa zivit je mat co najvyhladenejsiu equity. Neprimerany risk s tym cielom nekoresponduje. Co je neprimerany risk si vie asi kazdy spocitat sam na svojich strategiach.

Odesláno

pb.

Ja si vašu energiu a čas cením, celkom som pochopil, čo sa snažíte povedať ("Tahle debata mě přesvědčuje v tom, že riskovat by se dalo naopak ještě více - právě proto, že mi většina tvrdí, že to nejde."). Podľa mňa to čo píšete je zaujímavé, sám hovoríte, že ide predsa iba o uvažovanie v teoretickej rovine, ako sa L. W. podarilo získať ten milión, a na tom predsa nie je nič zlé. Takže ja vám za váš pohľad ďakujem, od toho je vlastne aj táto diskusia.

Tomášovi ďakujem za článok. Niečo podobné som čítal aj v článku "The 5 Steps to becoming a trader" - to mi veľmi pomohlo a môžem povedať, že mi to "otvorilo oči" (odkaz na download nájdete hneď v prvom príspevku od frantacech-a v tomto vlákne: www.financnik.cz/forum/read.php?13,74563,74563#msg-74563, The 5 Steps to becoming a trader_cze.zip (879kB)). Môžem len doporučiť. (tu)

Odesláno

xanathar "Když máš účet s deseti podúčty a na každém riskuješ 15% z 1/10 z účtu, riskuješ vlastně 1,5% na jeden obchod" Tohle plati jenom pro prvni obchod. U dalších obchodů se již projeví rozdíl v riskovaném % vůči velikosti účtu. Tohle jsem se snazil vyjadrit v predeslych prispevcich. ( asi svoji vinou neuspesne :-) ) Prvni graf je equity stejneho systemu na ucte 10 000 s riskem 15% (cervena) a na ucte 100 000 s riskem 1,5% (modra). Druhy graf je vyvoj riskovane castky na zminenych uctech.

12359

12360

Odesláno

chapu, ze to bude pravdepodobne uplne mimo tema tohoto vlakna, ale preci...

udelat z 10 tis za rok 1mil mi neprijde nijak prehnane (teoreticky)

budu brat cca 215 dni na trading v roce
kazdy den udelam prumerne 2.2% zisk uctu
s RRR 1:2,5 uspesnosti 60% a risku 2% to nevypada nijak prehnane

a po tech 215 dnech je z 10tis jeden milion a nemusim riskovat 15%

nebo pocitam neco spatne?

Odesláno

fxmagico vazne? ja studujem LW vyse roka, na svojej stranke z casu na cas ukaze ktory trh si mysli ze je pripraveny na pohyb aj to zdovodni, taktiez nema problem priznat si chybu ze sa v niektorych obchodoch mylil a takto to robi uz par rokov .. takze .. osekane na obdobie? marketing? samozrejme nejaky tam musi byt .. ale lakanie na seminare? na jednom zo seminarov rozdal 20% svojim ziakom z toho co v ten den zobchodoval, resp ked pri "uceni" ukazoval svoje live obchody, precital som o nom aj od neho dost aby som si dovolil tvrdit ze je otvoreny a jeden z najferovejsich ludi co sa tyka ponukania sluzieb .. sorry fakt som sa ho musel zastat :)

Odesláno

Pánové,

nic proti, ale tahle diskuze byla užitečná na prvních dvou stranách mezi Tomášem a radusorem. Tam zaznělo hlavní doporučení a to limitovat risk. A taky tam zaznělo, že s růstem kapitálu zkušenější obchodníci spíše snižují risk na jednom trhu a diverzifikují na jiných.
Ale těch posledních x stránek je slušný balast a pohádky. První je potřeba naučit se obchodovat a vydělat nějaké peníze. A abych je vydělal, tak se musím chránit. Proto čím menší risk, tím do začátku lépe. Takže doporučuji všem přestat plácat prázdnou slámu a začít pracovat na "skutečném" tradingu, což je vlastně i smysl toho článku.

Láďa

Odesláno

Nebulizer Napsal:
-------------------------------------------------------
> chapu, ze to bude pravdepodobne uplne mimo tema
> tohoto vlakna, ale preci...
>
> udelat z 10 tis za rok 1mil mi neprijde nijak
> prehnane (teoreticky)
>
> budu brat cca 215 dni na trading v roce
> kazdy den udelam prumerne 2.2% zisk uctu
> s RRR 1:2,5 uspesnosti 60% a risku 2% to nevypada
> nijak prehnane
>
> a po tech 215 dnech je z 10tis jeden milion a
> nemusim riskovat 15%
>
>
> nebo pocitam neco spatne?

To myslis vazne? 2,2% zisku denne? :) To je mesicne pres 50% (nekdy i pres 60%). To ti neprijde prehnane? No nevim, ciste teoreticky...

Odesláno

yax,
souhlas, v podstatě jsem se snažil říct to samé. Vysoké risky na 1 obchod, např. těch 15% je jen hledání nereálných zkratek na začátku. Kdybych toto přemýšlení o risku měl zařadit do některé z fází článku, tak bych to zařadil do fáze č. 2 (zjednodušování), která jednou přejde pokud se chcete posunout dál ;)
R.

Odesláno

Trochu se ta diskuze rozpitvala. Budu reagovat na článek. Nacházím se mezi body 4 a 5. A začínám si znovu uvědomovat starou velkou pravdu. Teorie je důležitá, ale teprve praxe kdy jste pod tlakem a jde o hodně, vám otevře opravdu oči. Jen v této fázi se utváří ty nejsilnější a nejhodnotější mozkové propojení. Bez těchto opravdových kořenů nebudou ani opravdové peníze. Jinými slovy, moc to s tím teoretickým vzděláváním nepřehánějte, ale ani nepodceňujte.

Odesláno

Není mi zcela jasná jedna věc kolem počítání RRR. Pokud mám SL třeba 100$ ale můj systém obsahuje nějaký mechanismus který mě často vykopne ještě dříve než narazím na SL. Takže průměrný loss obchod je jen kupříkladu -70$. Je vhodnější pro RRR počítat maximální možnou ztrátu $100 nebo tu pravděpodobnější $70 ?

• Vytvořit...