Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tao:
to by me zajimalo jak jste prisel k takovemu presnemu zaveru(paterny funguji, ale SL300). :)
Pokud bych vedel ze paterny budou fungovat(tzn budou profitabilni) proc bych je neobchodoval s jakymkoliv stoplosem-neni v tom trosku kontroverze? Ideal to nejak rozepsat priste (jestli jenom paperovat a ucit se, nebo jenom pulku kontraktu pro snizeni rizika etc) jinak je to dalsi prizpevek na foru s nulovou hodnotou :)
best wishes!

Odesláno

to Tao:

crší z Vás nekonečný optimismus po výnosném obchodu. Dost mi to připomíná mé začátky. Nechci být nezdvořilá, ale být Vámi, vypínám PC. Opravdu nic ve zlém.............

Odesláno

Trh TF, RB 12, FW , SL 150 - ztráta 600 v první hodině. Pak SL zdvojnásoben a po pár minutách jsem se vyšplhala na zisk 300. Ty pohyby jsou pro tak malé SL prostě veliké, dávám za pravdu Taovi.
Pro dnešek končím a jen sleduji.
S reál účtem bych dnes osobně neobchodovala, je to pro hodně zkušené (môj názor).

Petra

Odesláno

To Petra,

nechci mluvit za zkušené, protože k nim nepatřím, ale myslím, že zkušení neobchodují...Takže dobré rozhodnutí. Já ještě posedím do 18:00 SEČ, ale asi z toho nic nebude...

Odesláno

drvr:
naprosty souhlas! Jsem rad ze se tu mezi tim vsim omamenim objevila moudra a racionalni zenska slova! Posledni dobou mam zkusenost ze zeny byvaji hodne dobre obchodnice-dokazi udrzet emoce vice na uzde. Muzi maji bohuzel asi vice gambkerskych genu a proto se mohou od zen ledacos prinosneho naucit-alespon toto je muj pristup kdyz ke mne promlouva moje obchodnicky lehce zasvecena pritelkyne.

To all:
Drzim pesti a preji brzke procitnuti vsem kteri po poslednich dvou dnech ziskali pocit ze vydelat v komoditach majland je vlastne celkem hracka!

Odesláno

To: jenal
Sorry za nepřesnou poznámku, po letech jsem napsal příspěvek. Jinak obchoduji naživo.
Vastně jsem chtěl jen pomoci vyvarovat se obchodování, protože jsem měl v první půlhodině ztrátu 400 bodů.
Na začátku dne jsem velmi pečlivě sledoval nakolik se trh vrací,. Mě se osvědčilo to, že mám spuštěný SIM účet vedle ostrého a na něm si dělám obrázek jak se mi daří. Taky grafy SIM účtu (na druhém monitoru) pomáhají nastavovat supporty a rezistence.

Mám SL na R2 120 USD. Jenže dnes jsem ho zvětšil, podle toho jak se trh nečekaně vracel (i když jde vaším směrem) jsem si to odečetl z grafu - to je těch 300USD. Dnes už to přesně nepočítám, jen odečítám a odhaduji.

Ten problém dnešního dne (a zvýšené nervozity trhu) je skutečně v tom co kdo psichicky unese. Na těchto trzích už jsem dost ztratil, nic pro začínající tradery, nebo tradery s nízkým účtem.

K vaší poznámce o kontroverzi, samozřejmě že máte pravdu. Nicméně sedíte u počítače a máte najednou zvednout SL na 300 USD a toto rozhodnutí nemáte podepřeno zkušeností, testy - co z toho může vzniknout? Akorát nestandardní chování a ztráta.
Pokud u toho sedíte, tak si všimněte, že jsou jen malé výseky dne, které se dají obchodovat. většina času a speciálně teď (16:53) je ve zmatku. No a zorientovat se v těchto výsecích je věc zkušenosti.

Asi jsem se moc rozmluvil, přeju hezky zbytek dne. Měl jsem jen dojem, že v tomto vláknu jsou jen bezprostřední reakce an aktuální dění.
TAO

Odesláno

re: to by me zajimalo jak jste prisel k takovemu presnemu zaveru(paterny funguji, ale SL300)

Nevím proč zrovna 300, ale sám sleduji průměrnou velikost posledních 10 úseček (na několika TF). Na FESX se řádově tento průměr pohybuje (mimo květen) v 10 min TF na 7 bodech, celý květen je na tom samém TF průměr přes 17. Dnes odpoledne, když toto píšu je průměr 33 bodů. Ale šoupe se to krásně :D Ani za nic :D

Odesláno

Jsem jenom paper trader :), ale dnešek mi příjde pro trendový systém (FinWin) jako ideál. Krásné razantní signály, dlouhé pohyby (žádné vyrážení SL). Vyvede mě někdo z iluze, nebo mám pravdu?

Odesláno

zajimal by me nazor kdyby trh takto volatilne ,,sil,, ty svicky mesic jestli by jste mesic sedeli a divali se jak se zmenila volatilita a cekali na jeji pokles. - stejne tak jak ted 4 mesice byla slaba a slychal jsem dnes bez obchodu protoze pri male volatilite a velikem timeframe jsou podle me signaly stejne nebezpecne jak ve vysoke volatilite na malych svickach,vzdy jsou to extremy... clovek musi vedet jak na tom je popripadne se spalit... jinak je mozne ze pul roku cekame na ,,optimalni,, stav na burze,ktery se nejspis blbe definuje. pro me je dulezite umet obchodovat situace jake jsou a ne jake by meli byt, nikdy nevim zda se takovych muzu dockat, muze to znit jako chamtivost,ja to beru za nutnost flexibility a soucast tradingu, chapu jeslti nekdo vydela velke castky tim ze ani nevi jak vstoupil a nez stacil vystoupit trh ujel a nic si z toho neveme - a jeste hur kdyz to zvedne cloveku ego

podle me nejlepsi je si vsim projit, DD,serii ztrat,velkym ziskem,serii zisků, projetym SL, 76 obchodmy(ale musi to mit logiku aby to ucet ustal) za den aby clovek pochopil co je spravne,a ne jen porad se ridil co rikaji a radi ostatni, tak ziska svuj nazor a to je v tradingu to nejdulezitejsi,jestli je spravny ci spatny muze videt a sledovat na svem uctu...

pekny slunecny vikend :)

Radek

Odesláno

dnes se držím mimo a čekám až na příští týden...dnes sem jez pozavíral opce a koukal na trh - jinak bych měl dnes 3 vstupy 1xSL a 2xPT s tím, že by klidně stačil SL 30usd..
jen se při čtení některých příspěvků nestačím divit co jsou lidi ochotni udělat mimo plán jen aby obchodovali...

pěkný víkend.

Odesláno

Souhlasím, nic lepšího, než být mimo, se aktuálně dělat nedá. Už by to nebyl trading, ale spíše gambling. Trhy se musí alespoň trochu uklidnit. Koukat se na SL za 30 vteřin je zbytečný tlak, který není nutný.

Odesláno

to Mcwoj:

naprostý souhlas. Každopádně ale u mě ale platí, že čemu nerozumím, to neobchoduji. S takovou volatilitou opravdu zkušenost nemám a tím pádem ji nemám nakoukanou. Navíc můj systém počítá se dvěma sadami kontraktů, což by v praxi znamenalo, že pokud bych chtěla zvětšit SL, byl by to výrazný zásah do mého MM.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...